Skapa och redigera fotoalbum

Du kan skapa, redigera och lägga till sådant som kartor och text i dina fotoalbum.

Du kan lägga till upp till 20 000 foton eller videor i ett album.

Tips!

• Livealbum är inte tillgängliga i alla länder.
  • Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga om du har ett stort album.

Skapa ett nytt album

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck länge på ett foto och välj sedan de foton du vill ha i ditt nya album.
  4. Tryck på Lägg till i Plus längst ned.
  5. Välj Album
  6. Valfritt: Ange ett namn på det nya albumet.
  7. Tryck på Klar Klar

Skapa ett livealbum

Du kan skapa ett album för att automatiskt lägga till foton av vänner och familj.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Skapa  följt av Album högst upp.
    • Viktigt! Om du inte kan hitta Skapa trycker du på Bibliotek följt av Album följt av Nytt album  längst ned.
  4. Tryck på Välj personer och husdjur
  5. Klicka på Välj Välj i en ansiktsgrupp.
  6. Högst upp till höger trycker du på Bekräfta

Läs om hur du automatiskt lägger till foton i ett befintligt album

Ändra hur ditt album ser ut

Ändra omslagsbild

Ändra det foto som visas på framsidan av ditt album.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Öppna fotot som du vill använda.
  5. Överst till höger klickar du på Mer 더보기 följt av Använd som albumomslag.

Ändra albumets titel

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på titeln och skriv en ny titel.
  5. Tryck på Klar Klar

Ändra objekt i albumet

Flytta objekt

Du kan ändra ordning på foton, videor, text och platser genom att dra dem.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Redigera album uppe till höger.
  5. Längst upp till höger klickar du på importera exportera foton för att sortera efter senaste, äldsta eller nyligen tillagda.
    1. Du kan också flytta objekt genom att dra dem.
  6. Tryck på Klart Klar
Lägg till eller ta bort foton och videor

Lägga till foton

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Klicka på Lägg till i album Add to album uppe till vänster.
  5. Välj de objekt du vill lägga till:
  6. Tryck på Klar uppe till höger.

Lägg till foton automatiskt

Om du väljer flera personer läggs alla foton som innehåller någon av personerna till automatiskt.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Alternativ följt av Lägg till  uppe till höger.
  5. Välj ansiktsgrupper som du vill lägga till automatiskt.
  6. Högst upp till höger trycker du på Bekräfta

Du får en avisering när ett foto läggs till i albumet. Sluta ta emot aviseringar genom att inaktivera Meddela mig

Sluta lägga till foton automatiskt

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Alternativ uppe till höger.
  5. Tryck på personens bild under Lägg till foton automatiskt.
  6. Tryck på Stopp

Om du tar bort någon läggs inte nya foton av honom eller henne till. Befintliga foton finns kvar i albumet.

Tips! Tekniken bakom ansiktsgrupper är inte perfekt. Foton där inte någon av de valda personerna är med kan ibland läggas till.

Ta bort foton

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Redigera album uppe till höger.
  5. Tryck på Ta bort Ta bort på objekt som du vill ta bort. Foton och videor som du tar bort från ett album finns fortfarande kvar i Google Foto-biblioteket om du inte raderar dem i avsnittet Foton.
  6. Tryck på Klar Klar

Lägga till kartor och platser

Lägga till platser

Du kan lägga till platser och kartor i album du skapar. Om du delar albumet följer de med.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Redigera album uppe till höger.
  5. Tryck på Plats add location.
  6. Bestäm om du vill ha:
    • Plats: Namnet på en plats.
    • Karta: En karta som visar vart du åkte.
    • Alla föreslagna platser: Platser och kartor som föreslagits av Google Foto.
  7. Tryck på Klar Klar.
  8. Om du vill flytta en plats i albumet trycker du på Mer 더보기 följt av Redigera album följt av dra den till platsen den tillhör följt av tryck på Klar Klar

Ta bort platser

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Redigera album uppe till höger.
  5. Tryck på Ta bort Ta bort på objekt som du vill ta bort.
  6. Tryck på Klar Klar

Lägga till eller ändra text

Lägga till text

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Redigera album uppe till höger.
  5. Tryck på Text Text.
  6. Lägg till text och tryck på Klar Klar
  7. Om du vill flytta en textruta trycker du på Mer 더보기 följt av Redigera album följt av dra rutan till en annan plats följt av tryck på Klar Klar

Ändra eller radera text

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Redigera album uppe till höger.
    • Redigera text: Tryck på texten och ändra den sedan.
    • Radera text: Tryck på Ta bort Ta bort.
  5. Tryck på Klar Klar

Ta bort ett album

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna albumet.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Ta bort album uppe till höger. Foton och videor i albumet finns fortfarande kvar i Google Foto-biblioteket om du inte raderar dem i avsnittet Foton.

Det här kan du göra om det inte var du som skapade albumet

• Det är bara personen som skapade albumet som kan göra de här ändringarna.
  • Om du är redigeringsbehörig för ett album men inte skapade det kan du bara lägga till foton och videor.