Fotoalbums maken en bewerken

Je kunt fotoalbums maken en bewerken en hieraan items toevoegen, zoals kaarten en tekst.

Je kunt maximaal 20.000 foto's of video's toevoegen aan een album.

Opmerkingen:

• Live albums zijn niet in alle landen beschikbaar.
  • Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als je een groot album hebt.

Een nieuw album maken

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op een foto en houd deze vast. Selecteer vervolgens de foto's die je aan je nieuwe album wilt toevoegen.
  4. Tik bovenaan op Toevoegen Toevoegen.
  5. Selecteer Album
  6. Optioneel: Voeg een titel toe aan je nieuwe album.
  7. Tik op Gereed Gereed

Een live album maken

Je kunt een album zo instellen dat foto's van vrienden en familie automatisch worden toegevoegd.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Albums en dan Nieuw album .
  4. Tik op Mensen en huisdieren selecteren
  5. Tik op een gezichtsgroep op Selecteren Selecteren.
  6. Tik rechtsboven op Bevestigen

Bekijk meer informatie over hoe je automatisch foto's kunt toevoegen aan een bestaand album

Wijzigen hoe je album eruitziet

Je omslagfoto wijzigen

Je kunt de foto wijzigen die op de voorkant van je album wordt weergegeven.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Open de foto die je wilt gebruiken.
  5. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gebruiken als albumomslag.

De titel van een album wijzigen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik op de titel en typ vervolgens een nieuwe titel.
  5. Tik op Gereed Gereed

Items in je album wijzigen

Items verplaatsen

Je kunt je foto's, video's, tekst en locaties opnieuw indelen door ze te verslepen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Versleep items om ze te verplaatsen.
  6. Tik op Gereed Gereed
Foto's en video's toevoegen, uploaden of verwijderen

Foto's toevoegen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Toevoegen aan album Add to album.
  5. Selecteer de items die je wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Gereed.

Foto's automatisch toevoegen

Als je meerdere mensen kiest, wordt elke foto met een van deze mensen automatisch toegevoegd.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties en dan Toevoegen .
  5. Selecteer de gezichtsgroepen die je automatisch wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Bevestigen

Je ontvangt een melding wanneer een foto aan het album wordt toegevoegd. Als je geen meldingen meer wilt ontvangen, schakel je Melding sturen uit.

Foto's niet meer automatisch toevoegen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties
  5. Klik onder 'Automatisch foto's toevoegen' op de foto van de persoon.
  6. Tik op Stoppen

Als je iemand verwijdert, worden er geen nieuwe foto's van deze persoon toegevoegd. Alle bestaande foto's blijven in het album staan.

Opmerking: De technologie voor gezichtsgroepering is niet perfect. Er kunnen af en toe foto's worden toegevoegd waarop geen van de geselecteerde mensen staat.

Foto's verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik op Verwijderen Verwijderen voor de items die je wilt verwijderen. Foto's en video's die je uit albums verwijdert, staan nog steeds in je Google Foto's-bibliotheek, tenzij je ze verwijdert uit het hoofdgedeelte 'Foto's'.
  6. Tik op Gereed Gereed

Kaarten en locaties toevoegen

Locaties toevoegen

Je kunt locaties en kaarten toevoegen aan de albums die je maakt. Als je het album deelt, worden deze opgenomen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik op Locatie add location.
  6. Kies wat je wilt toevoegen:
    • Locatie: De naam van een locatie.
    • Kaart: Een kaart die weergeeft waar je hebt gereisd.
    • Alle voorgestelde locaties: Locaties en kaarten die worden voorgesteld door Google Foto's.
  7. Tik op Gereed Gereed.
  8. Als je een locatie binnen het album wilt verplaatsen, tik je op Meer Meer en dan Album bewerken en dan sleep de locatie naar de foto waarbij deze hoort en dan tik op Gereed Gereed

Locaties verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik op Verwijderen Verwijderen voor de items die je wilt verwijderen.
  6. Tik op Gereed Gereed

Tekst toevoegen of wijzigen

Tekst toevoegen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik op Tekst Tekst.
  6. Voeg tekst toe en tik op Gereed Gereed.
  7. Als je een tekstvak wilt verplaatsen, tik je op Meer Meer en dan Album bewerken en dan sleep het vak naar een andere plaats en dan tik op Gereed Gereed

Tekst wijzigen of verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
    • Tekst bewerken: Tik op de tekst en pas deze aan.
    • Tekst verwijderen: Tik op Verwijderen Verwijderen.
  5. Tik op Gereed Gereed

Een album verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album verwijderen. Foto's en video's in het album staan nog steeds in je Google Foto's-bibliotheek, tenzij je ze verwijdert uit het hoofdgedeelte 'Foto's'.

Wat je kunt doen als je het album niet hebt gemaakt

• Alleen de persoon die het album heeft gemaakt, kan er wijzigingen in aanbrengen.
  • Als je bijdrager van een album bent (maar je het album niet hebt gemaakt), kun je alleen foto's en video's toevoegen.