We brengen wijzigingen aan in de beschikbaarheid van Google Foto's-functies vanaf 15 mei 2024. Deze worden in de komende maanden uitgerold. In dit artikel vind je informatie over de toekomstige wijzigingen. Je kunt ook naar de Foto's-community gaan voor meer informatie over wat er verandert.

Over Google Foto's-functies voor Pixel-apparaten

Belangrijk: Als back-ups aanstaan, worden je bewerkingen gesynchroniseerd met je Google Foto's-account. Je moet back-ups aan hebben staan om bepaalde functies te kunnen gebruiken. Meer informatie over hoe je back-ups maakt van foto's en video's

Als je een Pixel-gebruiker bent, kun je meer functies krijgen in Google Foto's, waaronder Magische editor. Als een bewerkingsfunctie hier niet bij staat, is die beschikbaar voor alle Google Foto's-gebruikers. Meer informatie over andere functies

Tip: Als je bewerkingsfuncties voor Chromebook Plus wilt gebruiken, vind je hier meer informatie over de Android-app Foto's voor ChromeOS.

De Magische editor gebruiken

Belangrijk:
  • Je apparaat moet een 64-bits chipset met minstens 4 GB RAM hebben en Android 8.0 of hoger.
  • Deze functie is experimenteel en werkt misschien niet altijd zoals verwacht.
Je kunt delen van een foto verplaatsen of wissen en contextuele voorinstellingen toepassen, zoals Lucht of Gouden uur.

Een foto bewerken met de Magische editor

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Pixel-apparaat.
  2. Tik op de foto die je wilt bewerken.
  3. Tik op Bewerken Volume aanpassen en dan Magische editor Magic Editor.

Contextuele voorinstellingen toepassen

1. Tik in de modus Magische editor op Voorinstelling Edit Fix Auto.
  2. Selecteer een voorinstelling.
  3. Swipe naar links om door de opties te scrollen.
  4. Tik op het vinkje Done.
  5. Herhaal stap 1-3 als je je foto wilt blijven bewerken.
  6. Tik op Kopie opslaan als je klaar bent met bewerken.
Tip: De opties voor voorinstellingen zijn afhankelijk van je foto. Niet alle opties zijn tegelijkertijd beschikbaar.

Een deel van de foto verplaatsen, wissen of het formaat ervan aanpassen

1. Als je in de stand Magische editor bent, tik je op een gedeelte, teken je een cirkel om een gedeelte heen of veeg je erover met het penseel om een deel van je foto te selecteren.
    • Zoom in voor grotere nauwkeurigheid.
    • Als je je selectie wilt verplaatsen, houd je je vinger op de selectie en sleep je deze naar het gewenste gebied.
    • Als je het formaat van je selectie wilt wijzigen, houd je je vinger op de selectie en knijp je met 2 vingers samen.
    • Tik op Wissen om je selectie te verwijderen.
  2. Tik op het vinkje Done om de bewerking toe te passen.
  3. Herhaal stap 1-2 als je je foto wilt blijven bewerken.
  4. Tik op Kopie opslaan als je klaar bent met bewerken.
Tip: Het kan even duren voordat de Magische editor fotowijzigingen heeft toegepast.

Andere Foto's-functies voor Pixel-apparaten

Beste opname
Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.
De functie Beste opname combineert vergelijkbare foto's tot één foto waarop iedereen er zo goed mogelijk uitziet. Je kunt voor iedereen je favoriete uitdrukking kiezen en je eigen beste opname maken. Meer informatie over hoe je een foto bewerkt op je Pixel-telefoon
Videoboost
Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 8 Pro.
Je kunt met je Pixel-camera video's vastleggen met betere belichting, kleuren en details. Als je Videoboost gebruikt, wordt ook Nachtzichtvideo aangezet. Meer informatie over hoe je Videoboost gebruikt op je Pixel-telefoon
Magische gum voor audio
Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.
Ongewenste geluiden kunnen storend zijn in een video. Magische gum voor audio gebruikt AI van Google. Zo onderdruk je met een paar tikken storende geluiden. Meer informatie over hoe je een video bewerkt op je Pixel-telefoon