Valokuva-albumien luominen ja muokkaaminen

Voit luoda ja lisätä valokuva-albumeihisi esimerkiksi karttoja ja tekstiä ja muokata niitä.

Voit lisätä albumiin enintään 20 000 kuvaa tai videota.

Huomioitavaa:

• Live-albumit eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.
  • Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä isoissa albumeissa.

Uuden albumin luominen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kosketa kuvaa pitkään ja valitse uuteen albumiin lisättävät kuvat.
  4. Napauta yläreunasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Albumi
  6. Valinnainen: Anna uudelle albumille nimi.
  7. Napauta Valmis Valmis

Live-albumin luominen

Voit määrittää albumin niin, että siihen lisätään {0}automaattisesti{/0} kavereita ja perheenjäseniä esittävät kuvat.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta alareunasta Albumit  ja sitten Uusi albumi .
  4. Napauta Valitse henkilöt ja lemmikit
  5. Napauta haluamasi kasvoryhmän kohdalta Valitse Valitse.
  6. Napauta oikeasta yläkulmasta Vahvista

Katso, miten voit lisätä kuvia aiemmin luotuun albumiin automaattisesti

Albumin ulkoasun muuttaminen

Kansikuvan vaihtaminen

Vaihda albumisi kannessa näytettävä kuva.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Avaa kuva, jota haluat käyttää.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten  Käytä albumin kantena.

Albumin nimen vaihtaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta nimeä ja kirjoita uusi nimi.
  5. Napauta Valmis Valmis

Albumin kohteiden muuttaminen

Kohteiden siirtely

Voit muuttaa kuvien, videoiden, tekstien ja sijaintien järjestystä vetämällä niitä.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Siirrä kohteita vetämällä.
  6. Napauta Valmis Valmis
Valokuvien ja videoiden lisääminen, poistaminen tai lähettäminen palvelimelle

Lisää valokuvia

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää albumiin Add to album.
  5. Valitse lisättävät kohteet.
  6. Napauta oikeassa yläkulmassa Valmis.

Kuvien lisääminen automaattisesti

Jos valitset useita henkilöitä, albumiin lisätään automaattisesti kuvat, joissa kuka tahansa heistä esiintyy.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Lisää .
  5. Valitse kasvoryhmät, jotka haluat lisätä automaattisesti.
  6. Napauta oikeasta yläkulmasta Vahvista

Saat ilmoituksen, kun albumiin lisätään kuva. Jos et halua saada ilmoituksia, poista Ilmoita minulle ‑asetus käytöstä.

Automaattisen kuvien lisäämisen poistaminen käytöstä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset
  5. Napauta henkilön kuvaa Lisää kuvia automaattisesti -kohdasta.
  6. Napauta Lopeta

Jos poistat jonkun, häntä esittäviä uusia kuvia ei lisätä. Aiemmin lisättyjä kuvia ei kuitenkaan poisteta albumista.

Huom. Kasvojen ryhmittelyn tekniikka ei ole täydellinen. Albumeihin saatetaan joskus lisätä kuvia, jotka eivät esitä valittuja henkilöitä.

Kuvien poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta poistettavien kohteiden kohdalla Poista Poista. Albumeista poistamasi kuvat ja videot ovat edelleen Google Kuvien kirjastossa, ellet poista niitä Kuvat-päänäkymästä.
  6. Napauta Valmis Valmis

Karttojen ja sijaintien lisääminen

Sijaintien lisääminen

Voit lisätä luomiisi albumeihin sijainteja ja karttoja. Sijainnit ja kartat sisällytetään mukaan, jos jaat albumin.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta Sijainti add location.
  6. Valitse, mitä albumiin lisätään:
    • Sijainti: Yhden paikan nimi.
    • Kartta: Kartta, josta näkyy, missä olet liikkunut.
    • Kaikki ehdotetut sijainnit: Google Kuvien ehdottamat sijainnit ja kartat.
  7. Napauta Valmis Valmis.
  8. Voit siirtää sijaintia albumissa napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia ja sitten vedä sijainti oikeaan kuvaan ja sitten napauta Valmis Valmis

Sijaintien poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Valitse poistettavien kohteiden kohdalta Poista Poista.
  6. Napauta Valmis Valmis

Tekstin lisääminen tai muokkaaminen

Tekstin lisääminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta Teksti Teksti.
  6. Lisää teksti ja napauta Valmis Valmis.
  7. Voit siirtää tekstikenttää napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia ja sitten vedä kenttä haluamaasi kohtaan ja sitten napauta Valmis Valmis

Tekstin muokkaaminen tai poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
    • Muokkaa tekstiä: Napauta tekstiä ja tee muutokset.
    • Poista teksti: Napauta Poista Poista.
  5. Napauta Valmis Valmis

Albumin poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista albumi. Albumissa olleet kuvat ja videot ovat edelleen Google Kuvien kirjastossa, ellet poista niitä Kuvat-päänäkymästä.

Mitä voit tehdä, jos et luonut albumia

• Vain albumin luoja voi tehdä nämä muutokset.
  • Jos olet albumin yhteiskäyttäjä mutta et itse luonut sitä, voit ainoastaan lisätä siihen kuvia ja videoita.