Frigör utrymme på din enhet

Om kortet Enhetens lagringsutrymmet är nästan fullt kan du använda Google Foto för att ta bort säkerhetskopierade foton och spara utrymme på mobilen. Om du tar bort kopior av foton och videor från mobilen kan du få mer utrymme tillgängligt för sådant som appar och musik.

Foton och videor som är äldre än 30 dagar kan tas bort, men de kommer fortfarande att vara säkerhetskopierade i Google Foto-biblioteket.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Frigör utrymme på din Android-enhet

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Meny Meny följt av Frigör utrymme
  4. Du ser hur många objekt som kommer att tas bort. Om du vill ta bort alla objekt från mobilen trycker du på Frigör.
  5. Om du vill se dina foton och videor öppnar du photos.google.com eller Google Foto-appen Foton.

Vad händer när du tar bort foton och videoklipp från telefonen?

Om du tar bort kopior av foton och videoklipp från telefonen kan du fortfarande:

• Se dina foton och videoklipp, inklusive dem som just har tagit bort, i Google Foto-appen och på photos.google.com.
  • Redigera, dela, ta bort och hantera allt i Google Foto-biblioteket.

Du kan inte se foton och videoklipp som du tagit bort om:

• Du använder den mobila enhetens inbyggda galleri.
  • Du är offline.
  • Du inte är inloggad på Google Foto-appen Foton.