Frigör utrymme på din enhet

Du kan använda Google Foto för att spara utrymme på telefonen när du tar bort foton från din enhet som har säkerhetskopierats.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Foton och videor som är mindre än 30 dagar gamla kan finnas kvar på din enhet. De säkerhetskopieras fortfarande i Google Foto-biblioteket.

Frigör utrymme på din Android-enhet

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen följt av Inställningar för Foto följt av Frigör lagringsutrymme på enheten.
  4. Du ser hur mycket utrymme som frigörs. Om du vill ta bort alla objekt från mobilen trycker du på Frigör.
  5. Om du vill se dina foton och videor öppnar du photos.google.com eller Google Foto-appen Foto.

Vad händer när du tar bort foton och videor från mobilen?

Om du tar bort kopior av foton och videor från mobilen kan du fortfarande

• se dina foton och videor, inklusive dem som just har tagit bort, i Google Foto-appen och på photos.google.com
  • redigera, dela, ta bort och hantera allt i Google Foto-biblioteket.

Du kan inte se foton och videor som du tagit bort om

• du använder den mobila enhetens inbyggda galleri
  • du är offline
  • Du inte är inloggad på Google Foto-appen Foto.