Skapa och redigera fotoalbum

Du kan skapa, redigera och lägga till sådant som kartor och text i dina fotoalbum.

Du kan lägga till upp till 20 000 foton eller videor i ett album.

Tips!

• Livealbum är inte tillgängliga i alla länder.
  • Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga om du har ett stort album.

Skapa ett nytt album

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på Välj på ett foto Välj.
  4. Välj andra foton du vill ha i ditt album.
  5. Klicka på Lägg till Plus högst upp.
  6. Välj Album följt av Nytt album.
  7. Valfritt: Ange ett namn på det nya albumet.
  8. Klicka på Klar Klar.

Skapa ett livealbum

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på Album följt av Skapa album till vänster.
  4. Klicka på Välj personer och husdjur.
  5. Klicka på Välj Välj i en ansiktsgrupp.
  6. Klicka på Bekräfta överst till höger.
  7. Ange en titel och klicka sedan på Redigera album.

Läs om hur du automatiskt lägger till foton i ett befintligt album.

Ändra hur ditt album ser ut

Ändra omslagsbild

Ändra det foto som visas på framsidan av ditt album.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet och sedan fotot du vill använda.
  3. Överst till höger klickar du på Mer Mer följt av Använd som albumomslag.

Ändra albumets titel

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på titeln och skriv en ny titel.
  4. Klicka på Klar Klar.

Ändra objekt i albumet

Flytta objekt

Du kan ändra ordning på foton, videor, text och platser genom att dra dem.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Redigera album uppe till höger.
  4. Längst upp till höger klickar du på importera exportera foton för att sortera efter senaste, äldsta eller nyligen tillagda.
    • Du kan också flytta objekt genom att dra dem.
Lägg till eller ta bort foton och videor

Lägga till foton

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Lägg till i album Add to album uppe till höger.
  4. Välj de objekt du vill lägga till:
  5. Klicka på KLAR uppe till höger.

Lägg till foton automatiskt

Om du väljer flera personer läggs alla foton som innehåller någon av personerna till automatiskt.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna ett album.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Alternativ följt av Lägg till Plus uppe till höger.
  4. Välj ansiktsgrupper som du vill lägga till automatiskt.
  5. Klicka på Bekräfta överst till höger.

Sluta lägga till foton automatiskt

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna ett album.
  3. Överst till höger klickar du på Mer Merföljt av Alternativ.
  4. Klicka på personens bild under Lägg till foton automatiskt.
  5. Klicka på Stopp.

Om du tar bort någon läggs inte nya foton av honom eller henne till. Befintliga foton finns kvar i albumet.

Tips! Tekniken bakom ansiktsgrupper är inte perfekt. Foton där inte någon av de valda personerna är med kan ibland läggas till.

Ta bort foton

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Redigera album uppe till höger.
  4. Klicka på Ta bort Ta bort på objekt som ska tas bort. Foton och videor som du tar bort från ett album finns fortfarande kvar i Google Foto-biblioteket om du inte raderar dem i avsnittet Foton.

Lägga till kartor och platser

Lägga till platser

Du kan lägga till platser och kartor i album du skapar. Om du delar albumet följer de med.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Redigera album uppe till höger.
  4. Klicka på Plats add location.
  5. Bestäm om du vill ha:
    • Plats: Namnet på en plats.
    • Karta: En karta som visar vart du åkte.
    • Alla föreslagna platser: Platser och kartor som föreslagits av Google Foto.
  6. Klicka på Klar Klar.
  7. Om du vill flytta en plats i albumet trycker du på Mer Merföljt av Redigera album följt av dra den till platsen den tillhör följt av och klicka sedan på Klar Klar.

Ta bort platser

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Redigera album uppe till höger.
  4. Klicka på Ta bort Ta bort på objekt som ska tas bort.
  5. Klicka på Klar Klar.

Lägga till eller ändra text

Lägga till text

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Redigera album uppe till höger.
  4. Klicka på Text Text.
  5. Lägg till text.
  6. Klicka på Klar Klar uppe till vänster.
  7. Om du vill flytta en textruta trycker du på Mer Merföljt av Redigera album följt av dra rutan till en annan plats följt av klicka på Klar Klar.

Ändra eller radera text

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Redigera album uppe till höger.
    • Redigera text: Klicka på texten och ändra den sedan.
    • Radera text: Klicka på Ta bort Ta bort.
  4. Klicka på Klar Klar

Ta bort ett album

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Öppna albumet.
  3. Klicka på Mer Merföljt av Radera album uppe till höger. Foton och videor i albumet finns fortfarande kvar i Google Foto-biblioteket om du inte raderar dem i avsnittet Foton.

Det här kan du göra om det inte var du som skapade albumet

• Det är bara personen som skapade albumet som kan göra de här ändringarna.
  • Om du är redigeringsbehörig för ett album men inte skapade det kan du bara lägga till foton och videor.