Frigjør plass på enheten din

Du kan bruke Google Foto til å spare plass på enheten når du sletter bilder som er sikkerhetskopiert. Før du bruker denne funksjonen, må du sjekke at du allerede har sikkerhetskopiert bildene dine ordentlig. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer bilder.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Bilder og videoer som er mindre enn 30 dager gamle, kan bli oppbevart på enheten din. De blir fortsatt sikkerhetskopiert i Google Foto-biblioteket ditt.

Viktig: Før du sletter bilder, bør du forsikre deg om at de er sikkerhetskopiert. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer bilder.

Frigjør plass på Android-enheten din

Viktig: Denne funksjonen sletter bilder fra enheten din.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på profilbildet eller initialen for kontoen din etterfulgt av Frigjør plass.
  4. Du ser hvor mye plass som blir frigjort. For å slette alle elementer fra enheten, trykk på Frigjør.
  5. For å se bildene og videoene dine, gå til photos.google.com eller åpne Google Foto-appen Foto.

For sikkerhetskopierte bilder og videoer kan du bruke verktøyet for lagringsbehandling i Foto til å finne elementer som kanskje bør slettes, for eksempel uskarpe bilder, skjermdumper og store videoer. Finn ut hvordan du administrerer lagringsplassen din.

Dette skjer når du fjerner bilder og videoer fra telefonen

Hvis du fjerner kopier av bilder og videoer på Android-enheten din, slettes de nå, men du kan fortsatt

• se bildene og videoene, inkludert dem du nettopp har fjernet, i Google Foto-appen og på photos.google.com
  • redigere, dele, slette og administrere alt i Google Foto-biblioteket

Du kan ikke se bilder og videoer du har fjernet hvis

• du bruker det innebygde galleriet på mobilenheten
  • du er uten nett
  • du ikke er logget på Google Foto-appen Foto

Gjenopprett slettede bilder

Viktig: Denne fremgangsmåten kan variere avhengig av hvilken enhet du bruker. Kontakt enhetsprodusenten hvis du trenger mer hjelp.

Hvis du har slettet et element og vil ha det tilbake, kan du sjekke papirkurven for å se om det ligger der.

1. Åpne fotogalleri-appen på Android-enheten din.
  2. Nederst trykker du på menyen Meny.
  3. Trykk på Papirkurv.
  4. Velg bildet eller bildene du vil gjenopprette.

5. Trykk på Gjenopprett nederst. Bildet eller bildene legges tilbake i galleriappen på telefonen.

Hvis elementet ikke ligger i papirkurven, kan det være slettet for godt.

Finner du ikke bildet eller videoen?

Hvis et slettet bilde eller en slettet video ikke ligger i papirkurven i Google Foto eller galleriet, kan du ikke gjenopprette elementet. Du kan ikke gjenopprette bilder hvis

• du flyttet dem til papirkurven for mer enn 60 dager siden
  • du har flyttet dem til papirkurven og deretter tømt papirkurven
  • du flyttet dem til papirkurven for mer enn 30 dager siden på en enhet med Android 11 eller nyere, og de ikke var sikkerhetskopiert
  • du har slettet dem for godt fra papirkurven
  • du har slettet dem for godt fra galleriappen på enheten uten å sikkerhetskopiere dem først

For å gjøre det enklere å finne og gjenopprette bilder kan du slå på sikkerhetskopiering og synkronisering. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer bilder.

Viktig: