Foto's bewerken

Je kunt op je mobiele apparaat of computer filters toevoegen, foto's bijsnijden en nog veel meer.

Tip: Als je Back-up en synchronisatie hebt ingeschakeld, worden je bewerkingen gesynchroniseerd met je Google Foto's-bibliotheek.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Een foto aanpassen, bijsnijden of draaien

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-apparaat.
  2. Open de foto die je wilt bewerken.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
    • Als je een filter wilt toevoegen of aanpassen, tik je op Fotofilters Photo filters. Tik om een filter toe te passen en tik nogmaals om aan te passen.
    • Als je de belichting of kleur handmatig wilt wijzigen of effecten wilt toevoegen, tik je op Bewerken Bewerken. Tik voor meer opties op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
    • Als je wilt bijsnijden of draaien, tik je op Bijsnijden en draaien Crop & rotate. Tik op de randen en sleep deze als je de foto wilt bijsnijden.
    Tip: Tijdens het bewerken kun je op de foto tikken en deze vasthouden om je bewerkingen te vergelijken met het origineel.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Opslaan.

Je bewerkingen worden toegepast op de foto, maar je kunt ze op elk gewenst moment ongedaan maken.

Als er geen back-up van je foto's wordt gemaakt, worden bewerkingen opgeslagen als een afzonderlijke foto.

Nieuwe foto's uit je bewegingsfoto's opslaan

Wanneer je een bewegingsfoto van een vriend of een groep maakt, raadt Google Foto's soms een andere foto uit je bewegingsfoto aan. Je kunt ook je favoriete foto kiezen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een bewegingsfoto.
  3. Veeg omhoog op de foto.
  4. Tik op Foto's in deze video
  5. Scroll door de foto's en kies je favoriet.
    • Als je de foto met een Pixel 3 hebt gemaakt, zie je mogelijk aanbevolen foto's. Boven aanbevolen foto's wordt een witte stip weergegeven.
    • Boven de oorspronkelijke foto wordt een grijze stip weergegeven.
  6. Tik op Kopie opslaan om een nieuwe foto op te slaan.

Foto's die je opslaat, worden in je Google Foto's-bibliotheek weergegeven naast de oorspronkelijke foto.

Datum- en tijdstempels wijzigen

Als je de datum- en tijdstempels van een foto of video wilt wijzigen, ga je naar photos.google.com, tik je bovenaan op Computer en voer je de aangegeven stappen uit.

Je kunt de datum- en tijdstempels voor foto's en video's wijzigen op een computer. Wanneer je de datum en tijd van een foto wijzigt, worden de bewerkte datum en tijd weergegeven in Google Foto's. Als je de foto met andere apps deelt of deze downloadt, kunnen echter de originele datum en tijd worden weergegeven die door de camera zijn opgeslagen.

Bewerkingen ongedaan maken

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-apparaat.
  2. Open de foto met de bewerkingen die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Bewerken Bewerken en dan Meer Meer en dan Bewerkingen ongedaan maken
  4. Tik op Opslaan als je klaar bent.