Kuvien muokkaaminen

Voit lisätä suodattimia, rajata kuvia ja tehdä monia muita toimintoja mobiililaitteella tai tietokoneella.

Vinkki: Jos Varmuuskopiointi ja synkronointi on käytössä, tekemäsi muokkaukset synkronoidaan Google Kuvat ‑kirjastoosi.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Vinkkejä:
  • Kuvake muuttuu valokuvan muokkaamisen aikana siniseksi, jos lisäät kuvaan tiettyjä ominaisuuksia.
  • Voit verrata muokattua kuvaa alkuperäiseen koskettamalla pitkään esikatselukuvaa.
  • Voit kumota muokattuun kuvaan tehdyt muutokset napauttamalla Muokkaa Muokkaa ja sitten Palauta. Et voi kumota muutoksia, jotka olet tehnyt kopiona tallennettuihin kuviin.
  • Kun olet muokannut kuvaa, tallenna muutokset napauttamalla oikeasta alakulmasta Tallenna. Tallentamiseen voi näkyä kaksi eri vaihtoehtoa:
    • Tallenna: Muutokset tallennetaan alkuperäiseen kuvaan. Et välttämättä voi käyttää tätä vaihtoehtoa joissakin muokkauksissa.
    • Tallenna kopiona: Luo uuden kuvan, joka sisältää muokkauksesi. Alkuperäistä kuvaa ei muuteta.
Ehdotettujen muokkausten käyttäminen
Google Kuvat ehdottaa muokkausvaihtoehtoja muokattavan kuvan tyypin mukaan. Voit käyttää ehdotettua muokkausta napauttamalla.
  1. Avaa muokattava kuva ja napauta Muokkaa Muokkaa.
  2. Käytä ehdotettua muokkausta napauttamalla ehdotuksen nimeä.
    • Napauta esimerkiksi Paranna .
  3. Kumoa muutokset napauttamalla ehdotettua muokkausvaihtoehtoa uudelleen.
  4. Kun olet valmis, napauta Tallenna.
Kuvan rajaaminen tai kiertäminen
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Rajaa.
    • Rajaa kuva eri kuvasuhteisiin, esimerkiksi neliöksi, napauttamalla Kuvasuhde .
    • Muuta kuvan perspektiiviä napauttamalla Muunna . Vedä pisteet haluamasi kuvan reunoille tai napauta Auto.
    • Kierrä kuvaa 90 astetta napauttamalla Kierrä .
      • Suorista kuvaa hienosäädöillä käyttämällä Kierrä-toiminnon yläpuolella olevaa valitsinta.
      • Suorista kuva automaattisesti napauttamalla Auto.
        • Huom. Automaattisen suoristuksen saatavuus riippuu kuvasta.
  3. Tallenna muokatun kuvan kopio napauttamalla oikeasta alakulmasta Tallenna.
Työkalujen käyttö
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa  ja sitten Työkalut.
  3. Valitse työkalut, joita haluat käyttää kuvaan, ja tee muutokset.
  4. Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset, napauta Valmis.
  5. Kumoa tehoste poistamalla sen valinta tai napauttamalla Peru.

Käytettävissä olevat työkalut

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä laitteellasi.
  • Säädä henkilöstä otettujen muotokuvien valon sijaintia ja kirkkautta napauttamalla Potrettivalo .
  • Voit säätää taustan sumennusta, kun napautat Sumennus .
  • Voit poistaa ei-toivotut häiriötekijät, kun napautat Magic Eraser
  • Voit valita taivaan värin useista paleteista sekä säätää väriä ja kontrastia, kun napautat Taivas .
  • Voit vähentää taustan kylläisyyttä mutta säilyttää etualan värin, kun napautat Väritarkennus
Kuvien säätäminen
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Säädä.
  3. Valitse tehoste, jota haluat käyttää kuvassa, ja tee muutokset siirtämällä valitsinta.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.
  5. Kumoa tehoste poistamalla toiminnon valinta tai napauttamalla Peruuta.

Muita tapoja kuvien säätämiseen

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä laitteellasi.
  • Säädä yleistä vaaleutta tai tummuutta napauttamalla Kirkkaus .
  • Säädä sävyeroja napauttamalla Kontrasti .
  • Säädä kirkkainta arvoa napauttamalla Valkoinen piste .
  • Säädä tumminta arvoa napauttamalla Musta piste .
  • Säädä kirkkaimpien alueiden yksityiskohtia napauttamalla Valokohdat .
  • Säädä tummimpien alueiden yksityiskohtia napauttamalla Varjokohdat .
  • Säädä värien voimakkuutta napauttamalla Kylläisyys .
  • Säädä värilämpötilaa napauttamalla Lämpö .
  • Säädä sävyä napauttamalla Sävytys .
  • Säädä ihon värisävyjen kylläisyyttä napauttamalla Ihon sävy .
  • Säädä sinisävyjen, kuten taivaan tai veden, kylläisyyttä napauttamalla Sinisävy .
  • Säädä reunojen paikallista kontrastia napauttamalla Korostus .
  • Terävöitä tarkkoja yksityiskohtia napauttamalla Terävöinti .
  • Tasaa kohinaa napauttamalla Kohinanpoisto .
  • Vähennä kirkkautta kuvan reunojen ympäriltä napauttamalla Vinjetti .
  • Paranna koko kuvan kirkkautta ja kontrastia tasapainoisemman lopputuloksen saamiseksi napauttamalla HDR
Suodattimen lisääminen
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Suodattimet.
  3. Valitse suodatin.
  4. Muuta kuvassa käytettävän tehosteen voimakkuutta napauttamalla suodatinta uudelleen ja siirtämällä valitsinta.
  5. Kumoa suodattimen käyttö valitsemalla Alkuperäinen.
Piirroksen, korostuksen tai tekstin lisääminen kuvaan
  1. Avaa valokuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Muokkaa ja sitten Merkintä.
    • Jos haluat piirtää, valitse Kynä Kynä.
    • Jos haluat lisätä valokohtia, valitse Korostus Korostus.
    • Jos haluat lisätä tekstiä kuvan yläreunaan, valitse Teksti Teksti.
      • Jos haluat siirtää tekstikenttää, kosketa sitä pitkään ja vedä.
  3. Kun olet valmis, napauta Valmis.
  4. Tallenna muokatun kuvan kopio napauttamalla oikeasta alakulmasta Tallenna kopiona.
Uusien otosten tallentaminen liikkuvista kuvista
Kun otat liikkuvan kuvan kaverista tai ryhmästä, Google Kuvat suosittelee ajoittain toista otosta liikkuvasta kuvasta. Voit myös valita otoksista suosikkisi.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa liikkuva kuva.
  3. Pyyhkäise kuvasta ylöspäin.
  4. Napauta Tämän kuvan otokset.
  5. Vieritä kuvan otoksia ja valitse niistä suosikkisi.
    • Jos olet ottanut kuvan Pixel 3:lla, saatat nähdä suositeltuja otoksia. Ne on merkitty valkoisella pisteellä.
    • Alkuperäinen kuva on merkitty harmaalla pisteellä.
  6. Tallenna uusi kuva napauttamalla Tallenna kopiona.

Tallentamasi otokset näkyvät kuvissasi alkuperäisen kuvan vieressä.

Lisämuokkausominaisuudet

Jos olet Google One ‑jäsen tai Pixelin käyttäjä, voit saada lisää muokkausominaisuuksia Google Kuvat ‑sovelluksen kautta. Laitteessasi on oltava vähintään 3 Gt RAM-muistia ja Android 8.0 tai uudempi.

Saat ominaisuudet käyttöösi tilaamalla Google Onen:

1. Napauta valokuvasta Muokkaa Muokkaa.
  2. Napauta jotakin Google One ‑jäsenten Google One saatavilla olevaa ominaisuutta.
  3. Napauta banneria saadaksesi ominaisuudet käyttöösi Google One ‑jäsenyyden kautta.
  4. Tilaa Google One seuraamalla ohjeita näytöllä.

Käytä näitä lisämuokkausominaisuuksia:

• Potrettivalo : Muuta valon sijaintia ja kirkkautta ihmisiä esittävissä kuvissa.
  • Sumennus : Sumenna tausta tietynlaisista kuvista, joissa ei ole käytetty muotokuvatilaa. Se toimii parhaiten sellaisissa valokuvissa, joissa kuvan kohde (ihmiset, lemmikit, kukat, ruoka tms.) näkyy selkeästi etualalla.
    • Voit myös säätää tarkennuksen syvyysaluetta Syvyys-ominaisuuden avulla.
  • Väritarkennus : Vähennä ihmisiä esittävien kuvien taustan kylläisyyttä mutta säilytä etualan väri.
  • Älykkäät ehdotukset : Helppoja yhden napautuksen muokkauksia, jotka mukautuvat kunkin kuvan sisältöön.
  • HDR : Paranna kuvan kirkkautta ja kontrastia.
  • Taivas : Valitse useista paleteista ja säädä taivaan väriä ja kontrastia.
Tärkeää: Voit edelleen käyttää sumennusta, väritarkennusta ja värikorostusehdotusta kuvissa, joissa on käytetty muotokuvatilaa (ja syvyystietoja), vaikka et olisikaan Google One ‑jäsen tai Pixelin käyttäjä.

Muita lähteitä