Vi ändrar tillgängligheten för Google Foto-funktioner från och med den 15 maj 2024 och lanserar dessa under de kommande månaderna. Du kan läsa mer om vad som ändras i den här artikeln eller i Foto-communityn.

Om Google Foto-funktioner för Pixel-enheter

Viktigt! Om du har aktiverat säkerhetskopiering synkroniseras ändringarna med ditt Google Foto-konto. För vissa funktioner måste säkerhetskopiering vara aktiverat. Läs mer om att säkerhetskopiera foton och videor.

Om du använder Pixel kan du få fler funktioner i Google Foto, bland annat Magisk redigering. Om en redigeringsfunktion inte visas här är den tillgänglig för alla Google Foto-användare. Läs mer om andra funktioner.

Tips! Om du letar efter redigeringsfunktioner på Chromebook Plus kan du läsa mer om Android-appen Foto för ChromeOS.

Använda Magisk redigering

Obs!
  • Enheten måste ha en 64-bitars kretsuppsättning med minst 4 GB RAM och Android 8.0 eller senare.
  • Den här funktionen är experimentell och fungerar kanske inte alltid som förväntat.
Du kan flytta runt eller ta bort delar av ett foto och använda förinställningar för sammanhang, som Himmel eller Gyllene timmen.

Redigera ett foto med Magisk redigering

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din Pixel-enhet.
  2. Tryck på fotot som du vill redigera.
  3. Tryck på Redigera Justera volym följt av Magisk redigering Magic Editor.

Använda förinställningar för sammanhang

1. I läget för Magisk redigering trycker du på Förinställning Edit Fix Auto.
  2. Välj en förinställning.
  3. Svep åt vänster för att scrolla igenom alternativen.
  4. Tryck på bockmarkeringen Done.
  5. Upprepa steg 1–3 om du vill fortsätta redigera fotot.
  6. Tryck på Spara kopia när du är klar.
Tips! Alternativen för förinställningar beror på ditt foto. Alla alternativ är inte tillgängliga samtidigt.

Flytta, ta bort eller ändra storlek på en del av fotot

1. I läget för Magisk redigering kan du trycka, rita en cirkel runt eller svepa för att välja en del av fotot.
    • Zooma in för ökad noggrannhet.
    • Flytta markeringen genom att trycka länge och dra den till önskad plats.
    • Om du vill ändra storleken på markeringen trycker du länge på den och nyper med två fingrar.
    • Om du vill ta bort ditt val trycker du på Radera.
  2. Tillämpa ändringen genom att trycka på bockmarkeringen Done.
  3. Upprepa steg 1–2 om du vill fortsätta redigera fotot.
  4. Tryck på Spara kopia när du är klar.
Tips! Det kan ta en stund innan fotoalternativ genereras i Magisk redigering.

Andra Foto-funktioner för Pixel-enheter

Bästa bilden
Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8 Pro.
Bästa bilden kombinerar liknande foton till en enda bild där alla ser bra ut. Du kan välja de uttryck du gillar bäst för alla och skapa din egna bästa bild. Läs mer om att redigera ett foto på en Pixel-telefon.
Videoboost
Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig på Pixel 8 Pro.
Du kan spela in videor med bättre ljus, färger och detaljer med Pixel-kameran. Med videoboost aktiveras även mörkerläge för video. Läs mer om att använda videoboost på en Pixel-telefon.
Magiskt suddgummi för ljud
Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8 Pro.
Oönskade ljud kan vara störande i videon. Magiskt suddgummi för ljud använder Google AI för att dämpa störande ljud med bara några tryck. Läs mer om att redigera en video på en Pixel-telefon.