Kuvien hakeminen niissä olevien ihmisten, asioiden ja paikkojen perusteella

Voit hakea kuvistasi mitä tahansa, esimerkiksi

• häitä, joissa olit viime kesänä
  • parasta ystävääsi
  • lemmikkiä
  • suosikkikaupunkiasi.

Huom. Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Etsi kuviasi

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kirjoita yläreunassa olevaan ruutuun etsimäsi asia, esimerkiksi
    • New York
    • tunnisteella merkitsemäsi henkilön tai lemmikin nimi tai lempinimi.

Henkilöiden tai lemmikkien kuvien etsiminen ja tunnisteen lisääminen

Voit helpottaa kuvien hakua ja käsittelyä lisäämällä tunnisteita Google Kuvien tunnistamille henkilöille ja lemmikeille.

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Vaihe 1: Etsi kuvia henkilöstä tai lemmikistä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  4. Viimeksi käytettyjen hakujen tai hakuehdotusten alla näet kasvoja rivissä. Napauttamalla kasvoja näet kuvia kyseisestä henkilöstä.
    • Näet lisää kasvoja napauttamalla Seuraava Seuraava.

Jos kasvoja ei näy:

Huom. Jos haluat etsiä henkilöstä kuvia tekemättä hakua, napauta Albumit ja sitten Henkilöt

Vaihe 2: Lisää tunniste

1. Napauta kasvoryhmän yläosasta Lisää nimi
  2. Kirjoita nimi tai lempinimi.

Nyt voit tehdä hakukentässä hakuja lisäämälläsi tunnisteella. Valitsemasi yksityiset kasvotunnisteet näkyvät vain sinulle, vaikka jakaisit kuvat.

Kasvojen ryhmittelyn poistaminen käytöstä tai ottaminen käyttöönj

Voit lopettaa samanlaisten kasvojen ryhmittelyn valokuvissasi.

Jos poistat kasvojen ryhmittelyn käytöstä, poistat

• tilisi kasvoryhmät
  • kyseisten kasvoryhmien luomiseen käytetyt kasvomallit
  • luomasi kasvotunnisteet.

Ryhmittelyn ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta Valikko  ja sitten Asetukset ja sitten Ryhmitä samanlaiset kasvot.
  4. Poista Kasvojen ryhmittely käytöstä tai ota se käyttöön
    • Jos haluat poistaa kasvojen ryhmittelyn käytöstä vain lemmikkien osalta, poista Näytä lemmikit ihmisten kanssa ‑asetus käytöstä.

Lisävinkkejä

Kasvoryhmien yhdistäminen

Jos sama henkilö näkyy useammassa kuin yhdessä ryhmässä, voit yhdistää ryhmät.

1. Lisää yhteen kasvoryhmistä tunnisteeksi nimi tai lempinimi.
  2. Lisää toiseen kasvoryhmään tunnisteeksi sama nimi tai lempinimi valitsemalla ehdotuksista.
  3. Kun vahvistat toisen nimen tai lempinimen, Google Kuvat kysyy, haluatko yhdistää kasvoryhmät.

Saatat myös saada ehdotuksen kahden kasvoryhmän yhdistämisestä. Jos molemmat kuvaavat samaa henkilöä, valitse Kyllä

Tunnisteen muuttaminen tai poistaminen

Voit muokata tai poistaa kasvoryhmien tunnisteita.

• Tunnisteen muuttaminen: Napauta Lisää  ja sitten Muokkaa nimitunnistetta.
  • Tunnisteen poistaminen: Napauta Lisää  ja sitten Poista nimitunniste.
Kasvoryhmän poistaminen hakusivulta

Jos et halua nähdä tiettyä kasvoryhmää hakusivullasi, voit poistaa sen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  4. Napauta kasvorivin vierestä Seuraava Seuraava.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää  ja sitten Piilota ja näytä henkilöitä.
  6. Napauta kasvoja, jotka haluat piilottaa. Jos haluat näyttää kasvot uudelleen, napauta ruutua uudelleen.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis.
Kohteen poistaminen ryhmästä

Jos näet kuvan väärässä ryhmässä, voit poistaa sen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  3. Napauta Seuraava ja sitten.
  4. Valitse kasvoryhmä, josta haluat poistaa jotain.
  5. Napauta Lisää  ja sitten Poista tulokset
  6. Valitse kuvat tai videot, jotka haluat poistaa ryhmästä.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Poista

Huom. Ryhmästä poistettua kuvaa tai videota ei poisteta Google Kuvat ‑kirjastosta.

Lisätietoja kasvomalleista

Kasvojen ryhmittely tapahtuu kolmessa vaiheessa:

• Ensin tutkitaan, onko missään kuvassa kasvoja.
  • Jos kasvojen ryhmittely on otettu käyttöön, seuraavassa vaiheessa algoritmiset mallit ennakoivat eri kuvien samankaltaisuutta ja arvioivat, esittävätkö molemmat kuvat samoja kasvoja.
  • Lopuksi kuvat, jotka todennäköisesti esittävät samoja kasvoja, ryhmitellään yhteen. Voit aina poistaa kuvan ryhmästä, jos se ei mielestäsi kuulu kyseiseen ryhmään.

Jos otat kasvojen ryhmittelyn käyttöön, Google Kuvat voi lisätä kuvia ryhmiin myös muiden ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi ajallisesti lähekkäin otetut kuvat ja kuvat, joissa henkilön kasvoja ei näy mutta hänellä on samat vaatteet päällään, voidaan lisätä tiettyyn ryhmään.

Kasvoryhmät, kasvotunnisteet ja jakaminen

• Tilisi kasvotunnisteet ovat yksityisiä, eikä niitä jaeta muille tileille.
  • Kasvoryhmiä ei jaeta, kun jaat kuvia.
  • Tilisi kasvoryhmät ja ‑tunnisteet näkyvät oletusarvoisesti vain sinulle.
  • Voit merkitä Minä-tunnisteen kasvoryhmään, jolloin Google Kuvat ‑sovellus voi tunnistaa kasvosi kontaktiesi laitteilla aiempaa helpommin. Kontakteillesi ehdotetaan tällöin entistä helpommin sinua esittävien kuvien jakamista kanssasi. Lue lisää kasvoryhmän merkitsemisestä tunnisteella.

Ottamalla kasvojen ryhmittelyn käyttöön ilmoitat meille haluavasi tehdä kasvoistasi mallin.

Voit poistaa mallisi poistamalla Kasvojen ryhmittely ‑ominaisuuden käytöstä.

Aiheeseen liittyvä sivu

Etkö löydä kuviasi? Hanki apua kuvien etsimiseen.