Ruimte vrijmaken op uw apparaat

Als de kaart 'Apparaatopslag bijna vol' wordt weergegeven, kunt u Google Foto's gebruiken om foto's waarvan een back-up is gemaakt, te verwijderen en zo ruimte vrij te maken op uw telefoon. Wanneer u de op uw telefoon opgeslagen exemplaren van foto's en video's verwijdert, kunt u meer opslagruimte vrijmaken voor items zoals apps en muziek.

Foto's en video's die meer dan 30 dagen oud zijn, kunnen veilig worden verwijderd. Er is nog steeds een back-up beschikbaar in uw Google Foto's-bibliotheek.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Ruimte vrijmaken op je iPhone of iPad

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Ruimte vrijmaken en dan Verwijderen.
  4. Wanneer je toestemming wordt gevraagd om foto's te verwijderen, tik je op Verwijderen.
  5. Open de Foto's-app van de iPhone of iPad (niet de Google Foto's-app).
  6. Tik op Onlangs verwijderd en verwijder dezelfde foto's en video's.
  7. Als je je foto's en video's wilt bekijken (inclusief items die je hebt verwijderd van je iPhone of iPad), open je de Google Foto's-app Foto.

Wat er gebeurt wanneer u foto's en video's van uw telefoon verwijdert

Als u kopieën van uw foto's en video's van uw telefoon verwijdert, kunt u nog steeds het volgende doen:

• Uw foto's en video's bekijken (inclusief items die u onlangs heeft verwijderd) in de Google Foto's-app en op photos.google.com.
  • Alles bewerken, delen, verwijderen en beheren wat in uw Google Foto's-bibliotheek staat.

In de volgende situaties kunt u geen foto's en video's bekijken die u heeft verwijderd:

• U gebruikt de ingebouwde galerij van uw mobiele apparaat.
  • U bent offline.
  • Je bent niet ingelogd bij de Google Foto's-app Foto.