Frigöra utrymme på din enhet

Du kan använda Google Foto för att spara utrymme på enheten när du raderar foton som har säkerhetskopierats. Innan du använder den här funktionen måste du kontrollera att du redan har säkerhetskopierat dina foton. Läs mer om hur du säkerhetskopierar foton.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Foton och videor som är mindre än 30 dagar gamla kan finnas kvar på din enhet. De säkerhetskopieras fortfarande i Google Foto-biblioteket.

Viktigt! Kontrollera att de är säkerhetskopierade innan du raderar dem. Läs mer om hur du säkerhetskopierar foton.

Frigöra utrymme på din Android-enhet

Viktigt! Den här funktionen raderar foton från din enhet.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Frigör utrymme.
  4. Du ser hur mycket utrymme som frigörs. Om du vill ta bort alla objekt från mobilen trycker du på Frigör.
  5. Om du vill se dina foton och videor öppnar du photos.google.com eller Google Foto-appen Foto.

För säkerhetskopierade foton och videor använder du verktyget för hantering av lagringsutrymme i Foto för att visa objekt som du vill ta bort, till exempel suddiga foton, skärmdumpar och stora videor. Läs om hur du hanterar lagringsutrymmet.

Vad händer när foton och videor tas bort från mobilen?

Om du tar bort kopior av foton och videor från Android-enheten raderas de nu, men du kan fortfarande

• se dina foton och videor, inklusive dem som just har tagit bort, i Google Foto-appen och på photos.google.com
  • redigera, dela, ta bort och hantera allt i Google Foto-biblioteket.

Du kan inte se foton och videor som du tagit bort om

• du använder den mobila enhetens inbyggda galleri
  • du är offline
  • du inte är inloggad på Google Foto-appen Foto.

Återställa raderade foton

Obs! De exakta stegen kan variera beroende på vilken enhet du har. Kontakta enhetens tillverkare om du behöver mer hjälp.

Om du har raderat ett objekt och vill ha det tillbaka kontrollerar du om det finns i papperskorgen.

1. Öppna fotogalleriappen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny längst ned.
  3. Tryck på Papperskorgen.
  4. Välj det eller de foton som du vill återställa.

5. Längst ned trycker du på Återställ. Fotot eller fotona finns i telefonens galleriapp igen.

Om objektet inte finns i papperskorgen kan det ha raderats permanent.

Hittar du inte fotot eller videon?

Om ett foto eller en video som har raderats inte finns i papperskorgen för Google Foto eller galleriet kan du inte återställa det/den. Du kan inte återställa ett foto om:

• du flyttade det till papperskorgen för mer än 60 dagar sedan
  • du flyttade det till papperskorgen och sedan tömde papperskorgen
  • du flyttade det till papperskorgen för mer än 30 dagar sedan på en enhet med Android 11 eller senare och den inte har säkerhetskopierats
  • du har raderat det permanent från papperskorgen
  • du har raderat det permanent från enhetens galleriapp utan att säkerhetskopiera det först.

Du hittar och återställer foton enklare genom att aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera. Läs mer om hur du säkerhetskopierar foton.