A partir del 15 de maig de 2024 i amb llançaments progressius durant els pròxims mesos, podràs obtenir més funcions sense cost econòmic. Pots consultar la disponibilitat futura en aquest article o pots anar a la comunitat de Fotos per obtenir més informació sobre què canviarà.

Editar fotos

Afegeix filtres, retalla fotos i més al dispositiu mòbil o a l'ordinador. Per editar fotos al dispositiu mòbil, utilitza l'aplicació Google Fotos. Algunes funcions no estan disponibles al web per a mòbils.

Consell: si tens activada la còpia de seguretat, els canvis que facis se sincronitzaran amb el teu compte de Google Fotos.

Abans de començar

Baixa i instal·la l'aplicació Google Fotos.

Consells:
  • Mentre edites una foto, la icona es torna blava quan hi apliques determinades funcions.
  • Per comparar la foto editada amb l'original, mantén premuda la previsualització de la imatge.
  • Per desfer canvis d'una foto editada, toca Edita Edita i, a continuació, Desfés. Els canvis fets a les fotos que desis com a còpies no es poden desfer.
  • Després d'editar una foto, per desar els canvis, toca l'opció Desa que hi ha a la part inferior. És possible que tinguis dues opcions per desar-los:
    • Desa: els canvis que has fet es desen a la foto original. És possible que no puguis utilitzar aquesta opció per a alguns canvis.
    • Desa com a còpia: aquesta opció crea una foto nova amb els canvis que has fet sense modificar l'original.
  • Algunes funcions d'edició no s'admeten als dispositius de 32 bits. Per utilitzar-ne algunes, has de tenir com a mínim 3 GB de RAM i Android 8.0 (o una versió posterior).
  • Algunes funcions només estan disponibles a Pixel. Si no trobes la que cerques, obtén més informació sobre les funcions de Google Fotos per a dispositius Pixel.
  • Per utilitzar algunes eines d'edició, primer les has de baixar. Per instal·lar-ne una, toca-la i, a continuació, Instal·la.
    • Comprova que tens connexió a una Wi‐Fi i emmagatzematge disponible al dispositiu. Si tens problemes per connectar-te a la Wi‑Fi, pots fer servir les dades mòbils.
    • Després d'instal·lar l'eina d'edició, és possible que hagis de tancar i tornar a obrir l'editor de fotos per utilitzar-lo.
  • Si tens menys d'1 GB d'emmagatzematge al dispositiu:
    • No pots baixar algunes eines d'edició. Per fer-hi espai al dispositiu, obtén informació sobre com pots alliberar espai.
    • És possible que se suprimeixin les eines d'edició que no s'utilitzin. Les hauràs d'instal·lar de nou per tornar-les a utilitzar.
Utilitzar els canvis suggerits

Important: el dispositiu ha de tenir com a mínim 3 GB de RAM i Android 8.0 (o una versió posterior).

En funció del tipus de foto que vols editar, Google Fotos suggereix opcions d'edició que pots aplicar amb un toc.
  1. Obre la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita Edita.
  3. Per aplicar un canvi suggerit, toca el nom del suggeriment.
    • Per exemple, toca Realça .
  4. Per desfer els canvis, torna a tocar l'opció del canvi suggerit.
  5. Quan acabis, toca Desa.
Retallar o girar una foto
  1. Obre la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita Edita i, a continuació, Retalla.
    • Per retallar la foto amb diverses relacions d'aspecte, com ara un quadrat, toca Relació d'aspecte .
    • Per canviar la perspectiva de la foto, toca Transforma . Arrossega els punts fins a les vores de la foto que vulguis o toca Automàtic.
    • Per girar una foto 90 graus, toca Gira .
      • Per fer petits ajustos a la foto amb l'objectiu de redreçar-la, utilitza el dial que hi ha a sobre de l'opció Gira .
      • Per redreçar la foto automàticament, toca Automàtic.
        • Consell: la disponibilitat del redreçament automàtic depèn de la foto.
  3. Per desar una còpia de la foto amb els canvis, a la part inferior, toca Desa.
Utilitzar les eines

Important:

1. Obre la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita i, a continuació, Eines.
  3. Selecciona les eines que vulguis utilitzar amb la foto i fes-hi canvis.
  4. Quan acabis, toca Fet.
  5. Per desfer un efecte, desselecciona l'opció o toca Cancel·la.

Eines disponibles

• Per suprimir les distraccions que no vulguis, toca Goma màgica .
    • Per suprimir les distraccions de la foto, toca Esborra.
    • Per canviar el color dels objectes que distreuen a la foto, toca Camufla.
  • Per ajustar la posició i la brillantor als retrats de persones, toca Llum de retrat .
    • Pots afegir il·luminació direccional a les fotos en què surten persones i ajustar de manera manual o automàtica les ombres i la il·luminació intenses. A l'eina Llum de retrat, utilitza les opcions Afegeix llum i Equilibra.
  • Per ajustar el desenfocament del fons, toca Desenfocament .
    • Per ajustar quines parts de la foto vols desenfocar i quines enfocar, també pots utilitzar Profunditat .
  • Per seleccionar diverses paletes i ajustar el color i el contrast del cel, toca Cel .
  • Per disminuir la saturació del fons però mantenir els colors del primer pla, toca Color pop .
  • Per millorar les fotos desenfocades, toca Enfocament.
Ajustar fotos

Important: el dispositiu ha de tenir com a mínim 3 GB de RAM i Android 8.0 (o una versió posterior).

1. Obre la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita Edita i, a continuació, Ajusta.
  3. Selecciona el tipus d'efecte que vols aplicar a la foto.
  4. Mou el dial per fer els canvis.
  5. Quan acabis, toca Fet.
  6. Per desfer un efecte, desselecciona l'opció o toca Cancel·la.

Descobrir més maneres d'ajustar fotos

Important: és possible que algunes funcions no estiguin disponibles al teu dispositiu.

• Per ajustar la foscor o la llum general, toca Brillantor .
  • Per ajustar la diferència de tons, toca Contrast .
  • Per ajustar el valor més brillant, toca Punt blanc .
  • Per ajustar el valor més fosc, toca Punt negre .
  • Per ajustar els detalls de les zones més brillants, toca Altes llums .
  • Per ajustar els detalls de les zones més fosques, toca Ombres .
  • Per ajustar la intensitat dels colors, toca Saturació .
  • Per ajustar la temperatura de color, toca Calidesa .
  • Per ajustar el to, toca To .
  • Per ajustar la saturació dels tons del color de la pell, toca To de pell .
  • Per ajustar la saturació dels tons blaus, com ara al cel o a l'aigua, toca To blau .
  • Per ajustar el contrast local de les vores, toca Pop .
  • Per augmentar la nitidesa dels detalls més precisos, toca Augmenta la nitidesa .
  • Per reduir el soroll, toca Suprimeix granulació .
  • Per reduir la brillantor del voltant de les vores de la foto, toca Vinyeta .
  • Per millorar la brillantor i el contrast de la imatge perquè la foto sigui més equilibrada, toca Efecte HDR .
Afegir un filtre
  1. Obre la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita Edita i, a continuació, Filtres.
  3. Selecciona un filtre.
  4. Torna'l a tocar.
  5. Mou el dial per canviar la intensitat del filtre a la foto.
  6. Per desfer un filtre, selecciona Original.
Dibuixar, marcar o afegir text en una foto
  1. Obre la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita Edita i, a continuació, Marca.
    • Per dibuixar, toca Bolígraf Bolígraf.
    • Per marcar parts d'una foto, toca Retolador fosforescent Retolador fosforescent.
    • Per afegir text a sobre d'una foto, toca Text Text.
      • Per moure el quadre de text, mantén-lo premut i, a continuació, arrossega'l.
  3. Quan acabis, toca Fet.
  4. Per desar una còpia de la foto amb els canvis, a la part inferior, toca Desa com a còpia.
Desar imatges noves de les fotos amb moviment

En fer una foto amb moviment d'un amic o d'un grup, a vegades Google Fotos te'n recomanarà altres imatges, i tu també podràs triar la que t'agradi més.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Obre una foto amb moviment.
  3. Llisca la foto cap amunt.
  4. Toca Imatges en aquesta foto.
  5. Desplaça't per les imatges de la foto i tria la que t'agradi més.
    • Si vas fer la foto amb un dispositiu Pixel 3, és possible que vegis imatges recomanades, que tindran un punt blanc a sobre.
    • La foto original apareixerà amb un punt gris a sobre.
  6. Per desar una foto nova, toca Desa com a còpia.

Les imatges que desis es mostraran a les teves fotos, al costat de la foto original.

Crear una foto cinemàtica

Important: el dispositiu ha de tenir com a mínim 3 GB de RAM i Android 8.0 (o una versió posterior).

1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Toca la foto que vulguis.
  3. Llisca cap amunt.
  4. Toca Crea i, a continuació, Foto cinemàtica.
  5. A la part inferior, toca Desa.

Consell: hi ha una altra manera de crear fotos cinemàtiques. Te l'expliquem:

1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. A la part superior, toca Crea Crea i, a continuació, Foto cinemàtica.
  3. Selecciona una foto.
  4. A la part inferior, toca Desa.
Canviar les marques de data i hora
Important: quan canvies la data i l'hora de la foto, Google Fotos mostra la data i l'hora actualitzades. Si comparteixes la foto en altres aplicacions o la baixes, és possible que s'hi mostrin la data i l'hora originals que la teva càmera va desar.
  1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Toca una foto.
  3. A la part superior, toca Més Més.
  4. Toca la marca de data i hora.
  5. Tria una altra data i hora.
  6. Toca Fet.

Consells:

• Les fotos fetes abans de les 4 h s'inclouen en el dia anterior.
  • A l'aplicació Fotos, només pots canviar les marques de data i hora de les fotos amb còpia de seguretat.
Utilitzar l'Editor màgic
Important:
  • Tots els usuaris de Fotos poden utilitzar l'Editor màgic a Android per desar fins a 10 fotos al mes.
  • El dispositiu ha de tenir un joc de xips de 64 bits amb 4 GB de RAM com a mínim i Android 8.0 (o una versió posterior).
  • Aquesta funció és experimental i és possible que no sempre funcioni de la manera prevista.

Pots desplaçar-te per una foto o esborrar-ne parts i aplicar-hi valors predefinits contextuals, com ara "Cel" o "Hora màgica".

Editar una foto amb l'Editor màgic

1. Al dispositiu Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Toca la foto que vols editar.
  3. Toca Edita Ajusta el volum i, a continuació, Editor màgic Magic Editor.

Aplicar valors predefinits contextuals

1. Quan estiguis en el mode d'Editor màgic, toca Valors predefinits Magic Editor.
  2. Selecciona un valor predefinit.
  3. Per desplaçar-te per les opcions, llisca cap a l'esquerra.
  4. Toca la marca de verificació Done.
  5. Si vols continuar editant la foto, repeteix els passos 1, 2 i 3.
  6. Quan hagis acabat d'editar-la, toca Desa una còpia.

Consell: les opcions de valors predefinits depenen de la foto. No estan totes disponibles alhora.

Moure o esborrar una part de la foto, o canviar-ne la mida

1. Quan estiguis en el mode d'Editor màgic, toca la foto, dibuixa-hi un cercle al voltant o passa-hi el pinzell per sobre per seleccionar una part de la foto.
    1. Amplia per millorar la precisió.
    2. Per moure la selecció, mantén-la premuda i arrossega-la fins a l'àrea que vulguis.
    3. Per canviar la mida de la selecció, mantén-la premuda i pinça-la amb dos dits.
    4. Per suprimir la selecció, toca Esborra.
  2. Per aplicar el canvi, toca la marca de verificació Done.
  3. Si vols continuar editant la foto, repeteix els passos 1 i 2.
  4. Quan hagis acabat d'editar-la, toca Desa una còpia.

Consell: és possible que l'Editor màgic tardi un moment a generar les opcions de la foto.