Vanaf 15 mei 2024 kun je kosteloos toegang krijgen tot meer functies. De kosteloze functies vind je in dit artikel of ga naar de Foto's-community voor meer informatie over wat er verandert.

Je foto's bewerken

Je kunt op je mobiele apparaat of computer onder andere filters toevoegen en foto's bijsnijden. Gebruik de Google Foto's-app om foto's te bewerken op je mobiele apparaat. Sommige functies zijn niet beschikbaar via mobiel internet.

Tip: Als je back-up hebt aangezet, worden je bewerkingen gesynchroniseerd met je Google Foto's-account.

Tips:

Voorgestelde bewerkingen gebruiken
Belangrijk: Je apparaat moet minstens 4 GB RAM hebben.
De bewerkingsopties zijn gebaseerd op het type foto dat je wilt bewerken. Je kunt ze met één klik toepassen.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto die je wilt bewerken.
  3. Klik bovenaan op Bewerken Bewerken.
  4. Klik op de naam van een voorgestelde bewerking om die toe te passen.
    • Klik bijvoorbeeld op Verbeteren .
  5. Klik nog een keer op de naam van de suggestie om de wijzigingen ongedaan te maken.
  6. Klik als je klaar bent op Opslaan.
Een foto bijsnijden of draaien
  1. Ga op een computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto die je wilt bewerken.
  3. Klik bovenaan op Bewerken Bewerken.
    Tip: Tijdens het bewerken kun je de muisknop ingedrukt houden op de foto om je bewerkingen te vergelijken met het origineel.
  4. Als je de foto wilt bijsnijden of draaien, klik je op Bijsnijden en draaien Crop & rotate.
    • Sleep de randen om de foto bij te snijden.
    • Als je de foto wilt draaien, klik je bovenaan op Draaien .
  5. Klik bovenaan op Opslaan.
Tip: Je bewerkingen worden toegepast op de foto, maar je kunt ze altijd ongedaan maken.
Tools gebruiken
  1. Ga op een computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto die je wilt bewerken.
  3. Klik bovenaan op Bewerken Bewerken en dan Tools .
  4. Selecteer de tools die je voor de foto wilt gebruiken.
  5. Breng wijzigingen aan.
  6. Klik als je klaar bent op Opslaan.
  7. Als je een effect ongedaan wilt maken, selecteer je de tool en klik je op Terugzetten.

Beschikbare tools

Belangrijk: Je apparaat moet minstens 4 GB RAM hebben.
  • Klik op Portretlicht om de positie en helderheid aan te passen voor portretfoto's.
  • Klik op Vervagen om de vervaging van de achtergrond aan te passen.
  • Klik op Lucht om de kleur en het contrast van de lucht aan te passen met een van de beschikbare paletten.
  • Klik op Knalkleur om de achtergrond te ontkleuren en de voorgrond in kleur te houden.

Tip: Welke toolopties je hebt, hangt af van de foto. Sommige tools zijn misschien niet voor alle foto's beschikbaar.

Foto's aanpassen
  1. Ga op een computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto die je wilt bewerken.
  3. Klik bovenaan op Bewerken Bewerken en dan Aanpassen Bewerken.
  4. Selecteer het type effect dat je op de foto wilt toepassen.
  5. Gebruik het draaiwiel om wijzigingen aan te brengen.
  6. Klik als je klaar bent op Opslaan.
  7. Als je een effect ongedaan wilt maken, deselecteer je de optie.

Meer manieren om foto's aan te passen

Belangrijk: Je apparaat moet minstens 4 GB RAM hebben.
  • Klik op Helderheid om de algemene lichtheid of donkerheid aan te passen.
  • Klik op Contrast om het verschil in tinten aan te passen.
  • Klik op Witpunt om de helderste waarde aan te passen.
  • Klik op Zwartpunt om de donkerste waarde aan te passen.
  • Klik op Hooglichten om de details aan te passen in de helderste delen.
  • Klik op Schaduwen om de details aan te passen in de donkerste delen.
  • Klik op Verzadiging om de intensiteit van kleuren aan te passen.
  • Klik op Warmte om de kleurtemperatuur aan te passen.
  • Klik op Tint om het verschil in tinten aan te passen.
  • Klik op Huidtint om de verzadiging van huidskleuren aan te passen.
  • Klik op Blauwtinten om de verzadiging van blauwe tinten, zoals lucht of water, aan te passen.
  • Klik op Opvallend om het lokale contrast van randen aan te passen.
  • Klik op Vignettering om de helderheid aan de randen van de foto te verminderen.
  • Klik op HDR-effect om de helderheid en het contrast van de afbeelding te verbeteren voor een beter gebalanceerde foto.
Een filter toevoegen
  1. Ga op een computer naar photos.google.com.
  2. Open de foto die je wilt bewerken.
  3. Klik bovenaan op Bewerken Bewerken en dan Filters Photo filters.
  4. Selecteer een filter.
  5. Gebruik het draaiwiel om de sterkte van het filter op de foto te wijzigen.
  6. Klik als je klaar bent op Opslaan.
  7. Klik op Geen om een filter ongedaan te maken.
Datum en tijdstempels wijzigen
Belangrijk: Je kunt de datum- en tijdstempels van foto's en video's op je computer wijzigen. Als je de datum en tijd van een foto wijzigt, worden de bewerkte datum en tijd getoond in Google Foto's. Maar als je de foto downloadt of met andere apps deelt, kan op de foto de oorspronkelijke datum en tijd worden getoond die door de camera is opgeslagen.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een foto of video.
    • Klik op Selecteren Selecteren om de items te selecteren die je wilt updaten.
  3. Klik bovenaan op Meer Meer.
  4. Klik op Datum en tijd bewerken. Als je meer dan één item hebt geselecteerd, worden er 2 opties getoond.
    • Als je een datum en tijd wilt aangeven voor het eerste item en de datums en tijden voor de andere items ten opzichte daarvan automatisch wilt aanpassen, klik je op Datums en tijden verschuiven.
    • Als je dezelfde datum en tijd wilt instellen voor alle geselecteerde items, klik je op Eén datum en tijd instellen.
  5. Volg de instructies op het scherm om het proces af te ronden.
Tip: Foto's die vóór 04:00 uur zijn gemaakt, vallen onder de vorige dag.
Bewerkingen ongedaan maken
  • Ga op je computer naar photos.google.com.
  • Open de foto met de bewerkingen die je wilt verwijderen.
  • Klik op Bewerken Bewerken.
  • Klik op Terugzetten en dan Opslaan.

NAAR MIJN FOTO'S