Ruimte vrijmaken op je apparaat

Je kunt Google Foto's gebruiken om ruimte vrij te maken op je apparaat door foto's te verwijderen waarvan een back-up is gemaakt. Voordat je deze functie gebruikt, moet je zorgen dat je al een back-up van je foto's hebt gemaakt. Meer informatie over hoe je een back-up van foto's maakt

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's die minder dan 30 dagen oud zijn, kunnen op je apparaat worden bewaard. Er wordt nog steeds een back-up van deze foto's en video's gemaakt in je Google Foto's-bibliotheek.

Belangrijk: Voordat je je foto's verwijdert, moet je een back-up maken van de foto's.Meer informatie over hoe je een back-up van foto's maakt

Ruimte vrijmaken op je Android-apparaat

Belangrijk: Met deze functie worden foto's van je apparaat verwijderd.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op de profielfoto of initiaal van je account en dan Ruimte vrijmaken.
  4. Je ziet hoeveel ruimte er vrijkomt. Als je alle items van je telefoon wilt verwijderen, tik je op Vrijmaken.
  5. Als je je foto's en video's wilt bekijken, ga je naar photos.google.com of open je de Google Foto's-app Foto's.

Gebruik de tool voor opslagbeheer van Foto's voor foto's en video's waarvan je een back-up hebt gemaakt om items te vinden die je misschien wilt verwijderen, zoals wazige foto's, screenshots en grote video's. Meer informatie over hoe je je opslagruimte beheert

Wat er gebeurt als je foto's en video's van je telefoon verwijdert

Als je kopieën van je foto's en video's van je Android-apparaat verwijdert, zijn ze nu verwijderd maar kun je nog steeds het volgende doen:

• Je foto's en video's bekijken (inclusief items die je onlangs hebt verwijderd) in de Google Foto's-app en op photos.google.com.
  • Alles bewerken, delen, verwijderen en beheren wat in je Google Foto's-bibliotheek staat.

In de volgende situaties kun je geen foto's en video's bekijken die je hebt verwijderd:

• Je gebruikt de ingebouwde galerij van je mobiele apparaat.
  • Je bent offline.
  • Je bent niet ingelogd bij de Google Foto's-app Foto's.

Verwijderde foto's herstellen

Belangrijk: De exacte stappen zijn afhankelijk van het gebruikte apparaat. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer hulp.

Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat.

1. Open de fotogalerij-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Menu Menu.
  3. Tik op Prullenbak.
  4. Selecteer de foto of foto's die je wilt herstellen.

5. Tik onderaan op Herstellen. De foto of foto's zijn terug in de Galerij-app van je telefoon.

Als het item niet in je prullenbak staat, is het misschien definitief verwijderd.

Kun je de foto of video niet vinden?

Als een verwijderde foto of video niet in de prullenbak van Google Foto's of Galerie staat, kun je deze niet terugzetten. In de volgende gevallen kun je een foto niet terugzetten:

• Je hebt het item meer dan 60 dagen geleden naar de prullenbak verplaatst.
  • Je hebt het item naar de prullenbak verplaatst en vervolgens de prullenbak leeggemaakt.
  • Je hebt het item meer dan 30 dagen geleden naar de prullenbak verplaatst op een apparaat met Android 11 of hoger en er was geen back-up van het item gemaakt.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de prullenbak.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de Galerij-app van je apparaat, zonder eerst een back-up te maken.

Zet back-up en synchronisatie aan zodat je foto's makkelijker kunt vinden en terugzetten. Meer informatie over hoe je een back-up van foto's maakt

Belangrijk: