Ruimte vrijmaken op uw apparaat

Als de kaart 'Apparaatopslag bijna vol' wordt weergegeven, kunt u Google Foto's gebruiken om foto's waarvan een back-up is gemaakt, te verwijderen en zo ruimte vrij te maken op uw telefoon. Wanneer u de op uw telefoon opgeslagen exemplaren van foto's en video's verwijdert, kunt u meer opslagruimte vrijmaken voor items zoals apps en muziek.

Foto's en video's die meer dan 30 dagen oud zijn, kunnen veilig worden verwijderd. Er is nog steeds een back-up beschikbaar in uw Google Foto's-bibliotheek.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Ruimte vrijmaken op je Android-apparaat

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Ruimte vrijmaken.
  4. Je kunt zien hoeveel items er worden verwijderd. Als je alle items van je telefoon wilt verwijderen, tik je op Vrijmaken.
  5. Als je je foto's en video's wilt bekijken, ga je naar photos.google.com of open je de Google Foto's-app Foto.

Wat er gebeurt wanneer u foto's en video's van uw telefoon verwijdert

Als u kopieën van uw foto's en video's van uw telefoon verwijdert, kunt u nog steeds het volgende doen:

• Uw foto's en video's bekijken (inclusief items die u onlangs heeft verwijderd) in de Google Foto's-app en op photos.google.com.
  • Alles bewerken, delen, verwijderen en beheren wat in uw Google Foto's-bibliotheek staat.

In de volgende situaties kunt u geen foto's en video's bekijken die u heeft verwijderd:

• U gebruikt de ingebouwde galerij van uw mobiele apparaat.
  • U bent offline.
  • Je bent niet ingelogd bij de Google Foto's-app Foto.