Mensen, dingen en plaatsen zoeken in je foto's

Je kunt in je foto's naar van alles zoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar:

• Een bruiloft waar je afgelopen zomer bij bent geweest
  • Je beste vriend of vriendin
  • Een huisdier
  • Je favoriete stad

Belangrijk: Sommige functies zijn niet beschikbaar in alle geografische regio's, domeinen of accounttypen.

Foto's zoeken

1. Ga op je computer naar photos.google.com/search.
  2. Typ in het vak bovenaan wat je wilt zoeken, bijvoorbeeld:
    • Amsterdam
    • Een naam of bijnaam als je mensen of huisdieren hebt gelabeld

Foto's van een persoon of huisdier zoeken en een naam toevoegen

Als je je foto's makkelijker wilt doorzoeken en beheren, kun je een label toepassen op mensen of huisdieren die worden getoond op foto's die zijn gegroepeerd door Google Foto's.

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar in alle geografische regio's, domeinen of accounttypen.

Stap 1: Vind foto's van een persoon of huisdier

1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik op een gezicht om foto's van een persoon of huisdier te vinden.

Als je geen rij gezichten ziet, dan:

Tip: Als je foto's van een persoon wilt vinden zonder te zoeken, klik je op Verkennen en dan Mensen en huisdieren.

Stap 2: Voeg een naam toe

1. Klik bovenaan een gezichtsgroep op Een naam toevoegen.
  2. Voer een naam of bijnaam in.

Je kunt met dit naamlabel zoeken via het zoekvak. Alleen jij kunt de privégezichtslabels zien die je kiest, ook als je deze foto's deelt.

Tip: Als je foto's wilt vinden zonder te zoeken, klik je op Verkennen. Bovenaan kun je op items klikken zoals Mensen, Plaatsen of Dingen.

Gezichtsgroepen aan- of uitzetten

Je kunt instellen dat foto's niet meer worden gegroepeerd op basis van de gezichten op de foto's.

Als je gezichtsgroepen uitzet, verwijder je daarmee het volgende:

• Gezichtsgroepen in je account
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt
  • Gezichtslabels die je hebt gemaakt

Meer informatie over het bewaarbeleid voor gezichtsgroepen van Google Foto's

Zo zet je gezichtsgroepen aan of uit:

1. Ga op je computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik naast Vergelijkbare gezichten groeperen op Meer tonen Pijl-omlaag.
  3. Zet Gezichtsgroepen aan of uit.
    • Als je gezichtsgroepen alleen wilt uitzetten voor foto's van huisdieren, zet je Huisdieren met mensen tonen uit.

Geavanceerde tips

Een label wijzigen of verwijderen

Je kunt je labels voor gezichtsgroepen bewerken of verwijderen.

• Een label wijzigen: tik op de map Mensen en dan Meer en dan Naamlabel bewerken.
  • Een label verwijderen: tik op de map Mensen en dan Meer en dan Naamlabel verwijderen.
Gezichtsgroepen combineren

Als dezelfde persoon in meerdere groepen zit, kun je deze groepen samenvoegen.

1. Label een van de gezichtsgroepen met een naam of bijnaam.
  2. Label de andere gezichtsgroep met dezelfde naam of bijnaam (maak een keuze uit de lijst met suggesties).
  3. Als je de tweede naam of bijnaam bevestigt, vraagt Google Foto's of je de gezichtsgroepen wilt samenvoegen.

Je krijgt mogelijk ook een suggestie om 2 gezichtsgroepen samen te voegen. Als deze 2 groepen foto's van dezelfde persoon bevatten, klik je op Ja.

Een gezichtsgroep verwijderen van de zoekpagina

Als je een bepaalde gezichtsgroep niet wilt zien op de zoekpagina, kun je deze verwijderen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik rechtsboven op Gezichten tonen en verbergen.
  3. Klik op het gezicht dat je wilt verbergen. Als je een gezicht weer zichtbaar wilt maken, klik je nogmaals op het vak.
  4. Klik rechtsboven op Klaar.
Een item verwijderen uit een groep

Als je een foto in een verkeerde groep ziet, kun je de foto hieruit verwijderen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik op de gezichtsgroep waaruit je iets wilt verwijderen.
  3. Klik op Meer en dan Foto's verwijderen.
  4. Selecteer de foto's of video's die je uit de groep wilt verwijderen.
  5. Klik bovenaan op Verwijderen.

Tip: Als je een item uit een groep verwijdert, wordt de foto of video niet verwijderd uit je Google Foto's-bibliotheek.

Een profielfoto wijzigen
  1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik op een gezichtsgroep.
  3. Klik op Meer en dan Profielfoto wijzigen.
  4. Selecteer een foto die je als profielfoto wilt gebruiken.
Meer informatie over gezichtsmodellen

Gezichtsgroepering vindt plaats in 3 stappen:

1. We stellen vast of een foto een gezicht bevat.
  2. Als de functie voor gezichtsgroepen aanstaat, worden met algoritmen gezichtsmodellen gemaakt die de afbeeldingen van gezichten numeriek vertegenwoordigen, de overeenkomst tussen verschillende afbeeldingen van gezichten voorspellen en schatten of verschillende afbeeldingen hetzelfde gezicht tonen.
  3. Foto's met sterk op elkaar lijkende gezichten die waarschijnlijk van dezelfde persoon zijn, worden gegroepeerd in een gezichtsgroep. Je kunt een foto altijd uit een gezichtsgroep verwijderen als je denkt dat die in de verkeerde groep zit.

Je kunt ook een label met naam of bijnaam toevoegen aan een gezichtsgroep.

Als gezichtsgroepen aanstaan, kan Google Foto's foto's toevoegen aan een bepaalde groep op basis van andere kenmerken. Dit zijn bijvoorbeeld foto's die korte tijd na elkaar genomen zijn waarop iemand dezelfde kleding draagt maar het gezicht niet zichtbaar is.

Gezichtsgroepen, gezichtslabels en delen

• Gezichtsgroepen en -labels in je account zijn standaard alleen zichtbaar voor jou.
  • Gezichtsgroepen worden niet gedeeld als je foto's deelt.
  • Gezichtslabels zijn privé voor elk account en worden niet gedeeld met andere accounts.
  • Je kunt ervoor kiezen om een gezichtsgroep te labelen als Ik. Op die manier kunnen de Google Foto's-apps van je contacten je gezicht herkennen op foto's en suggesties krijgen om foto's met je te delen. Meer informatie over hoe je je gezichtsgroep labelt

Als gezichtsgroepen aanstaan, laat je ons weten dat je wilt dat we modellen maken van de gezichten op je foto's. Deze modellen kunnen in sommige jurisdicties als biometrische gegevens worden beschouwd.

Zet gezichtsgroepen uit om je gezichtsmodellen te verwijderen. We bewaren en gebruiken je gezichtsmodellen, gezichtsgroepen en gezichtslabels totdat je ze verwijdert of je Google Foto's-account langer dan 2 jaar inactief is. Meer informatie over het bewaarbeleid voor gezichtsgroepen van Google Foto's

Labels voor mensen en huisdieren verwijderen uit, toevoegen aan of wijzigen in je foto's
Als Google Foto's een foto mist of onjuist groepeert, kun je een foto wijzigen, verwijderen uit of toevoegen aan een gezichtsgroep.
Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Wijzigen bij welke gezichtsgroep een foto hoort

Je kunt een gezichtslabel toevoegen, verwijderen of wijzigen als Google Foto's de verkeerde persoon of het verkeerde huisdier labelt.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Selecteer een foto.
  3. Klik op Info Info.
  4. Scroll naar 'Mensen' en klik op Bewerken Bewerken.
  5. Een label verwijderen, toevoegen of wijzigen:
    • Een label verwijderen: Klik voor het gezichtslabel op Verwijderen Verwijderen.
    • Een label toevoegen: Klik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op Toevoegen Toevoegen voor het gezichtslabel. Klik vervolgens in de foto op een label om toe te voegen of selecteer Toevoegen Toevoegen om een nieuw label te maken.
    • Een label wijzigen:
      1. Klik voor het gezichtslabel op Verwijderen Verwijderen.
      2. Klik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op Toevoegen Toevoegen voor het gezichtslabel.
      3. Selecteer een gezichtslabel om toe te voegen.
  6. Klik op Gereed.

Gerelateerde pagina

Kun je je foto's niet vinden? Hulp bij het vinden van foto's