Ruimte vrijmaken op je apparaat

Je kunt Google Foto's gebruiken om ruimte vrij te maken op je telefoon door foto's van je apparaat te verwijderen waarvan al een back-up is gemaakt.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's die minder dan dertig dagen oud zijn, kunnen op je apparaat worden bewaard. Er wordt nog steeds een back-up van deze foto's en video's gemaakt in je Google Foto's-bibliotheek.

Ruimte vrijmaken op je Android-apparaat

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op de profielfoto of initialen van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Opslagruimte op apparaat vrijmaken.
  4. Je ziet hoeveel ruimte er vrijkomt. Als je alle items van je telefoon wilt verwijderen, tik je op Vrijmaken.
  5. Als je je foto's en video's wilt bekijken, ga je naar photos.google.com of open je de Google Foto's-app Foto.

Wat er gebeurt als je foto's en video's van je telefoon verwijdert

Als je kopieën van je foto's en video's van je telefoon verwijdert, kun je nog steeds het volgende doen:

• Je foto's en video's bekijken (inclusief items die je onlangs hebt verwijderd) in de Google Foto's-app en op photos.google.com.
  • Alles bewerken, delen, verwijderen en beheren wat in je Google Foto's-bibliotheek staat.

In de volgende situaties kun je geen foto's en video's bekijken die je hebt verwijderd:

• Je gebruikt de ingebouwde galerij van je mobiele apparaat.
  • Je bent offline.
  • Je bent niet ingelogd bij de Google Foto's-app Foto.