Je foto's bewerken

Je kunt op je mobiele apparaat of computer onder andere filters toevoegen en foto's bijsnijden. Gebruik de Google Foto's-app om foto's te bewerken op je mobiele apparaat. Sommige functies zijn niet beschikbaar via mobiel internet.

Tip: Als je back-up hebt aangezet, worden je bewerkingen gesynchroniseerd met je Google Foto's-account.

Voordat je begint

Download en installeer de Google Foto's-app.

Tips:
  • Als je een foto bewerkt, wordt het icoon blauw wanneer je bepaalde functies op een foto toepast.
  • Als je de bewerkte foto wilt vergelijken met het origineel, houd je je vinger op het afbeeldingsvoorbeeld.
  • Als je wijzigingen in een bewerkte foto ongedaan wilt maken, tik je op Bewerken Bewerken en dan Terugzetten. Je kunt wijzigingen niet ongedaan maken in foto's die je opslaat als kopie.
  • Nadat je een foto hebt bewerkt, kun je de wijzigingen opslaan door onderaan op Opslaan te tikken. Je krijgt misschien 2 opties om op te slaan:
    • Opslaan: Hiermee worden je wijzigingen opgeslagen in de oorspronkelijke foto. Je kunt deze optie misschien niet gebruiken voor bepaalde bewerkingen.
    • Opslaan als kopie: Hiermee wordt er een nieuwe foto met je bewerkingen gemaakt zonder dat het origineel wordt gewijzigd.
  • Sommige bewerkingsfuncties worden niet ondersteund op 32-bits apparaten.
  • Welke bewerkingsfuncties in Google Foto's er beschikbaar zijn, hangt af van je apparaat en lidmaatschap. Als je bepaalde functies wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:
    • Een Google One-lidmaatschap, een Pixel-apparaat of een Chromebook.
    • Minimaal 3 GB RAM en Android 8.0 of hoger.
  • Als je bepaalde bewerkingstools wilt gebruiken, moet je die eerst downloaden. Tik hiervoor op de bewerkingstool en dan Installeren.
    • Zorg dat je bent verbonden met wifi en dat je genoeg beschikbare apparaatopslag hebt. Als je geen verbinding kunt maken met wifi, kun je mobiele data gebruiken.
    • Nadat je de bewerkingstool hebt geïnstalleerd, moet je de foto-editor misschien sluiten en opnieuw openen om de tool te kunnen gebruiken.
  • Als je minder dan 1 GB apparaatopslag hebt, geldt het volgende:
    • Je kunt bepaalde bewerkingstools niet downloaden. Als je meer ruimte op je apparaat wilt hebben voor bewerkingstools, check je hoe je ruimte vrijmaakt.
    • Ongebruikte bewerkingstools kunnen worden verwijderd. Je moet de tool opnieuw installeren om deze weer te kunnen gebruiken.
Voorgestelde bewerkingen gebruiken

Belangrijk:

• Sommige voorgestelde bewerkingen zijn alleen beschikbaar op Pixel-apparaten, voor Google One-leden of voor Chromebook Plus-gebruikers in de Google Foto's-app voor Android. Je apparaat moet minstens 3 GB RAM en Android 8.0 of hoger hebben. Meer informatie over hoe je je aanmeldt voor Google One
  • Ook als je geen Google One-lid, Pixel-gebruiker of Chromebook Plus-gebruiker bent, kun je nog steeds de suggesties voor knalkleuren gebruiken voor foto's die je in de portretmodus hebt gemaakt.
Google Foto's doet suggesties voor bewerkingsopties op basis van het type foto dat je wilt bewerken. Je kunt de opties met één tik toepassen.
  1. Open de foto die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Als je een voorgestelde bewerking wilt toepassen, tik je op de naam van de suggestie.
    • Tik bijvoorbeeld op Verbeteren .
  4. Als je wijzigingen ongedaan wilt maken, tik je nogmaals op de voorgestelde bewerkingsoptie.
  5. Tik op Opslaan als je klaar bent.
Een foto bijsnijden of draaien
  1. Open de foto die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Bijsnijden.
    • Als je de foto wilt bijsnijden tot een andere beeldverhouding, zoals een vierkant, tik je op Beeldverhouding .
    • Als je het perspectief van de foto wilt wijzigen, tik je op Transformeren . Sleep de stippen naar de randen van de gewenste foto of tik op Automatisch.
    • Als je de foto 90 graden wilt draaien, tik je op Draaien .
      • Als je kleine aanpassingen wilt aanbrengen om de foto recht te zetten, gebruik je het draaiwiel boven Draaien .
      • Als je de foto automatisch recht wilt maken, tik je op Automatisch.
        • Tip: Of je een foto automatisch recht kunt maken, hangt af van de foto.
  3. Tik onderaan op Opslaan om een kopie van de foto met je bewerkingen op te slaan.
Tools gebruiken

Belangrijk:

• De meeste tools zijn alleen beschikbaar op Pixel-apparaten, voor Google One-leden of voor Chromebook Plus-gebruikers in de Google Foto's-app voor Android. Je apparaat moet minstens 3 GB RAM en Android 8.0 of hoger hebben. Meer informatie over hoe je je aanmeldt voor Google One
  • Alle gebruikers kunnen vervaging en kleurfocus gebruiken voor foto's die in de portretmodus zijn gemaakt.
  1. Open de foto die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken en dan Tools.
  3. Selecteer de tools die je wilt gebruiken en bewerk de foto.
  4. Tik op Klaar als je klaar bent.
  5. Als je een effect ongedaan wilt maken, deselecteer je de optie of tik je op Annuleren.

Beschikbare tools

• Tik op Magische gum om ongewenste afleidingen te verwijderen.
    • Tik op Wissen om afleidingen van de foto te verwijderen.
    • Tik op Camoufleren om de kleur van afleidende objecten op de foto te wijzigen.
  • Tik op Portretlicht om de positie en helderheid aan te passen voor portretten van een persoon.
  • Tik op Vervagen om de vervaging van de achtergrond aan te passen.
    • Je kunt ook Diepte gebruiken om aan te passen welk bereik van de foto wordt vervaagd.
  • Tik op Lucht om een keuze uit verschillende paletten te maken en de kleur en het contrast van de lucht aan te passen.
  • Tik op Kleurfocus om de achtergrond te ontkleuren en de voorgrond in kleur te houden.
Foto's aanpassen

Belangrijk: Sommige aanpassingen zijn alleen beschikbaar op Pixel-apparaten, voor Google One-leden of voor Chromebook Plus-gebruikers in de Google Foto's-app voor Android. Je apparaat moet minstens 3 GB RAM en Android 8.0 of hoger hebben. Meer informatie over hoe je je aanmeldt voor Google One

1. Open de foto die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Aanpassen.
  3. Selecteer het type effect dat je op de foto wilt toepassen.
  4. Gebruik het draaiwiel om wijzigingen aan te brengen.
  5. Tik op Klaar als je klaar bent.
  6. Als je een effect ongedaan wilt maken, deselecteer je de optie of tik je op Annuleren.

Meer manieren om foto's aan te passen

Belangrijk: Sommige functies zijn misschien niet beschikbaar op je apparaat.

• Tik op Helderheid om de lichtheid of donkerheid aan te passen.
  • Tik op Contrast om het verschil in tinten aan te passen.
  • Tik op Witpunt om de helderste waarde aan te passen.
  • Tik op Zwartpunt om de donkerste waarde aan te passen.
  • Tik op Hooglichten om de details aan te passen in de helderste delen.
  • Tik op Schaduwen om de details aan te passen in de donkerste delen.
  • Tik op Verzadiging om de intensiteit van kleuren aan te passen.
  • Tik op Warmte om de kleurtemperatuur aan te passen.
  • Tik op Tint om de kleurtoon aan te passen.
  • Tik op Huidtint om de verzadiging van huidskleuren aan te passen.
  • Tik op Blauwtinten om de verzadiging van de blauwe tinten aan te passen, zoals lucht of water.
  • Tik op Opvallend om het lokale contrast van randen aan te passen.
  • Tik op Scherper maken om de details scherper te maken.
  • Tik op Ruis verwijderen om ruis te verwijderen.
  • Tik op Vignettering om de helderheid aan de randen van de foto te verminderen.
  • Tik op HDR-effect  om de helderheid en het contrast van de afbeelding te verbeteren om een beter gebalanceerde foto te krijgen.
Een filter toevoegen
  1. Open de foto die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Filters.
  3. Selecteer een filter.
  4. Tik nog een keer op het filter.
  5. Gebruik het draaiwiel om de sterkte van het filter op de foto te wijzigen.
  6. Selecteer Origineel als je een filter ongedaan wilt maken.
Tekenen op een foto, een foto markeren of tekst aan een foto toevoegen
  1. Open de foto die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Opmaak.
    • Tik op Pen Pen als je wilt tekenen.
    • Tik op Markeren Markeren als je markeringen wilt toevoegen.
    • Tik op Tekst Tekst als je tekst op een foto wilt toevoegen.
      • Als je het tekstvak wilt verplaatsen, houd je je vinger op het vak en sleep je het naar de juiste plek.
  3. Als je klaar bent, tik je op Klaar.
  4. Tik onderaan op Opslaan als kopie om een kopie van de foto met je bewerkingen op te slaan.
Nieuwe foto's uit je bewegingsfoto's opslaan

Wanneer je een bewegingsfoto van een vriend of een groep maakt, raadt Google Foto's soms een andere foto uit je bewegingsfoto aan. Je kunt ook je favoriete foto kiezen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een bewegingsfoto.
  3. Veeg omhoog op de foto.
  4. Tik op Foto's in deze video.
  5. Scroll door de foto's en kies je favoriet.
    • Als je de foto met een Pixel 3 hebt gemaakt, zie je mogelijk aanbevolen foto's. Bij aanbevolen foto's staat een witte stip.
    • Bij de oorspronkelijke foto staat een grijze stip.
  6. Tik op Opslaan als kopie om een nieuwe foto op te slaan.

Foto's die je opslaat, staan in je foto's naast de oorspronkelijke foto.

Een filmische foto maken

Belangrijk: Filmische foto's zijn alleen beschikbaar op Pixel-apparaten, voor Google One-leden en voor Chromebook Plus-gebruikers in de Google Foto's-app voor Android.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op de gewenste foto.
  3. Swipe omhoog.
  4. Tik op Maken en dan Filmische foto.
  5. Tik onderaan op Opslaan.

Tip: Je kunt ook op een andere manier filmische foto's maken:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Tools.
  3. Tik onder Nieuwe maken op Filmische foto.
  4. Selecteer een foto.
  5. Tik onderaan op Opslaan.
Datum en tijdstempels wijzigen

Belangrijk: Als je de datum en tijd van een foto wijzigt, staat in Google Foto's de geüpdatete datum en tijd. Als je de foto downloadt of met andere apps deelt, kan bij de foto de oorspronkelijke datum en tijd worden getoond die door de camera is opgeslagen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een foto.
  3. Tik bovenaan op Meer Meer.
  4. Tik op de datum en het tijdstempel.
  5. Kies een nieuwe datum en tijd.
  6. Tik op Klaar.

Tips:

• Foto's die vóór 04:00 uur zijn gemaakt, vallen onder de vorige dag.
  • Je kunt de datum en tijdstempels alleen wijzigen in de Foto's-app voor foto's waarvan een back-up is gemaakt.