Lag og endre fotoalbum

Du kan lage og endre fotoalbum og legge til blant annet kart og tekst i dem.

Du kan legge til opptil 20 000 bilder eller videoer i et album.

Tips:

• Sanntidsalbum er ikke tilgjengelig i alle land.
  • Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige for store album.

Lag nye albumer

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Klikk på Velg Velg på et bilde.
  4. Velg andre bilder du vil ha med i albumet.
  5. Klikk på Legg til Plus øverst.
  6. Velg Album etterfulgt av Nytt album.
  7. Valgfritt: Gi det nye albumet et navn.
  8. Klikk på Ferdig Ferdig.

Lag sanntidsalbumer

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Til venstre klikker du på Album etterfulgt av Lag et album.
  4. Klikk på Velg folk og kjæledyr.
  5. Klikk på Velg Velg i en ansiktsgruppe.
  6. Klikk på Bekreft øverst til høyre.
  7. Legg til en tittel, og klikk på Rediger album.

Se hvordan du legger til bilder automatisk i eksisterende album.

Endre utseende på albumer

Bytt forsidebilde

Du kan bytte bildet på forsiden av albumer.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet og bildet du vil bruke.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Bruk som albumforside.

Endre navn på albumer

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Klikk på navnet, og skriv inn et nytt navn.
  4. Klikk på Ferdig Ferdig.

Endre elementer i albumer

Flytt elementer

Du kan endre rekkefølgen på bilder, videoer, tekst og steder ved å dra dem dit du vil ha dem.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Endre albumet.
  4. Øverst til høyre klikker du på importér/eksporter bilder for å sortere etter nyeste, eldste eller sist lagt til.
    • Du kan også dra elementer for å flytte dem.
Legg til eller fjern bilder og videoer

Legg til bilder

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Legg til i album Add to album.
  4. Velg elementene du vil legge til.
  5. Klikk på Ferdig øverst til høyre.

Legg til bilder automatisk

Hvis du velger flere personer, blir alle bilder som inneholder én eller flere av dem, lagt til automatisk.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne et album.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Alternativer etterfulgt av Legg til Plus.
  4. Velg ansiktsgrupper som skal legges til automatisk.
  5. Klikk på Bekreft øverst til høyre.

Slutt å legge til bilder automatisk

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne et album.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Alternativer.
  4. Klikk på personens bilde under «Legg til bilder automatisk».
  5. Klikk på Stopp.

Hvis du fjerner en person, blir ikke nye bilder av vedkommende lagt til. Eventuelle eksisterende bilder blir værende i albumet.

Tips: Ansiktsgrupper fungerer ikke perfekt. Noen ganger kan det hende at bilder der ingen av de valgte personene er med, blir lagt til.

Fjern bilder

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Endre albumet.
  4. Klikk på Fjern Fjern på elementene du vil fjerne. Bilder og videoer du fjerner fra albumer, blir værende i Google Foto-biblioteket ditt, med mindre du sletter dem under «Bilder».

Legg til kart og steder

Legg til steder

Du kan legge til steder og kart i albumene du har laget. De vises hvis du deler et album.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Endre albumet.
  4. Klikk på Legg til steder add location.
  5. Velg hva du vil ta med:
    • Sted: navnet på et sted.
    • Kart: et kart som viser hvor du har vært.
    • Alle foreslåtte steder: steder og kart foreslått av Google Foto.
  6. Klikk på Ferdig Ferdig.
  7. For å flytte et sted i albumet, klikk på Mer Meretterfulgt av Endre albumet etterfulgt av dra stedet dit du vil ha det etterfulgt av klikk på Ferdig Ferdig.

Fjern steder

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Endre albumet.
  4. Klikk på Fjern Fjern på elementene du vil fjerne.
  5. Klikk på Ferdig Ferdig.

Legg til eller endre tekst

Legg til tekst

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Endre albumet.
  4. Klikk på Tekst Tekst.
  5. Legg til tekst.
  6. Øverst til venstre klikker du på Ferdig Ferdig.
  7. For å flytte et tekstfelt, klikk på Mer Meretterfulgt av Endre albumet etterfulgt av dra boksen til et annet sted etterfulgt av klikk på Ferdig Ferdig.

Endre eller slett tekst

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Endre albumet.
    • Endre tekst: Klikk på teksten og gjør endringene.
    • Slett tekst: Klikk på Fjern Fjern.
  4. Klikk på Ferdig Ferdig

Slett albumer

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Åpne albumet.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Meretterfulgt av Slett albumet. Bilder og videoer i albumet blir værende i Google Foto-biblioteket ditt, med mindre du sletter dem under «Bilder».

Dette kan du gjøre med albumer andre har laget

• Bare den som laget albumet, kan gjøre disse endringene.
  • Hvis du samarbeider om et album du ikke har laget, kan du bare legge til bilder og videoer.