Fotoalbums maken en bewerken

Je kunt fotoalbums maken en bewerken en hieraan items toevoegen, zoals kaarten en tekst.

Je kunt maximaal 20.000 foto's of video's toevoegen aan een album.

Tip:

• Live albums zijn niet in alle landen beschikbaar.
  • Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als je een groot album hebt.

Een nieuw album maken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Houd je vinger op een foto en selecteer dan de foto's die je aan het nieuwe album wilt toevoegen.
  4. Tik onderaan op Toevoegen aan Plus.
  5. Selecteer Album.
  6. Optioneel: voeg een titel toe voor het nieuwe album.
  7. Tik op Klaar Gereed.

Een live album maken

Je kunt een album zo instellen dat foto's van vrienden en familie automatisch worden toegevoegd.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op Maken  en dan Album .
    • Belangrijk: Als je Maken  niet kunt vinden, tik je onderaan op Bibliotheek en dan Albums en dan Nieuw album .
  4. Tik op Mensen en huisdieren selecteren.
  5. Tik op een gezichtsgroep op Selecteren Selecteren.
  6. Tik rechtsboven op Bevestigen

Meer informatie over hoe je automatisch foto's kunt toevoegen aan een bestaand album

Wijzigen hoe het album eruitziet

Je omslagfoto wijzigen

Je kunt de foto wijzigen die op de voorkant van je album wordt weergegeven.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Open de foto die je wilt gebruiken.
  5. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gebruiken als albumomslag.

De titel van een album wijzigen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik op de titel en typ vervolgens een nieuwe titel.
  5. Tik op Klaar Gereed.

Items in je album wijzigen

Items verplaatsen

Je kunt je foto's, video's, tekst en locaties opnieuw indelen door ze te slepen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Klik rechtsboven op foto's importeren exporteren om te sorteren op nieuwste, oudste of onlangs toegevoegde foto's.
    • Je kunt ook items slepen om ze te verplaatsen.
  6. Tik op Klaar Gereed
Foto's en video's toevoegen of verwijderen

Foto's toevoegen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik linksboven op Toevoegen aan album Add to album.
  5. Selecteer de items die je wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Klaar.

Foto's automatisch toevoegen

Als je meerdere mensen kiest, wordt elke foto met een van deze mensen automatisch toegevoegd.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties en dan Toevoegen .
  5. Selecteer de gezichtsgroepen die je automatisch wilt toevoegen.
  6. Tik rechtsboven op Bevestigen.

Je krijgt een melding als er een foto aan het album wordt toegevoegd. Als je geen meldingen meer wilt krijgen, zet je Melding sturen uit.

Foto's niet meer automatisch toevoegen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties
  5. Tik onder Automatisch foto's toevoegen op de foto van de persoon.
  6. Tik op Stoppen

Als je iemand verwijdert, worden er geen nieuwe foto's van deze persoon toegevoegd. Alle bestaande foto's blijven in het album staan.

Tip: Gezichtsgroepen werkt niet perfect. Er kunnen af en toe foto's worden toegevoegd waarop geen van de geselecteerde mensen staat.

Foto's verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik bij de items die je wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen. Foto's en video's die je uit albums verwijdert, staan nog steeds in je Google Foto's-bibliotheek, tenzij je ze verwijdert uit het hoofdgedeelte Foto's.
  6. Tik op Klaar Gereed.

Kaarten en locaties toevoegen

Locaties toevoegen

Je kunt locaties en kaarten toevoegen aan de albums die je maakt. Als je het album deelt, worden deze opgenomen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik op Locatie add location.
  6. Kies wat je wilt toevoegen:
    • Locatie: de naam van een locatie.
    • Kaart: een kaart die toont waar je bent geweest.
    • Alle voorgestelde locaties: locaties en kaarten die worden voorgesteld door Google Foto's.
  7. Tik op Klaar Gereed.
  8. Als je een locatie binnen het album wilt verplaatsen, tik je op Meer Meer en dan Album bewerken en dan sleep de locatie naar de juiste positie en dan tik op Klaar Gereed.

Locaties verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik bij de items die je wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen.
  6. Tik op Klaar Gereed.

Tekst toevoegen of wijzigen

Tekst toevoegen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
  5. Tik op Tekst Tekst.
  6. Voeg tekst toe en tik op Klaar Gereed.
  7. Als je een tekstvak wilt verplaatsen, tik je op Meer Meer en dan Album bewerken en dan sleep het vak naar een andere plaats en dan tik op Klaar Gereed.

Tekst wijzigen of verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album bewerken.
    • Als je tekst wilt bewerken of verwijderen, tik je op de tekst en breng je wijzigingen aan.
  5. Tik op Klaar Gereed

Een album verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open het album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Album verwijderen. Foto's en video's in het album blijven in je Google Foto's-bibliotheek staan, tenzij je ze verwijdert uit het hoofdgedeelte Foto's.

Wat je kunt doen als je het album niet hebt gemaakt

• Alleen de persoon die het album heeft gemaakt, kan er wijzigingen in aanbrengen.
  • Als je bijdrager van een album bent (maar je het album niet hebt gemaakt), kun je alleen foto's en video's toevoegen.