Mensen, dingen en plaatsen zoeken in je foto's

Je kunt in je foto's naar van alles zoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar:

• Een bruiloft waar je afgelopen zomer bij bent geweest
  • Je beste vriend of vriendin
  • Een huisdier
  • Je favoriete stad

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen beschikbaar.

Foto's zoeken

1. Ga op je computer naar photos.google.com/search.
  2. Typ in het vak bovenaan waarnaar je wilt zoeken, bijvoorbeeld:
    • New York City
    • Een naam of bijnaam als je mensen of huisdieren hebt gelabeld

Foto's van een persoon of huisdier zoeken en een naam toevoegen

Als je je foto's gemakkelijker wilt doorzoeken en beheren, kun je een label toepassen op mensen of huisdieren die worden herkend door Google Foto's.

Opmerking: Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Stap 1: Foto's van een persoon of huisdier vinden

1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik op een gezicht om foto's van een persoon of huisdier te zien.

Als je geen rij gezichten ziet:

Tip: Klik op Albums en dan Mensen en huisdieren.

Stap 2: Een naam toevoegen

1. Klik bovenaan een gezichtsgroep op Een naam toevoegen.
  2. Geef een naam of bijnaam op.

Je kunt met dit naamlabel zoeken via het zoekvak. Alleen jij kunt de privé-gezichtslabels zien die je kiest, ook als je deze foto's deelt.

Tip: Als je foto's van een persoon wilt vinden zonder te zoeken, klik je op Albums. Bovenaan kun je op items klikken zoals Mensen, Plaatsen of Dingen.

Gezichtsgroepering in- of uitschakelen

Je kunt de groepering van vergelijkbare gezichten in je foto's stopzetten.

Als je gezichtsgroepering uitschakelt, verwijder je daarmee het volgende:

• Gezichtsgroepen in je account.
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt.
  • Gezichtslabels die je hebt gemaakt.

Als je gezichtsgroepering wilt in- of uitschakelen, doe je het volgende:

1. Ga op je computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik naast 'Vergelijkbare gezichten groeperen' op Meer weergeven Pijl-omlaag.
  3. Schakel Gezichtsgroepering in of uit.
    • Als je gezichtsgroepering alleen wilt uitschakelen voor huisdieren, schakel je Huisdieren met mensen weergeven uit.

Geavanceerde tips

Een label wijzigen of verwijderen

Je kunt je labels voor gezichtsgroepen bewerken of verwijderen.

• Een label wijzigen: tik op de map Mensen en dan Meer en dan Naamlabel bewerken.
  • Een label verwijderen: tik op de map Mensen en dan Meer en dan Naamlabel verwijderen.
Gezichtsgroepen combineren

Als dezelfde persoon in meerdere groepen zit, kun je deze groepen samenvoegen.

1. Label een van de gezichtsgroepen met een naam of bijnaam.
  2. Label de andere gezichtsgroep met dezelfde naam of bijnaam (maak een keuze uit de lijst met suggesties).
  3. Als je de tweede naam of bijnaam bevestigt, vraagt Google Foto's of je de gezichtsgroepen wilt samenvoegen.

Je krijgt mogelijk ook een suggestie om twee gezichtsgroepen samen te voegen. Als deze twee groepen foto's van dezelfde persoon betreffen, tik je op Ja.

Een gezichtsgroep verwijderen van de zoekpagina

Als je een bepaalde gezichtsgroep niet wilt weergeven op de zoekpagina, kun je deze verwijderen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik rechtsboven op Meer en dan Gezichten weergeven en verbergen.
  3. Klik op het gezicht dat je wilt verbergen. Als je een gezicht weer zichtbaar wilt maken, klik je nogmaals op het vak.
  4. Klik rechtsboven op Gereed.
Een item verwijderen uit een groep

Als je een foto in een verkeerde groep ziet, kun je de foto hieruit verwijderen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik op de gezichtsgroep waaruit je iets wilt verwijderen.
  3. Klik op Meer en dan Resultaten verwijderen.
  4. Selecteer de foto's of video's die je uit de groep wilt verwijderen.
  5. Klik bovenaan op Verwijderen.

Tip: Als je een item uit een groep verwijdert, wordt de foto of video niet verwijderd uit je Google Foto's-bibliotheek.

Een profielfoto wijzigen
  1. Ga op je computer naar photos.google.com/people.
  2. Klik op een gezichtsgroep.
  3. Klik op Meer en dan Profielfoto wijzigen.
  4. Selecteer een foto die je de profielfoto wilt maken.
Meer informatie over gezichtsmodellen

Gezichtsgroepering vindt plaats in drie stappen:

1. We detecteren of een foto een gezicht bevat.
  2. Als de functie voor gezichtsgroepering is ingeschakeld, worden algoritmische modellen gebruikt om de overeenkomst tussen verschillende afbeeldingen te voorspellen en te schatten of op twee afbeeldingen hetzelfde gezicht wordt weergegeven.
  3. Foto's die waarschijnlijk hetzelfde gezicht weergeven, worden gegroepeerd. Je kunt een foto altijd uit een groep verwijderen als je denkt dat die in de verkeerde groep zit.

Als gezichtsgroepering is ingeschakeld, kan Google Foto's ook foto's in een bepaalde groep opnemen op basis van andere kenmerken. Dit zijn bijvoorbeeld foto's die korte tijd na elkaar genomen zijn waarop iemand dezelfde kleding draagt maar het gezicht niet zichtbaar is.

Gezichtsgroepen, gezichtslabels en delen

• Gezichtslabels zijn privé voor elk account en worden niet gedeeld met andere accounts.
  • Gezichtsgroepen worden niet gedeeld wanneer je foto's deelt.
  • Gezichtsgroepen en -labels in je account zijn standaard alleen zichtbaar voor jou.
  • Je kunt ervoor kiezen om een gezichtsgroep te labelen als Ik, zodat de Google Foto-apps van je contacten je gezicht kunnen herkennen in foto's. Contacten kunnen dan suggesties ontvangen om foto's te delen waarop jij te zien bent. Meer informatie over het labelen van je gezichtsgroep.

Als gezichtsgroepering is ingeschakeld, laat je ons weten dat je een model van je gezicht wilt maken.

Als je je gezichtsmodellen wilt verwijderen, schakel je Gezichtsgroepering uit.

Labels voor mensen en huisdieren verwijderen uit, toevoegen aan of wijzigen in je foto's
Als Google Foto's een foto mist of onjuist groepeert, kun je een foto wijzigen, verwijderen uit of toevoegen aan een gezichtsgroep.
Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Wijzigen bij welke gezichtsgroep een foto hoort

Je kunt een gezichtslabel toevoegen, verwijderen of wijzigen als Google Foto's de verkeerde persoon of het verkeerde huisdier labelt.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Selecteer een foto.
  3. Klik op Info Info.
  4. Scroll naar 'Mensen' en klik op Bewerken Bewerken.
  5. Een label verwijderen, toevoegen of wijzigen:
    • Een label verwijderen: Klik voor het gezichtslabel op Verwijderen Verwijderen.
    • Een label toevoegen: Klik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op Toevoegen Toevoegen voor het gezichtslabel. Klik vervolgens in de foto op een label om toe te voegen of selecteer Toevoegen Toevoegen om een nieuw label te maken.
    • Een label wijzigen:
      1. Klik voor het gezichtslabel op Verwijderen Verwijderen.
      2. Klik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op Toevoegen Toevoegen voor het gezichtslabel.
      3. Selecteer een gezichtslabel om toe te voegen.
  6. Klik op Gereed.

Gerelateerde pagina

Kun je je foto's niet vinden? Hulp bij het vinden van foto's