Ihmisten, asioiden ja paikkojen hakeminen kuvista

Voit hakea kuvistasi mitä tahansa, esimerkiksi

• häitä, joissa olit viime kesänä
  • parasta ystävääsi
  • lemmikkiä
  • suosikkikaupunkiasi.

Huom. Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien hakeminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kirjoita yläreunassa olevaan ruutuun etsimäsi asia, esimerkiksi:
    • New York
    • tunnisteella merkitsemäsi henkilön tai lemmikin nimi tai lempinimi.

Henkilöiden tai lemmikkien kuvien etsiminen ja tunnisteen lisääminen

Voit helpottaa kuvien hakua ja käsittelyä lisäämällä tunnisteita Google Kuvien tunnistamille henkilöille ja lemmikeille.

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Vaihe 1: Etsi kuvia henkilöstä tai lemmikistä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  4. Viimeisimpien hakujen tai hakuehdotusten alla näet kasvoja rivissä. Napauta haluamiasi kasvoja, niin näet kuvia kyseisestä henkilöstä tai lemmikistä.
    • Näet lisää kasvoja napauttamalla Seuraava Seuraava.

Jos kasvoja ei näy:

Vinkki: Jos haluat etsiä henkilöstä kuvia tekemättä hakua, napauta Albumit ja sitten Henkilöt.

Vaihe 2: Lisää tunniste

1. Napauta kasvoryhmän yläosasta Lisää nimi.
  2. Kirjoita nimi tai lempinimi.

Nyt voit tehdä hakukentässä hakuja lisäämälläsi tunnisteella. Valitsemasi yksityiset kasvotunnisteet näkyvät vain sinulle, vaikka jakaisit kuvat.

Vinkki: Jos haluat etsiä kuvia tekemättä hakua, klikkaa Albumit. Voit valita yläreunasta esimerkiksi Henkilöt, Paikat tai Asiat.

Kasvojen ryhmittelyn poistaminen käytöstä tai ottaminen käyttöön

Voit lopettaa samanlaisten kasvojen ryhmittelyn valokuvissasi.

Jos poistat kasvojen ryhmittelyn käytöstä, poistat

• tilisi kasvoryhmät
  • kyseisten kasvoryhmien luomiseen käytetyt kasvomallit
  • luomasi kasvotunnisteet.

Ryhmittelyn ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Ryhmitä samanlaiset kasvot.
  4. Poista Kasvojen ryhmittely käytöstä tai ota se käyttöön.
    • Jos haluat poistaa kasvojen ryhmittelyn käytöstä vain lemmikkien osalta, poista Näytä lemmikit ihmisten kanssa ‑asetus käytöstä.

Lisävinkkejä

Kasvoryhmien yhdistäminen

Jos sama henkilö näkyy useammassa kuin yhdessä ryhmässä, voit yhdistää kyseiset ryhmät.

1. Lisää yhteen kasvoryhmistä tunnisteeksi nimi tai lempinimi.
  2. Lisää toiseen kasvoryhmään tunnisteeksi sama nimi tai lempinimi valitsemalla ehdotuksista.
  3. Kun vahvistat toisen nimen tai lempinimen, Google Kuvat kysyy, haluatko yhdistää kasvoryhmät.

Saatat myös saada ehdotuksen kahden kasvoryhmän yhdistämisestä. Jos molemmat kuvaavat samaa henkilöä, valitse Kyllä.

Tunnisteen muuttaminen tai poistaminen

Voit muokata tai poistaa kasvoryhmien tunnisteita.

• Tunnisteen muuttaminen: Napauta Lisää ja sitten Muokkaa nimitunnistetta.
  • Tunnisteen poistaminen: Napauta Lisää ja sitten Poista nimitunniste.
Kasvoryhmän poistaminen hakusivulta

Jos et halua nähdä tiettyä kasvoryhmää hakusivullasi, voit poistaa sen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  4. Napauta kasvorivin vierestä Seuraava Seuraava.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Piilota ja näytä henkilöitä.
  6. Napauta kasvoja, jotka haluat piilottaa. Jos haluat näyttää kasvot uudelleen, napauta ruutua uudelleen.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis.
Kohteen poistaminen ryhmästä

Jos näet väärässä ryhmässä olevan kuvan, voit poistaa sen kyseisestä ryhmästä.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  4. Napauta Seuraava Seuraava.
  5. Valitse kasvoryhmä, josta haluat poistaa jotain.
  6. Napauta Lisää ja sitten Poista tulokset.
  7. Valitse kuvat tai videot, jotka haluat poistaa ryhmästä.
  8. Napauta oikeasta yläkulmasta Poista.

Vinkki: Ryhmästä poistettua kuvaa tai videota ei poisteta Google Kuvat ‑kirjastosta.

Kansikuvan vaihtaminen
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta yläosassa olevaa hakukenttää.
  3. Napauta kasvorivin vierestä Seuraava Seuraava.
  4. Napauta haluamaasi kasvoryhmää.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Vaihda kansikuva.
  6. Valitse haluamasi kuva, jolloin siitä tulee kansikuva.
Lisätietoja kasvomalleista

Kasvojen ryhmittely tapahtuu kolmessa vaiheessa:

• Ensin tutkitaan, onko missään kuvassa kasvoja.
  • Jos kasvojen ryhmittely on otettu käyttöön, seuraavassa vaiheessa algoritmiset mallit ennakoivat eri kuvien samankaltaisuutta ja arvioivat, esittävätkö molemmat kuvat samoja kasvoja.
  • Lopuksi kuvat, jotka todennäköisesti esittävät samoja kasvoja, ryhmitellään yhteen. Voit aina poistaa kuvan ryhmästä, jos se ei mielestäsi kuulu kyseiseen ryhmään.

Jos otat kasvojen ryhmittelyn käyttöön, Google Kuvat voi lisätä kuvia ryhmiin myös muiden ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi ajallisesti lähekkäin otetut kuvat ja kuvat, joissa henkilön kasvoja ei näy mutta hänellä on samat vaatteet yllään, voidaan lisätä tiettyyn ryhmään.

Kasvoryhmät, kasvotunnisteet ja jakaminen

• Tilisi kasvotunnisteet ovat yksityisiä, eikä niitä jaeta muille tileille.
  • Kasvoryhmiä ei jaeta, kun jaat kuvia.
  • Tilisi kasvoryhmät ja ‑tunnisteet näkyvät oletusarvoisesti vain sinulle.
  • Voit merkitä Minä-tunnisteen kasvoryhmään, jolloin Google Kuvat ‑sovellus voi tunnistaa kasvosi kontaktiesi laitteilla aiempaa helpommin. Kontakteillesi ehdotetaan tällöin entistä helpommin sinua esittävien kuvien jakamista kanssasi. Lue lisää kasvoryhmän merkitsemisestä tunnisteella.

Ottamalla kasvojen ryhmittelyn käyttöön ilmoitat meille haluavasi tehdä kasvoistasi mallin.

Voit poistaa mallisi poistamalla kasvojen ryhmittelyn käytöstä.

Aiheeseen liittyvä sivu

Etkö löydä kuviasi? Täältä saat apua kuvien etsimiseen.