Ihmisten, asioiden ja paikkojen hakeminen kuvista

Voit hakea kuvistasi mitä tahansa, esimerkiksi

• häitä, joissa olit viime kesänä
  • parasta ystävääsi
  • lemmikkiä
  • suosikkikaupunkiasi.

Tärkeää: Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa, verkkotunnuksissa tai tilityypeissä.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien hakeminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Haku.
    • Hakeminen tekstin mukaan:
      • Napauta yläreunassa olevaa hakukenttää ja kirjoita etsimäsi asia, esimerkiksi
      • New York
      • tunnisteella merkitsemäsi henkilön tai lemmikin nimi tai lempinimi.
    • Hakeminen ehdotusten avulla:
      • Voit tehdä hakuja seuraavien luokkien mukaan:
        • Ihmiset ja eläimet: rakkaimpiasi esittävät valokuvat ja videot
        • Paikat: kartan avulla voit tutkia kuviasi kuin olisit paikan päällä
        • Asiat: kuvistasi havaitut esineet ja asiat.
      • Vierittämällä alareunaan voit tehdä käytännönläheisiä hakuja, esimerkiksi seuraavista:
        • kuvakaappaukset, selfiet ja videot.

Henkilöiden tai lemmikkien kuvien etsiminen ja nimen lisääminen

Voit helpottaa kuvien hakua ja käsittelyä lisäämällä tunnisteita Google Kuvien ryhmittelyssä näkyville ihmisille tai lemmikeille.

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa, verkkotunnuksissa tai tilityypeissä.

Vaihe 1: Etsi kuvia henkilöstä tai lemmikistä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Haku.
  4. Näet rivin kasvoja. Napauta haluamiasi kasvoja, niin näet kuvia kyseisestä henkilöstä tai lemmikistä.
    • Näet lisää kasvoja napauttamalla Näytä kaikki.

Jos kasvoja ei näy:

Vaihe 2: Lisää tunniste

1. Napauta kasvoryhmän yläosasta Lisää nimi.
  2. Kirjoita nimi tai lempinimi.

Nyt voit tehdä hakukentässä hakuja lisäämälläsi tunnisteella. Valitsemasi yksityiset kasvotunnisteet näkyvät vain sinulle, vaikka jakaisit kuvat.

Kasvojen ryhmittelyn ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit lopettaa kuvien ryhmittelyn kuvissa näkyvien kasvojen mukaan.

Jos poistat kasvojen ryhmittelyn käytöstä, poistat

• tilisi kasvoryhmät
  • kyseisten kasvoryhmien luomiseen käytetyt kasvomallit
  • luomasi kasvotunnisteet.

Lue lisää Google Kuvien kasvojen ryhmittelyn säilytyskäytännöstä.

Ryhmittelyn ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa tilin profiilikuvaa tai nimen alkukirjaimia.
  4. Napauta Kuvien asetukset  ja sitten Ryhmittele samanlaiset kasvot.
  5. Poista Kasvojen ryhmittely käytöstä tai ota se käyttöön.
    • Jos haluat poistaa kasvojen ryhmittelyn käytöstä vain lemmikkikuvien osalta, poista Näytä lemmikit ihmisten kanssa ‐asetus käytöstä.

Lisävinkkejä

Kasvoryhmien yhdistäminen

Jos sama henkilö näkyy useammassa kuin yhdessä ryhmässä, voit yhdistää kyseiset ryhmät.

1. Lisää yhteen kasvoryhmistä tunnisteeksi nimi tai lempinimi.
  2. Lisää toiseen kasvoryhmään tunnisteeksi sama nimi tai lempinimi valitsemalla ehdotuksista.
  3. Kun vahvistat toisen nimen tai lempinimen, Google Kuvat kysyy, haluatko yhdistää kasvoryhmät.

Saatat myös saada ehdotuksen kahden kasvoryhmän yhdistämisestä. Jos molemmat kuvaavat samaa henkilöä, valitse Kyllä.

Tunnisteen muuttaminen tai poistaminen

Voit muokata tai poistaa kasvoryhmien tunnisteita.

• Tunnisteen muuttaminen: Napauta Henkilöt-kansiota ja sitten Lisää ja sitten Muokkaa nimitunnistetta.
  • Tunnisteen poistaminen: Napauta Henkilöt-kansiota ja sitten Lisää ja sitten Poista nimitunniste.
Kasvoryhmän poistaminen hakusivulta

Jos et halua nähdä tiettyä kasvoryhmää hakusivullasi, voit poistaa sen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Haku.
  4. Napauta kasvorivin vierestä Näytä kaikki.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Piilota ja näytä henkilöitä.
  6. Napauta kasvoja, jotka haluat piilottaa. Jos haluat näyttää kasvot uudelleen, napauta ruutua uudelleen.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis.
Kohteen poistaminen ryhmästä

Jos näet väärässä ryhmässä olevan kuvan, voit poistaa sen kyseisestä ryhmästä.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Haku.
  4. Valitse kasvoryhmä, josta haluat poistaa jotain.
  5. Napauta Lisää ja sitten Poista tulokset.
  6. Valitse kuvat tai videot, jotka haluat poistaa ryhmästä.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Poista.

Vinkki: Ryhmästä poistettua kuvaa tai videota ei poisteta Google Kuvat ‑kirjastosta.

Kansikuvan vaihtaminen
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Haku.
  3. Napauta haluamaasi kasvoryhmää.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Vaihda kansikuva.
  5. Valitse haluamasi kuva, jolloin siitä tulee kansikuva.
Lisätietoja kasvomalleista

Kasvojen ryhmittely tapahtuu kolmessa vaiheessa:

1. Ensin tutkitaan, onko missään kuvassa kasvoja.
  2. Jos kasvojen ryhmittely on otettu käyttöön, algoritmien avulla luodaan kasvomalleja, jotka ovat kasvokuvien numeerisia kuvauksia, ennakoidaan kasvokuvien samankaltaisuutta ja arvioidaan, esittävätkö samat kuvat eri kasvoja.
  3. Kuvat, joissa on hyvin samanlaiset kasvot ja jotka todennäköisesti esittävät samaa henkilöä, ryhmitellään kasvoryhmäksi. Voit aina poistaa kasvoryhmästä kuvan, joka ei mielestäsi kuulu kyseiseen ryhmään.

Voit myös liittää kasvoryhmään nimen tai lempinimen.

Jos otat kasvojen ryhmittelyn käyttöön, Google Kuvat voi lisätä kuvia ryhmiin myös muiden ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi ajallisesti lähekkäin otetut kuvat, joissa henkilön kasvoja ei näy mutta hänellä on samat vaatteet päällä, voidaan lisätä tiettyyn ryhmään.

Kasvoryhmät, kasvotunnisteet ja jakaminen

• Tilisi kasvoryhmät ja ‑tunnisteet näkyvät oletusarvoisesti vain sinulle.
  • Kasvoryhmiä ei jaeta, kun jaat kuvia.
  • Tilisi kasvotunnisteet ovat yksityisiä, eikä niitä jaeta muille tileille.
  • Voit halutessasi lisätä kasvoryhmään Minä-tunnisteen. Tämä auttaa kontaktiesi Google Kuvat ‐sovelluksia tunnistamaan kasvosi kuvista ja saamaan ehdotuksia jakaa sinua esittäviä kuvia kanssasi. Lue lisää kasvoryhmän merkitsemisestä tunnisteella.

Ottamalla kasvojen ryhmittelyn käyttöön ilmoitat meille haluavasi tehdä malleja kuvissasi näkyvistä kasvoista. Näiden mallien katsotaan olevan biometrisiä tietoja joillakin oikeudenkäyttöalueilla.

Voit poistaa kasvomallisi poistamalla kasvojen ryhmittelyn käytöstä. Kasvomalleja, kasvoryhmiä ja kasvotunnisteita säilytetään ja käytetään, kunnes poistat ne tai Google Kuvat ‐tilisi ei ole ollut aktiivinen yli kahteen vuoteen. Lue lisää Google Kuvien kasvojen ryhmittelyn säilytyskäytännöstä.

Ihmisten ja lemmikkien tunnisteiden poistaminen, lisääminen ja vaihtaminen kuvissa
Jos Google Kuvat ei tunnista kuvaa tai ryhmittelee sen väärin, voit vaihtaa kasvoryhmää, poistaa kuvan kasvoryhmästä tai lisätä sen kasvoryhmään.
Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Kuvan kasvoryhmän muuttaminen

Voit lisätä, poistaa tai vaihtaa kasvotunnisteen, kun Google Kuvat käyttää tunnistetta väärän henkilön tai lemmikin kohdalla.
  • Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  • Valitse kuva ja sitten napauta Lisää 더보기.
  • Vieritä Henkilöt-kohtaan ja napauta Muokkaa Muokkaa.
  • Poista, lisää tai vaihda tunniste seuraavasti:
    • Tunnisteen poistaminen: Napauta kasvotunnisteen kohdalta Poista Remove.
    • Tunnisteen lisääminen: Napauta Lisättävissä-osiosta kasvotunnisteen kohdalta Lisää Lisää. Napauta sitten kuvasta lisättävää tunnistetta tai luo uusi tunniste valitsemalla Lisää Lisää.
    • Tunnisteen vaihtaminen:
      1. Napauta kasvotunnisteen kohdalta Poista Remove.
      2. Valitse Lisättävissä-osiosta kasvotunnisteen kohdalta Lisää Lisää.
      3. Valitse lisättävä kasvotunniste.
  • Valitse Valmis.
  • Aiheeseen liittyvä sivu

Etkö löydä kuviasi? Täältä saat apua kuvien etsimiseen.