Fra 15. mai 2024 og i løpet av de neste månedene kan du få tilgang til flere funksjoner kostnadsfritt. Du finner informasjon om den fremtidige tilgjengeligheten i denne artikkelen, eller du kan gå til brukerfellesskapet for Foto for å finne ut mer om hva som endres.

Rediger bildene dine

Du kan legge til filtre, beskjære bilder med mer på mobil eller datamaskin. Bruk Google Foto-appen for å redigere bilder på mobil. Noen funksjoner er ikke tilgjengelige i nettleser på mobil.

Tips: Hvis du har slått på sikkerhetskopiering, synkroniseres endringene med Google Foto-kontoen din.

Tips:

• Enkelte redigeringsfunksjoner er ikke tilgjengelige på nettet. Hvis du ikke finner en redigeringsfunksjon på nettet, kan du prøve å bruke Google Foto-appen på Android eller iOS.
Bruk foreslåtte endringer
Viktig: Enheten må ha minst 4 GB RAM.
Redigeringsalternativene er basert på bildetypen du vil redigere, og du kan bruke dem med ett klikk.
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet du vil redigere.
  3. Klikk på Rediger Rediger øverst.
  4. For å bruke en foreslått endring klikker du på forslagsnavnet.
    • Du kan for eksempel klikke på Forbedre .
  5. For å angre endringene klikker du på forslagsnavnet igjen.
  6. Klikk på Lagre når du er ferdig.
Beskjær eller rotér et bilde
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet du vil redigere.
  3. Klikk på Rediger Rediger øverst.
    Tips: Mens du redigerer, kan du klikke og holde på bildet for å sammenligne det med originalen.
  4. For å beskjære eller rotere må du klikke på Beskjær og rotér Crop & rotate.
    • For å beskjære bildet drar du i kantene.
    • For å rotere bildet klikker du på Rotér øverst.
  5. Klikk på Lagre øverst.
Tips: Endringene dine blir brukt på bildet, men du kan angre dem når som helst.
Bruk verktøy
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet du vil redigere.
  3. Øverst klikker du på Rediger Rediger og så Verktøy .
  4. Velg verktøyene du vil bruke på bildet.
  5. Gjør endringer.
  6. Klikk på Lagre når du er ferdig.
  7. For å angre en effekt velger du verktøyet og klikker på Gå tilbake.

Tilgjengelige verktøy

Viktig: Enheten må ha minst 4 GB RAM.
  • For å justere lysstyrken og hvor lyset faller i portretter av personer, klikk på Portrettlys .
  • For å justere uskarpheten i bakgrunnen, klikk på Gjør uskarpt .
  • For å velge mellom flere paletter og justere fargen og kontrasten på himmelen, klikk på Himmel .
  • For å dimme ned fargene i bakgrunnen uten å endre fargene i forgrunnen, klikk på Fargefremheving .

Tips: Hvilke verktøyalternativer du har, avhenger av bildet ditt. Enkelte verktøy er kanskje ikke tilgjengelige for alle bilder.

Juster bilder
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet du vil redigere.
  3. Øverst klikker du på Rediger Rediger og så Justér Rediger.
  4. Velg hvilken type effekt du vil bruke på bildet.
  5. Flytt på tallskiven for å gjøre endringer.
  6. Klikk på Lagre når du er ferdig.
  7. For å angre en effekt fjerner du merkingen for alternativet.

Finn ut mer om hvordan du kan justere bilder

Viktig: Enheten må ha minst 4 GB RAM.
  • For å justere den generelle lysstyrken eller mørke områder, klikk på Lysstyrke .
  • For å justere fargetoneforskjeller, klikk på Kontrast .
  • For å justere den lyseste verdien, klikk på Hvitpunkt .
  • For å justere den mørkeste verdien, klikk på Svartpunkt .
  • For å justere detaljene i de lyseste områdene, klikk på Høylysområder .
  • For å justere detaljene i de mørkeste områdene, klikk på Skygger .
  • For å justere intensiteten i fargene, klikk på Metning .
  • For å justere fargetemperaturen, klikk på Varme .
  • For å justere nyansen, klikk på Fargetone .
  • For å justere metningen for de hudfargede tonene, klikk på Hudtone .
  • For å justere metningen i blåtonene, for eksempel himmel eller vann, klikk på Blåtone .
  • For å justere den lokale kontrasten i kanter, klikk på Fremheving .
  • For å redusere lysstyrken i kantene av bildet, klikk på Vignettering .
  • For å øke lysstyrken og kontrasten i bildet, slik at det blir mer balansert, klikk på HDR-effekt .
Legg til filtre
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne bildet du vil redigere.
  3. Øverst klikker du på Rediger Rediger og så Filtre Photo filters.
  4. Velg et filter.
  5. For å endre styrken på filteret på bildet flytter du på tallskiven.
  6. Klikk på Lagre når du er ferdig.
  7. For å angre et filter klikker du på Ingen.
Endre dato- og tidsstempler
Viktig: Du kan endre dato- og tidsstempler for bilder og videoer på en datamaskin. Når du endrer dato og klokkeslett for et bilde, vises den nye datoen og det nye klokkeslettet i Google Foto. Men hvis du deler bildet med andre apper eller laster det ned, kan det hende at bildet viser datoen og klokkeslettet som opprinnelig ble lagret av kameraet.
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Hold markøren over et bilde eller en video.
    • For å velge elementene du vil oppdatere, klikker du på Velg Velg.
  3. Klikk på Mer Mer øverst.
  4. Klikk på Endre dato og klokkeslett. Hvis du har valgt mer enn ett element, ser du to alternativer.
    • Klikk på Forskyv datoer og klokkeslett for å angi dato og klokkeslett for det første elementet. Da justeres også klokkeslettene for de andre elementene automatisk.
    • For å angi samme dato og klokkeslett for alle elementene du har valgt, klikker du på Angi én dato og ett klokkeslett.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre.
Tips: Bilder som er tatt før kl. 04:00, sorteres sammen med bilder fra dagen før.
Angre endringer
  • Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  • Åpne bildet med endringene du vil fjerne.
  • Klikk på Rediger Rediger.
  • Klikk på Tilbakestill etterfulgt av Lagre.

GÅ TIL BILDENE DINE