Tallennustilan vapauttaminen laitteelta

Google Kuvien avulla voit säästää laitteen tilaa poistamalla varmuuskopioidut kuvat. Varmista ennen tämän ominaisuuden käyttämistä, että olet varmuuskopioinut kuvat oikein. Lue lisää kuvien varmuuskopioinnista.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Alle 30 päivää vanhat kuvat ja videot voi säilyttää laitteella. Niiden varmuuskopiot säilytetään edelleen Google Kuvien kirjastossa.

Tärkeää: Varmista ennen kuvien poistamista, että ne on varmuuskopioitu. Lue lisää kuvien varmuuskopioinnista.

Tallennustilan vapauttaminen Android-laitteelta

Tärkeää: Tämä ominaisuus poistaa kuvia laitteeltasi.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjainta ja sitten Vapauta tilaa.
  4. Näet, kuinka paljon tallennustilaa vapautetaan. Jos haluat poistaa kaikki näytetyt kohteet puhelimesta, valitse Vapauta.
  5. Voit katsella valokuviasi ja videoitasi osoitteessa photos.google.com tai Google Kuvat ‑sovelluksella Kuvat.

Kuvien tallennustilan ylläpitotyökalun avulla voit etsiä varmuuskopioitujen kuvien ja videoiden joukosta kohteita, jotka saatat haluta poistaa, kuten sumeita kuvia, kuvakaappauksia ja suuria videoita. Lue lisää tallennustilan hallinnasta.

Mitä tapahtuu, kun puhelimelta poistetaan valokuvia ja videoita

Vaikka valokuvien ja videoiden kopiot poistetaan Android-laitteelta, voit edelleen

• tarkastella valokuvia ja videoita, mukaan lukien juuri poistamiasi, Google Kuvat ‑sovelluksessa tai osoitteessa photos.google.com
  • muokata, jakaa, poistaa ja hallinnoida kaikkea Google Kuvat ‑kirjaston sisältöä.

Et näe poistamiasi valokuvia ja videoita, jos

• käytät puhelimesi sisäänrakennettua galleriaa
  • olet offline-tilassa
  • et ole kirjautuneena Google Kuvat ‑sovellukseen Kuvat.

Poistettujen kuvien palauttaminen

Tärkeää: Nämä vaiheet voivat vaihdella laitteen mukaan. Saat lisätietoja laitteen valmistajalta.

Jos haluat palauttaa poistamasi kohteen, katso, onko se roskakorissa.

1. Avaa kuvagalleriasovellus Android-puhelimella tai ‐tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Valikko Valikko.
  3. Valitse Roskakori.
  4. Valitse palautettavat kuvat.

5. Valitse alareunasta Palauta. Kuva tai kuvat ilmestyvät takaisin puhelimesi galleriasovellukseen.

Jos kohde ei ole roskakorissa, se on saatettu poistaa pysyvästi.

Etkö löydä kuvaa tai videota?

Jos poistettu kuva tai video ei ole Google Kuvien tai Gallerian roskakorissa, et voi palauttaa sitä. Kuvaa ei voi palauttaa, jos

• se on siirretty roskakoriin yli 60 päivää sitten
  • se on siirretty roskakoriin ja roskakori on tyhjennetty sen jälkeen
  • sitä ei ole varmuuskopioitu ja se on siirretty roskakoriin yli 30 päivää sitten laitteella, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 11
  • se on poistettu pysyvästi roskakorista
  • sitä ei ole varmuuskopioitu ja se on poistettu pysyvästi laitteen galleriasovelluksesta.

Voit löytää ja palauttaa kuvia helposti, kun laitat varmuuskopioinnin ja synkronoinnin päälle. Lue lisää kuvien varmuuskopioinnista.

Tärkeää: