Lisää maksuttomia ominaisuuksia on saatavilla 15.5.2024 alkaen, ja ne tulevat käyttöön lähikuukausien aikana. Näet saatavuustiedot tästä artikkelista ja voit lukea lisää muutoksista Kuvat-yhteisöstä.

Kuvien muokkaaminen

Voit lisätä suodattimia, rajata kuvia ja tehdä paljon muuta mobiililaitteella tai tietokoneella. Muokkaa kuvia mobiililaitteella Google Kuvat ‐sovelluksen avulla. Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä mobiiliverkossa.

Vinkki: Jos varmuuskopiointi on päällä, muokkaukset synkronoituvat Google Kuvat ‐tilille.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Vinkkejä:
  • Kuvake muuttuu valokuvan muokkaamisen aikana siniseksi, jos lisäät kuvaan tiettyjä ominaisuuksia.
  • Voit verrata muokattua kuvaa alkuperäiseen koskettamalla esikatselukuvaa pitkään.
  • Voit kumota muokattuun kuvaan tehdyt muutokset napauttamalla Muokkaa Muokkaa ja sitten Palauta. Et voi kumota muutoksia, jotka olet tehnyt kopiona tallennettuihin kuviin.
  • Kun olet muokannut kuvaa, tallenna muutokset napauttamalla alareunasta Tallenna. Tallentamiseen voi olla kaksi vaihtoehtoa:
    • Tallenna: Muutokset tallennetaan alkuperäiseen kuvaan. Et välttämättä voi käyttää tätä vaihtoehtoa joissakin muokkauksissa.
    • Tallenna kopiona: Luo uuden kuvan, joka sisältää muokkauksesi. Alkuperäistä kuvaa ei muuteta.
  • Joitakin muokkausominaisuuksia ei tueta 32-bittisissä laitteissa. Joidenkin ominaisuuksien käyttämiseksi laitteessa pitää olla vähintään 3 Gt RAM-muistia ja käyttöjärjestelmänä iOS 15.0 tai uudempi.
  • Joidenkin työkalujen käyttö edellyttää lataamista. Asenna työkalu napauttamalla muokkaustyökalua ja sitten Asenna.
    • Varmista, että olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon ja että laitteessa on riittävästi tallennustilaa. Jos sinulla on ongelmia Wi-Fi-verkkoon yhdistämisessä, käytä mobiilidataa.
    • Kun olet asentanut muokkaustyökalun, sinun on ehkä suljettava kuvanmuokkausohjelma ja avattava se uudelleen, jotta voit käyttää muokkaustyökalua.
  • Jos laitteella ei ole tarpeeksi tallennustilaa:
    • et voi ladata joitakin muokkaustyökaluja. Jos haluat vapauttaa laitteellesi tilaa muokkaustyökaluille, lue lisää tilan vapauttamisesta.
    • muokkaustyökaluja saatetaan poistaa. Sinun on asennettava työkalu uudelleen, jotta voit käyttää sitä.
Muokkausehdotusten käyttäminen

Tärkeää: Laitteessa on oltava vähintään 3 Gt RAM-muistia ja käyttöjärjestelmänä iOS 15.0 tai uudempi. Muokkausominaisuuksia ei tällä hetkellä tueta verkossa.

Google Kuvat saattaa ehdottaa muokkausvaihtoehtoja, jotka määräytyvät muokattavan kuvan tyypin mukaan.
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Valitse Muokkaa Muokkaa.
  3. Voit käyttää ehdotettua muokkausta napauttamalla ehdotuksen nimeä.
    • Napauta esimerkiksi Paranna .
  4. Voit kumota muutokset napauttamalla ehdotettua muokkausvaihtoehtoa uudelleen.
  5. Kun olet valmis, valitse Tallenna.
Kuvan rajaaminen tai kiertäminen
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Rajaa.
    • Rajaa kuva eri kuvasuhteisiin, esimerkiksi neliöksi, napauttamalla Kuvasuhde .
    • Kierrä kuvaa 90 astetta napauttamalla Kierrä .
    • Suorista kuvaa hienosäädöillä käyttämällä Kierrä-toiminnon yläpuolella olevaa valitsinta.
    • Suorista kuva automaattisesti napauttamalla Automaattinen .
  3. Kun olet valmis, napauta Tallenna.

Vinkki: Automaattisen suoristuksen käyttömahdollisuus riippuu kuvasta.

Työkalujen käyttö

Tärkeää:

• Laitteessa on oltava vähintään 3 Gt RAM-muistia ja käyttöjärjestelmänä iOS 15.0 tai uudempi. Muokkausominaisuuksia ei tällä hetkellä tueta verkossa.
  • Jos haluat käyttää parannettua sumennuksen poistoa, laitteessa on oltava vähintään 6 Gt RAM-muistia.
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa ja sitten Työkalut.
  3. Valitse työkalut, joita haluat käyttää kuvaan, ja tee muutokset.
  4. Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset, napauta Valmis.
  5. Voit kumota tehosteen poistamalla sen valinnan tai napauttamalla Peru.

Käytettävissä olevat työkalut

• Poista ei-toivotut häiriötekijät napauttamalla Magic Eraser .
    • Poista häiriötekijät kuvasta napauttamalla Poista.
    • Muuta häiritsevien kohteiden väriä napauttamalla Naamioi.
  • Säädä valon suuntaa ja kirkkautta muotokuvissa napauttamalla Potrettivalo .
  • Säädä taustan sumennusta napauttamalla Sumennus .
    • Voit myös säätää kuvan sumennettuja ja tarkennettuja alueita valitsemalla Syvyys .
  • Valitse useista paleteista taivaan väri ja säädä väriä ja kontrastia napauttamalla Pilvetön taivas .
  • Vähennä taustan kylläisyyttä muuttamatta etualan väriä napauttamalla Värikorostus .
  • Paranna sumeita kuvia napauttamalla Poista sumennus.
Kuvien säätäminen

Tärkeää:

• Laitteessa on oltava vähintään 3 Gt RAM-muistia ja käyttöjärjestelmänä iOS 15.0 tai uudempi. Muokkausominaisuuksia ei tällä hetkellä tueta verkossa.
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Säädä.
  3. Valitse tehoste, jonka haluat lisätä kuvaan.
  4. Tee muutoksia siirtämällä valitsinta.
  5. Kun olet valmis, valitse Valmis.
  6. Voit kumota tehosteen poistamalla sen valinnan tai napauttamalla Peru.

Muita tapoja kuvien säätämiseen

• Säädä koko kuvan vaaleutta tai tummuutta napauttamalla Kirkkaus .
  • Säädä sävyeroja napauttamalla Kontrasti .
  • Säädä kirkkainta arvoa napauttamalla Valkoinen piste .
  • Säädä tumminta arvoa napauttamalla Musta piste .
  • Säädä kirkkaimpien alueiden yksityiskohtia napauttamalla Valokohdat .
  • Säädä tummimpien alueiden yksityiskohtia napauttamalla Varjostus .
  • Säädä värien voimakkuutta napauttamalla Kylläisyys .
  • Säädä värilämpötilaa napauttamalla Lämpö .
  • Säädä sävyä napauttamalla Sävytys .
  • Säädä ihon värisävyjen kylläisyyttä napauttamalla Ihonväri .
  • Säädä sinisävyjen, kuten taivaan ja veden, kylläisyyttä napauttamalla Sinisävy .
  • Säädä reunojen paikallista kontrastia napauttamalla Korostus .
  • Terävöitä tarkkoja yksityiskohtia napauttamalla Terävöinti .
  • Tasaa kohinaa napauttamalla Kohinanpoisto .
  • Vähennä kirkkautta kuvan reunoilta napauttamalla Vinjetti .
  • Paranna koko kuvan kirkkautta ja kontrastia tasapainoisemman lopputuloksen saamiseksi napauttamalla HDR-tehoste .
Filtterin lisääminen
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Suodattimet.
  3. Valitse suodatin.
  4. Napauta suodatinta uudelleen.
  5. Muuta kuvassa käytettävän suodattimen voimakkuutta siirtämällä valitsinta.
  6. Voit kumota muutokset valitsemalla Ei mitään.

Elokuvamaisen kuvan luominen

Tärkeää: Laitteen käyttöjärjestelmän on oltava iOS 15.0 tai uudempi.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta haluamaasi kuvaa.
  3. Pyyhkäise ylös.
  4. Valitse Luo ja sitten Elokuvamainen kuva.
  5. Napauta alareunasta Tallenna.

Vinkki: Voit luoda elokuvamaisia kuvia myös toisella tavalla:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta yläreunasta Luo Luo ja sitten Elokuvamainen kuva.
  3. Valitse kuva.
  4. Napauta alareunasta Tallenna.
Päivämäärä- ja aikaleiman muuttaminen

Tärkeää: Kun muutat kuvan tai videon päivämäärää ja aikaa, Google Kuvat näyttää päivitetyn päivämäärän ja ajan. Jos jaat kuvan muihin sovelluksiin tai lataat sen, kuvassa saattaa näkyä kameran tallentama alkuperäinen päivämäärä ja aika.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta kuvaa.
  3. Napauta yläreunasta Lisää Lisää.
  4. Napauta päivämäärä- ja aikaleimaa.
  5. Valitse uusi päivämäärä ja kellonaika
  6. Valitse Valmis.

Vinkkejä:

• Ennen klo 4.00 otetut kuvat lajitellaan edelliseen päivään.
  • Voit muuttaa varmuuskopioitujen kuvien päivämäärä- ja aikaleimoja vain Kuvat-sovelluksessa.
Magic Editorin käyttäminen
Tärkeää:
  • iOS:n Kuvat-sovelluksessa Magic Editor on saatavilla kaikille käyttäjille, ja sillä voi tehdä 10 tallennusta kuukaudessa.
  • Laitteessa on oltava 64-bittinen piirisarja, vähintään 4 Gt RAM-muistia ja iOS 15 tai uudempi.
  • Ominaisuus on vielä kokeellinen, eikä se välttämättä aina toimi odotetusti.

Voit siirtyä kuvassa tai poistaa sen osia sekä käyttää kontekstin mukaisia esiasetuksia, kuten "Pilvetön taivas" tai "Auringonlasku".

Kuvan muokkaaminen Magic Editorilla

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta kuvaa, jota haluat muokata.
  3. Napauta Muokkaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Magic Editor Magic Editor.

Kontekstin mukaisten esiasetusten käyttäminen

1. Kun olet Magic Editor ‐tilassa, napauta Esiasetus Edit Fix Auto.
  2. Valitse jokin esiasetus.
  3. Voit selata vaihtoehtoja pyyhkäisemällä vasemmalle.
  4. Napauta valintamerkkiä Done.
  5. Jos haluat jatkaa kuvan muokkaamista, toista vaiheet 1–3.
  6. Kun olet valmis, napauta Tallenna kopio.

Vinkki: Esiasetusvaihtoehdot riippuvat kuvasta. Kaikki vaihtoehdot eivät ole käytettävissä yhtä aikaa.

Kuvan osan siirtäminen ja poistaminen tai sen koon muuttaminen

1. Kun olet Magic Editor ‐tilassa, valitse kuvan osa napauttamalla sitä, piirtämällä ympyrä sen ympärille tai pyyhkäisemällä sitä.
    • Lähennä parantaaksesi tarkkuutta.
    • Voit siirtää valittua osaa koskettamalla sitä pitkään ja vetämällä sen haluamallesi alueelle.
    • Muuta valitun osan kokoa koskettamalla sitä pitkään ja nipistämällä sitä kahdella sormella.
    • Poista valinta napauttamalla Poista.
  2. Ota muokkaus käyttöön napauttamalla valintamerkkiä Done.
  3. Jos haluat jatkaa kuvan muokkaamista, toista vaiheet 1–2.
  4. Kun olet valmis, napauta Tallenna kopio.

Vinkki: Magic Editorilla voi mennä hetki kuvavaihtoehtojen generoimiseen.

Muita lähteitä