Ihmisten, asioiden ja paikkojen hakeminen kuvista

Voit hakea kuvista mitä tahansa, esimerkiksi

• häitä, joissa olit viime kesänä
  • parasta ystävääsi
  • lemmikkiä
  • suosikkikaupunkiasi.

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla, tilityypeillä tai kaikissa verkkotunnuksissa.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien hakeminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Valitse alareunasta Haku .
    • Hakeminen tekstin mukaan:
      • Napauta yläreunassa olevaa hakukenttää ja kirjoita etsimäsi asia, esimerkiksi
      • New York
      • tunnisteella merkitsemäsi henkilön tai lemmikin nimi tai lempinimi.
    • Hakeminen ehdotusten avulla:
      • Voit tehdä hakuja seuraavien kategorioiden mukaan:
        • Henkilöt ja eläimet: rakkaimpiasi esittävät valokuvat ja videot
        • Paikat: kartan avulla voit tutkia kuviasi kuin olisit paikan päällä
        • Asiat: kuvistasi havaitut esineet ja asiat.
      • Vierittämällä alareunaan voit hakea myös esimerkiksi seuraavia:
        • kuvakaappaukset, selfiet ja videot.

Henkilöiden tai lemmikkien kuvien etsiminen ja nimen lisääminen

Voit helpottaa kuvien hakua ja käsittelyä, kun lisäät Google Kuvien ryhmittelyssä tunnisteita ihmisille tai lemmikeille.

Tärkeää: Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla alueilla tai tilityypeillä tai kaikissa verkkotunnuksissa.

Vaihe 1: Etsi kuvia henkilöstä tai lemmikistä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Valitse alareunasta Haku .
  4. Näet rivin kasvoja. Napauta haluamiasi kasvoja, niin näet kuvia kyseisestä henkilöstä tai lemmikistä.
    • Näet lisää kasvoja napauttamalla Näytä kaikki.

Jos kasvoja ei näy:

Vaihe 2: Lisää tunniste

1. Napauta kasvoryhmän yläosasta Lisää nimi.
  2. Lisää nimi tai lempinimi.

Nyt voit tehdä hakukentässä hakuja lisäämälläsi tunnisteella. Valitsemasi yksityiset kasvotunnisteet näkyvät vain sinulle, vaikka jakaisit kuvat.

Kasvoryhmien laittaminen päälle tai pois päältä

Voit lopettaa kuvien ryhmittelyn kuvissa näkyvien kasvojen mukaan.

Jos laitat kasvoryhmät pois päältä, samalla poistuvat myös

• tilin kasvoryhmät
  • kyseisten kasvoryhmien luomiseen käytetyt kasvomallit
  • luodut kasvotunnisteet.

Lue lisää Google Kuvien kasvoryhmien säilytyskäytännöstä.

Kasvoryhmien laittaminen päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Napauta Kuvien asetukset ja sitten Yksityisyys.
  5. Laita Kasvoryhmät päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat laittaa kasvoryhmät pois päältä vain lemmikkikuvien osalta, laita Näytä lemmikit ihmisten kanssa ‐asetus pois päältä.

Lisävinkkejä

Kasvoryhmien yhdistäminen

Jos sama henkilö näkyy useammassa kuin yhdessä ryhmässä, voit yhdistää kyseiset ryhmät.

1. Lisää yhteen kasvoryhmistä tunnisteeksi nimi tai lempinimi.
  2. Lisää toiseen kasvoryhmään tunnisteeksi sama nimi tai lempinimi valitsemalla ehdotuksista.
  3. Kun vahvistat toisen nimen tai lempinimen, Google Kuvat kysyy, haluatko yhdistää kasvoryhmät.

Saatat myös saada ehdotuksen kahden kasvoryhmän yhdistämisestä. Jos molemmat kuvaavat samaa henkilöä, valitse Kyllä.

Tunnisteen muuttaminen tai poistaminen

Voit muokata tai poistaa kasvoryhmien tunnisteita.

• Tunnisteen muuttaminen: Napauta Henkilöt-kansiota ja sitten Lisää ja sitten Muokkaa nimitunnistetta.
  • Tunnisteen poistaminen: Napauta Henkilöt-kansiota ja sitten Lisää ja sitten Poista nimitunniste.
Kasvoryhmän poistaminen hakusivulta

Jos et halua nähdä tiettyä kasvoryhmää hakusivullasi, voit poistaa sen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Valitse alareunasta Haku .
  4. Napauta kasvorivin vierestä Näytä kaikki.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Piilota ja näytä henkilöitä.
  6. Napauta kasvoja, jotka haluat piilottaa. Jos haluat näyttää kasvot uudelleen, napauta ruutua uudelleen.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis.
Kohteen poistaminen ryhmästä

Jos näet väärässä ryhmässä olevan kuvan, voit poistaa sen kyseisestä ryhmästä.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Valitse alareunasta Haku .
  4. Valitse kasvoryhmä, josta haluat poistaa jotain.
  5. Napauta Lisää ja sitten Poista tulokset.
  6. Valitse kuvat tai videot, jotka haluat poistaa ryhmästä.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Poista.

Vinkki: Ryhmästä poistettu kuva tai video ei poistu Google Kuvat ‑kirjastosta.

Profiilikuvan vaihtaminen
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Haku .
  3. Napauta kasvoryhmää.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Vaihda profiilikuva.
  5. Valitse haluamasi kuva, jolloin siitä tulee profiilikuva.
Lisätietoja kasvomalleista

Kasvojen ryhmittely tapahtuu kolmessa vaiheessa:

1. Ensin tutkitaan, onko kuvissa kasvoja.
  2. Jos kasvoryhmäominaisuus on päällä, algoritmien avulla luodaan kasvomalleja, jotka ovat kasvokuvien numeerisia kuvauksia, ennakoidaan eri kasvokuvien samankaltaisuutta ja arvioidaan, esittävätkö eri kuvat samoja kasvoja.
  3. Kuvat, joissa on hyvin samanlaiset kasvot ja jotka todennäköisesti esittävät samaa henkilöä, ryhmitellään kasvoryhmäksi. Voit aina poistaa kasvoryhmästä kuvan, joka ei mielestäsi kuulu kyseiseen ryhmään.

Voit myös lisätä kasvoryhmälle nimen tai lempinimen.

Kun kasvoryhmäominaisuus on päällä, Google Kuvat voi lisätä kuvia ryhmiin muiden ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi ajallisesti lähekkäin otetut kuvat ja kuvat, joissa henkilön kasvoja ei näy mutta hänellä on yllään samat vaatteet, voidaan lisätä tiettyyn ryhmään.

Kasvoryhmät, kasvotunnisteet ja jakaminen

• Tilin kasvoryhmät ja ‑tunnisteet näkyvät oletusarvoisesti vain sinulle.
  • Kasvoryhmiä ei jaeta kuvien jakamisen yhteydessä.
  • Kunkin tilin kasvotunnisteet ovat yksityisiä, eikä niitä jaeta muille tileille.
  • Voit halutessasi lisätä kasvoryhmään Minä-tunnisteen. Tämä auttaa yhteystiedoissa olevien henkilöiden Google Kuvat ‐sovellusta tunnistamaan kasvosi kuvista, jolloin he saavat ehdotuksia jakaa sinua esittäviä kuvia sinulle. Lue lisää kasvoryhmän merkitsemisestä tunnisteella.

Laittamalla kasvoryhmät päälle ilmoitat meille, että haluat meidän tekevän malleja kuvissa näkyvistä kasvoista. Joillakin oikeudenkäyttöalueilla nämä mallit voidaan katsoa biometriseksi dataksi.

Voit poistaa kasvomallit laittamalla kasvoryhmät pois päältä. Kasvomalleja, kasvoryhmiä ja kasvotunnisteita säilytetään ja käytetään, kunnes poistat ne tai kun Google Kuvat ‐tili ei ole ollut aktiivinen yli kahteen vuoteen. Lue lisää Google Kuvien kasvoryhmien säilytyskäytännöstä.

Ihmisten ja lemmikkien tunnisteiden poistaminen, lisääminen ja vaihtaminen kuvissa
Jos Google Kuvat ei tunnista kuvaa tai ryhmittelee sen väärin, voit vaihtaa kasvoryhmää, poistaa kuvan kasvoryhmästä tai lisätä sen kasvoryhmään.
Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Kuvan kasvoryhmän muuttaminen

Voit lisätä, poistaa tai vaihtaa kasvotunnisteen, kun Google Kuvat käyttää tunnistetta väärän henkilön tai lemmikin kohdalla.
  • Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  • Valitse kuva ja sitten napauta Lisää 더보기.
  • Vieritä Henkilöt-kohtaan ja napauta Muokkaa Muokkaa.
  • Poista, lisää tai vaihda tunniste seuraavasti:
    • Tunnisteen poistaminen: Napauta kasvotunnisteen kohdalta Poista Remove.
    • Tunnisteen lisääminen: Napauta Lisättävissä-osiosta kasvotunnisteen kohdalta Lisää Lisää. Napauta sitten kuvasta lisättävää tunnistetta tai luo uusi tunniste valitsemalla Lisää Lisää.
    • Tunnisteen vaihtaminen:
      1. Napauta kasvotunnisteen kohdalta Poista Remove.
      2. Valitse Lisättävissä-osiosta kasvotunnisteen kohdalta Lisää Lisää.
      3. Valitse lisättävä kasvotunniste.
  • Valitse Valmis.
  • Aiheeseen liittyvä sivu

Etkö löydä kuviasi? Täältä saat apua kuvien etsimiseen.