Valokuva-albumien luominen ja muokkaaminen

Voit luoda ja lisätä valokuva-albumeihisi esimerkiksi karttoja ja tekstiä ja muokata niitä.

Voit lisätä albumiin enintään 20 000 kuvaa tai videota.

Vinkki:

• Livealbumit eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.
  • Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä isoissa albumeissa.

Uuden albumin luominen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kosketa kuvaa pitkään ja valitse sitten uuteen albumiin lisättävät kuvat.
  4. Valitse alareunasta Lisää Plus.
  5. Valitse Albumi.
  6. Valinnainen: Anna uudelle albumille nimi.
  7. Valitse Valmis Valmis

Livealbumin luominen

Voit luoda albumin, johon kavereita ja perheenjäseniä esittävät kuvat lisätään automaattisesti.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse yläreunasta Luo  ja sitten Albumi .
    • Tärkeää: Jos Luo-vaihtoehtoa ei näy, valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Albumit ja sitten Uusi albumi.
  4. Napauta Valitse henkilöt ja lemmikit
  5. Napauta haluamasi kasvoryhmän kohdalta Valitse Valitse.
  6. Napauta oikeasta yläkulmasta Vahvista

Katso, miten voit lisätä kuvia aiemmin luotuun albumiin automaattisesti

Albumin ulkoasun muuttaminen

Kansikuvan vaihtaminen

Vaihda albumisi kannessa näytettävä kuva.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Avaa kuva, jota haluat käyttää.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten  Käytä albumin kantena.

Albumin nimen vaihtaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta nimeä ja kirjoita uusi nimi.
  5. Valitse Valmis Valmis

Albumin kohteiden muuttaminen

Kohteiden siirtely

Voit muuttaa kuvien, videoiden, tekstien ja sijaintien järjestystä vetämällä niitä.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Lajittele uusimpien, vanhimpien tai viimeksi lisättyjen kohteiden mukaan valitsemalla oikeasta yläkulmasta tuo/vie kuvia
    • Voit myös siirtää kohteita vetämällä niitä.
  6. Valitse Valmis Valmis
Kuvien ja videoiden lisääminen tai poistaminen

Kuvien lisääminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää albumiin Add to album.
  5. Valitse lisättävät kohteet.
  6. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis.

Kuvien lisääminen automaattisesti

Jos valitset useita henkilöitä, albumiin lisätään automaattisesti kuvat, joissa kuka tahansa heistä esiintyy.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Lisää .
  5. Valitse kasvoryhmät, jotka haluat lisätä automaattisesti.
  6. Napauta oikeasta yläkulmasta Vahvista

Saat ilmoituksen, kun albumiin lisätään kuva. Jos et halua saada ilmoituksia, poista Ilmoita minulle ‑asetus käytöstä.

Automaattisen kuvien lisäämisen poistaminen käytöstä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset
  5. Napauta henkilön kuvaa Lisää kuvia automaattisesti -kohdasta.
  6. Napauta Lopeta

Jos poistat jonkun, häntä esittäviä uusia kuvia ei lisätä. Aiemmin lisättyjä kuvia ei kuitenkaan poisteta albumista.

Vinkki: Kasvoryhmät eivät ole täydellisiä. Albumeihin saatetaan joskus lisätä kuvia, jotka eivät esitä valittuja henkilöitä.

Kuvien poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta poistettavien kohteiden kohdalla Poista Poista. Albumeista poistamasi kuvat ja videot ovat edelleen Google Kuvien kirjastossa, ellet poista niitä Kuvat-päänäkymästä.
  6. Valitse Valmis Valmis

Karttojen ja sijaintien lisääminen

Sijaintien lisääminen

Voit lisätä luomiisi albumeihin sijainteja ja karttoja. Sijainnit ja kartat sisällytetään mukaan, jos jaat albumin.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta Sijainti add location.
  6. Valitse, mitä albumiin lisätään:
    • Sijainti: Yhden paikan nimi.
    • Kartta: Kartta, josta näkyy, missä olet liikkunut.
    • Kaikki ehdotetut sijainnit: Google Kuvien ehdottamat sijainnit ja kartat.
  7. Napauta Valmis Valmis.
  8. Voit siirtää sijaintia albumissa napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia ja sitten vedä sijainti oikeaan kuvaan ja sitten napauta Valmis Valmis

Sijaintien poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta poistettavien kohteiden kohdalla Poista Poista.
  6. Valitse Valmis Valmis

Tekstin lisääminen tai muokkaaminen

Tekstin lisääminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
  5. Napauta Teksti Teksti.
  6. Lisää teksti ja napauta Valmis Valmis.
  7. Voit siirtää tekstikenttää napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia ja sitten vedä kenttä haluamaasi kohtaan ja sitten napauta Valmis Valmis

Tekstin muokkaaminen tai poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa albumia.
    • Napauta muokattavaa tai poistettavaa tekstiä ja tee haluamasi muutokset.
  5. Valitse Valmis Valmis

Albumin poistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Avaa albumi.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista albumi. Albumissa olleet kuvat ja videot ovat edelleen Google Kuvien kirjastossa, ellet poista niitä Kuvat-päänäkymästä.

Mitä voit tehdä, jos et luonut albumia

• Vain albumin luoja voi tehdä nämä muutokset.
  • Jos olet albumin yhteiskäyttäjä mutta et itse luonut sitä, voit ainoastaan lisätä siihen kuvia ja videoita.