Søg efter personer, ting og steder på dine billeder

Søg efter hvad som helst i dine billeder. Du kan for eksempel søge efter:

• Et bryllup, du var med til sidste sommer
  • Din bedste ven
  • Et kæledyr
  • Din yndlingsby

Vigtigt! Visse funktioner er ikke tilgængelig i alle geografiske regioner, på alle domæner eller til alle kontotyper.

Søg i dine billeder

1. Gå til photos.google.com/search på din computer.
  2. I feltet foroven skal du skrive det, du vil søge efter. For eksempel:
    • København
    • Et navn eller et kaldenavn, hvis du har føjet en etiket til personer eller kæledyr.

Find billeder af en person eller et kæledyr, og tilføj et navn

Det er nemmere at søge efter og administrere dine billeder, hvis du føjer en etiket til personer eller kæledyr, der er på billeder, som er grupperet af Google Fotos.

Vigtigt! Denne funktion er ikke tilgængelig i alle geografiske regioner, på alle domæner eller til alle kontotyper.

Trin 1: Find billeder af en person eller et kæledyr

1. Gå til photos.google.com/people på din computer.
  2. Klik på et ansigt for at se billeder af vedkommende.

Hvis du ikke kan se rækken af ansigter:

Tip! Du kan finde billeder af en person uden at søge ved at klikke på Udforsk og så Personer og kæledyr.

Trin 2: Tilføj et navn

1. Klik på Tilføj et navn øverst på en ansigtsgruppe.
  2. Angiv et navn eller et kaldenavn.

Du kan søge med denne navneetiket ved hjælp af søgefeltet. Det er kun dig, der kan se de private ansigtsetiketter, du vælger, også selvom du deler de pågældende billeder.

Tip! Klik på Udforsk for at finde billeder uden at søge. Foroven kan du eksempelvis klikke på Personer, Steder eller Ting.

Slå Ansigtsgrupper til eller fra

Du kan stoppe med at gruppere billeder baseret på ansigter, som er på dine billeder.

Hvis du deaktiverer Ansigtsgrupper, sletter du:

• Ansigtsgrupper på din konto
  • Ansigtsmodeller, der bruges til at oprette de pågældende ansigtsgrupper
  • Ansigtsetiketter, du har oprettet

Få flere oplysninger om opbevaringspolitikken for Ansigtsgrupper i Google Fotos.

Sådan aktiverer og deaktiverer du Ansigtsgrupper:

1. Gå til photos.google.com/settings på din computer.
  2. Klik på Vis flere Pil ned ud for "Gruppér lignende ansigter".
  3. Slå Ansigtsgrupper til eller fra.
    • Hvis du kun vil deaktivere Ansigtsgrupper for kæledyr, skal du deaktivere Vis kæledyr med personer.

Avancerede tips

Skift eller fjern en etiket

Du kan skifte eller fjerne etiketter for dine ansigtsgrupper.

• Sådan ændrer du en etiket: Tryk på mappen Personer og så Mere og så Rediger navneetiket.
  • Sådan fjerner du en etiket: Tryk på mappen Personer og så Mere og så Fjern navneetiket.
Flet ansigtsgrupper

Hvis en og samme person vises i mere end én gruppering, kan du flette forekomsterne.

1. Føj en etiket til én af ansigtsgrupperne med et navn eller kaldenavn.
  2. Føj en etiket til den anden ansigtsgruppe med det samme navn eller kaldenavn ved at vælge blandt forslagene.
  3. Når du bekræfter det andet navn eller kaldenavn, spørger Google Fotos dig, om du vil flette ansigtsgrupperne.

Du kan få et forslag om at flette to ansigtsgrupper. Klik på Ja, hvis de to ansigtsgrupper er én og samme person.

Fjern en ansigtsgruppe fra søgesiden

Hvis du ikke vil se en bestemt ansigtsgruppe på din søgeside, kan du fjerne den.

1. Gå til photos.google.com/people på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Vis og skjul ansigter.
  3. Klik på de ansigter, du vil skjule. Du kan få vist et ansigt ved at klikke på boksen igen.
  4. Klik på Udfør øverst til højre.
Fjern et element fra en gruppe

Hvis du ser et billede eller en video, som er i den forkerte gruppe, kan du fjerne elementet.

1. Gå til photos.google.com/people på din computer.
  2. Klik på den ansigtsgruppe, du vil fjerne noget fra.
  3. Klik på Mere og så Fjern resultater.
  4. Vælg de billeder eller videoer, du vil fjerne fra gruppen.
  5. Klik på Fjern øverst.

Tip! Hvis du fjerner et element fra en gruppe, slettes billedet eller videoen ikke fra din Google Fotos-samling.

Skift et ikonbillede
  1. Gå til photos.google.com/people på din computer.
  2. Klik på en ansigtsgruppe.
  3. Klik på Mere og så Skift ikonbillede.
  4. Vælg et billede for at gøre det til ikonbilledet.
Få flere oplysninger om ansigtsmodeller

Ansigtsgrupper oprettes med 3 trin:

1. Vi registrerer, om der er et ansigt på et billede.
  2. Hvis funktionen Ansigtsgrupper er aktiveret, bruges der algoritmer til at oprette ansigtsmodeller, som numerisk repræsenterer billederne af ansigter, forudsiger ligheden af forskellige billeder af ansigter og estimerer, om forskellige billeder repræsenterer det samme ansigt.
  3. Billeder med meget ens ansigter, der sandsynligvis tilhører den samme person, grupperes sammen i en ansigtsgruppe. Du kan altid fjerne et billede fra en ansigtsgruppe, hvis du mener, at det er i den forkerte.

Du kan også føje en navne- eller kaldenavnsetiket til en vilkårlig ansigtsgruppe.

Når Ansigtsgrupper er aktiveret, inkluderer Google Fotos muligvis billeder i en bestemt gruppe på baggrund af andre karakteristika. Dette omfatter billeder, der tages kort tid efter hinanden, og registrering af, at en person er iført det samme tøj på flere billeder, når et ansigt ikke er synligt.

Ansigtsgrupper, ansigtsetiketter og deling

• Ansigtsgrupper og ansigtsetiketter på din konto kan som standard kun ses af dig.
  • Ansigtsgrupper deles ikke, når du deler billeder.
  • Ansigtsetiketter er private for hver konto og deles ikke på flere konti.
  • Du kan vælge at føje etiketten "Mig" til en ansigtsgruppe. Det hjælper dine kontakters Google Fotos-app med at genkende dit ansigt på billeder og med at få forslag om at dele billeder af dig med dig. Få oplysninger om, hvordan du føjer en etiket til din ansigtsgruppe.

Når Ansigtsgrupper er aktiveret, fortæller du os, at du gerne vil have os til at lave modeller af de ansigter, der er på dine billeder. Disse modeller betragtes muligvis som biometriske data i nogle jurisdiktioner.

Deaktiver Ansigtsgrupper for at slette dine ansigtsmodeller. Vi gemmer og bruger dine ansigtsmodeller, ansigtsgrupper og ansigtsetiketter, indtil du enten sletter dem, eller din Google Fotos-konto har været inaktiv i mere end to år. Få flere oplysninger om opbevaringspolitikken for Ansigtsgrupper i Google Fotos.

Fjern, tilføj eller skift de person- og kæledyretiketter, der er føjet til dine billeder
Hvis Google Fotos overser et billede eller grupperer et billede forkert, kan du ændre, fjerne eller føje et billede til en ansigtsgruppe.
Denne funktion er ikke tilgængelig i alle lande.

Rediger, hvilken ansigtsgruppe et billede tilhører

Du kan tilføje, fjerne eller skifte en ansigtsetiket, når Google Fotos føjer en etiket til den forkerte person eller det forkerte kæledyr.
  1. Gå til photos.google.com på din computer.
  2. Vælg et billede.
  3. Klik på Oplysninger Oplysninger.
  4. Rul til "Personer", og klik på Rediger Rediger.
  5. Fjern, tilføj eller skift en etiket:
    • Sådan fjerner du en etiket: Klik på Fjern Remove på ansigtsetiketten.
    • Sådan tilføjer du en etiket: Klik på Tilføj Tilføj på ansigtsetiketten under "Kan tilføjes". På billedet skal du derefter klikke på en etiket, du vil tilføje, eller vælge Tilføj Tilføj for at oprette en ny etiket.
    • Sådan skifter du en etiket:
      1. Klik på Fjern Remove på ansigtsetiketten.
      2. Tryk på Tilføj Tilføj på ansigtsgruppen under "Kan tilføjes".
      3. Vælg en ansigtsetiket, du vil tilføje.
  6. Klik på Udfør.

Relateret side

Kan du ikke finde dine billeder? Få hjælp til at finde billeder.