Valokuva-albumien luominen ja muokkaaminen

Voit luoda ja lisätä valokuva-albumeihisi esimerkiksi karttoja ja tekstiä ja muokata niitä.

Voit lisätä albumiin enintään 20 000 kuvaa tai videota.

Vinkki:

• Livealbumit eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.
  • Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä isoissa albumeissa.

Uuden albumin luominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Klikkaa kuvan kohdalta Valitse Valitse.
  4. Valitse muut albumiin lisättävät kuvat.
  5. Klikkaa yläreunasta Lisää Plus.
  6. Valitse Albumi ja sitten Uusi albumi.
  7. Valinnainen: Anna uudelle albumille nimi.
  8. Klikkaa Valmis Valmis.

Livealbumin luominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse vasemmalta Albumit ja sitten Luo albumi.
  4. Klikkaa Valitse ihmiset ja lemmikit.
  5. Klikkaa haluamasi kasvoryhmän kohdalta Valitse Valitse.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Vahvista.
  7. Lisää nimi ja valitse sitten Muokkaa albumia.

Katso, miten voit lisätä kuvia aiemmin luotuun albumiin automaattisesti.

Albumin ulkoasun muuttaminen

Kansikuvan vaihtaminen

Vaihda albumisi kannessa näytettävä kuva.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi ja sitten kuva, jota haluat käyttää.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Käytä albumin kantena.

Albumin nimen vaihtaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Napauta nimeä ja kirjoita uusi nimi.
  4. Klikkaa Valmis Valmis.

Albumin kohteiden muuttaminen

Kohteiden siirtely

Voit muuttaa kuvien, videoiden, tekstien ja sijaintien järjestystä vetämällä niitä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia.
  4. Lajittele uusimpien, vanhimpien tai viimeksi lisättyjen kohteiden mukaan valitsemalla oikeasta yläkulmasta tuo/vie kuvia
    • Voit myös siirtää kohteita vetämällä.
Kuvien ja videoiden lisääminen tai poistaminen

Kuvien lisääminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää albumiin Add to album.
  4. Valitse lisättävät kohteet.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Valmis.

Kuvien lisääminen automaattisesti

Jos valitset useita henkilöitä, albumiin lisätään automaattisesti kuvat, joissa kuka tahansa heistä esiintyy.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Asetukset ja sitten Lisää Plus.
  4. Valitse kasvoryhmät, jotka haluat lisätä automaattisesti.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Vahvista.

Automaattisen kuvien lisäämisen poistaminen käytöstä

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  4. Klikkaa henkilön kuvaa Lisää kuvia automaattisesti ‑kohdasta.
  5. Valitse Lopeta.

Jos poistat jonkun, häntä esittäviä uusia kuvia ei lisätä. Aiemmin lisättyjä kuvia ei kuitenkaan poisteta albumista.

Vinkki: Kasvoryhmät eivät ole täydellisiä. Albumeihin saatetaan joskus lisätä kuvia, jotka eivät esitä valittuja henkilöitä.

Kuvien poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia.
  4. Klikkaa poistettavien kohteiden kohdalta Poista Poista. Albumeista poistamasi kuvat ja videot ovat edelleen Google Kuvien kirjastossa, ellet poista niitä Kuvat-päänäkymästä.

Karttojen ja sijaintien lisääminen

Sijaintien lisääminen

Voit lisätä luomiisi albumeihin sijainteja ja karttoja. Sijainnit ja kartat sisällytetään mukaan, jos jaat albumin.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia.
  4. Valitse Sijainti add location.
  5. Valitse, mitä haluat lisätä albumiin:
    • Sijainti: Yhden paikan nimi.
    • Kartta: Kartta, josta näkyy, missä olet liikkunut.
    • Kaikki ehdotetut sijainnit: Google Kuvien ehdottamat sijainnit ja kartat.
  6. Klikkaa Valmis Valmis.
  7. Voit siirtää sijaintia albumissa klikkaamalla Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia ja sitten vedä sijainti oikeaan kuvaan ja sitten klikkaa Valmis Valmis.

Sijaintien poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia.
  4. Klikkaa poistettavien kohteiden kohdalta Poista Poista.
  5. Klikkaa Valmis Valmis.

Tekstin lisääminen tai muokkaaminen

Tekstin lisääminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia.
  4. Klikkaa Teksti Teksti.
  5. Lisää tekstiä.
  6. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valmis Valmis.
  7. Voit siirtää tekstikenttää klikkaamalla Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia ja sitten vedä kenttä haluamaasi kohtaan ja sitten klikkaa Valmis Valmis.

Tekstin muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Muokkaa albumia.
    • Muokkaa tekstiä: Klikkaa tekstiä ja muuta sitä.
    • Poista teksti: Klikkaa Poista Poista.
  4. Klikkaa Valmis Valmis

Albumin poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Avaa albumi.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Poista albumi. Albumissa olleet kuvat ja videot ovat edelleen Google Kuvien kirjastossa, ellet poista niitä Kuvat-päänäkymästä.

Mitä voit tehdä, jos et luonut albumia

• Vain albumin luoja voi tehdä nämä muutokset.
  • Jos olet albumin yhteiskäyttäjä mutta et itse luonut sitä, voit ainoastaan lisätä siihen kuvia ja videoita.