Frigör utrymme på din enhet

Du kan använda Google Foto för att spara utrymme på telefonen när du tar bort foton från din enhet som har säkerhetskopierats.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Foton och videor som är äldre än 30 dagar kan tas bort, men de kommer fortfarande att vara säkerhetskopierade i Google Foto-biblioteket.

Frigöra utrymme på din iPhone eller iPad

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på kontots profilbild eller initial följt avInställningar för Fotoföljt av Hantera enhetsinställningar följt av Frigör utrymme.
  4. När du bett om behörighet att ta bort foton trycker du på Ta bort.
  5. Öppna appen Bilder på iPhone eller iPad (inte appen Google Foto).
  6. Tryck på Nyss borttaget och ta bort fotona och videoklippen.
  7. Om du vill se dina foton och videor, inklusive dem du tagit bort från din iPhone eller iPad öppnar du Google Foto-appen Foto.

Vad händer när du tar bort foton och videor från mobilen?

Om du tar bort kopior av foton och videor från mobilen kan du fortfarande

• se dina foton och videor, inklusive dem som just har tagit bort, i Google Foto-appen och på photos.google.com
  • redigera, dela, ta bort och hantera allt i Google Foto-biblioteket.

Du kan inte se foton och videor som du tagit bort om

• du använder den mobila enhetens inbyggda galleri
  • du är offline
  • Du inte är inloggad på Google Foto-appen Foto.