Søk etter folk, ting og steder i bildene dine

Søk etter hva som helst i bildene dine. Du kan for eksempel søke etter

• et bryllup du var med på i fjor sommer
  • bestevennen din
  • et kjæledyr
  • favorittbyen din

Merk: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Søk i bildene dine

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. I feltet øverst på siden skriver du inn det du vil finne, for eksempel
    • New York City
    • et navn eller kallenavn, hvis du har satt etiketter på personer eller kjæledyr

Finn bilder av personer eller kjæledyr, og sett etikett på dem

For å gjøre det enklere å søke etter og administrere bildene dine kan du sette etiketter på personer eller kjæledyr som gjenkjennes av Google Foto.

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land.

Trinn 1: Finn bilder av en person eller et kjæledyr

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk i søkefeltet øverst.
  4. Under listen over nylige eller foreslåtte søk ser du en rekke med ansikter. Trykk på et ansikt for å se bilder av vedkommende.
    • Trykk på Neste Neste for å se flere ansikter.

Hvis du ikke ser en rekke med ansikter

Tips: For å finne bilder av en person uten å søke, trykk på Album og så Folk.

Trinn 2: Sett på etiketter

1. Øverst på en ansiktsgruppe trykker du på Legg til et navn.
  2. Skriv inn et navn eller kallenavn.

Navnet blir da en etikett du kan søke etter via søkefeltet. Det er bare du som kan se de private ansiktsetikettene du velger, selv om du deler bildene med andre.

Tips: For å finne bilder uten å søke, klikk på Album. Øverst kan du klikke på elementer som Folk, Steder eller Ting.

Slå ansiktsgruppering av eller på

Du kan slå av grupperingen av like ansikter i bildene dine.

Hvis du slår av ansiktsgruppering, sletter du

• ansiktsgruppene i kontoen din
  • ansiktsmodellene som er brukt til å opprette de ansiktsgruppene
  • ansiktsetikettene du har opprettet

Slik slår du det av eller på:

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen og såInnstillinger og så Gruppér lignende ansikter.
  4. Slå Ansiktsgruppering av eller på.
    • For å slå av ansiktsgruppering bare for kjæledyr, slå av Vis kjæledyr med folk.

Avanserte tips

Kombiner ansiktsgrupper

Hvis en person er med i mer enn én gruppe, kan du slå gruppene sammen.

1. Merk en av ansiktsgruppene med et navn eller kallenavn.
  2. Merk den andre ansiktsgruppen med det samme navnet eller kallenavnet, som du velger blant forslagene.
  3. Når du bekrefter navnet eller kallenavnet på den andre gruppen, spør Google Foto om du vil slå sammen ansiktsgruppene.

Du kan også få forslag om å slå sammen to ansiktsgrupper. Hvis det gjelder en og samme person, trykker du på Ja.

Endre eller fjern etiketter

Du kan endre eller fjerne etikettene dine for ansiktsgrupper.

• Slik endrer du en etikett: Trykk på Mer og såEndre navnetiketten.
  • Slik fjerner du en etikett: Trykk på Mer og såFjern navneetiketten.
Fjern ansiktsgrupper fra søkesiden

Hvis du ikke vil se en bestemt ansiktsgruppe på søkesiden din, kan du fjerne den.

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk i søkefeltet øverst.
  4. Trykk på Neste Neste ved siden av rekken med ansikter.
  5. Øverst til høyre trykker du på Mer og så Skjul og vis folk.
  6. Trykk på ansiktene du vil skjule. For å gjøre et ansikt synlig, trykk på boksen én gang til.
  7. Trykk på Ferdig øverst til høyre.
Fjern elementer fra grupper

Hvis du ser et bilde som er i feil gruppe, kan du ta det ut.

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk i søkefeltet øverst.
  4. Trykk på Neste Neste.
  5. Velg ansiktsgruppen du vil fjerne noe fra.
  6. Trykk på Mer og så Fjern resultater.
  7. Velg bildene eller videoene du vil fjerne fra gruppen.
  8. Trykk på Fjern øverst til høyre.

Tips: Hvis du fjerner et element fra en gruppe, blir ikke bildet eller videoen slettet fra Google Foto-biblioteket ditt.

Bytt utvalgt bilde
  1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk i søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Neste Neste ved siden av rekken med ansikter.
  4. Klikk på en ansiktsgruppe.
  5. Øverst til høyre trykker du på Mer og så Bytt utvalgt bilde.
  6. Velg et bilde for å gjøre det til utvalgt bilde.
Finn ut mer om ansiktsmodeller

Ansiktsgruppering foregår i tre trinn:

• Vi registrerer om noen bilder inneholder ansikter.
  • Hvis funksjonen for ansiktsgruppering er slått på, brukes algoritmiske modeller til å forutsi likheten til forskjellige bilder og anslå om to bilder viser det samme ansiktet.
  • Bilder som sannsynligvis viser det samme ansiktet, blir gruppert sammen. Du kan når som helst fjerne bilder fra grupper hvis du mener de ligger i feil gruppe.

Når ansiktsgruppering er på, kan det hende at Google Foto også tar med bilder i en bestemt gruppe basert på andre egenskaper. Dette omfatter blant annet bilder som er tatt rundt samme tid og der det registreres at en person har på seg samme klær på flere bilder, når ansiktet ikke er synlig.

Ansiktsgrupper, ansiktsetiketter og deling

• Ansiktsetiketter er private for hver konto – de deles ikke mellom kontoer.
  • Ansiktsgrupper deles ikke selv om du deler bildene dine.
  • Som standard er ansiktsgruppene og -etikettene i kontoen din kun synlige for deg.
  • Du kan velge å merke en ansiktsgruppe som «meg» og hjelpe Google Foto-appene til kontaktene dine med å gjenkjenne ansiktet ditt på bilder. Dermed kan kontaktene dine få forslag om å dele bilder av deg med deg. Finn ut hvordan du setter etikett på ansiktsgruppen din.

Når du slår på ansiktsgruppering, forteller du oss at du vil lage en modell av ansiktet ditt.

For å slette modellene dine, slå av Ansiktsgruppering.

Relatert side

Finner du ikke bildene dine? Få hjelp til å finne bilder.