Sortera dina dokument i praktiska album

Med Google Foto kan du automatiskt sortera dina dokument i användbara album som skärmbilder, id, kvitton och händelseinformation.

Hitta dina automatiska fotoalbum för dokument

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Sök längst ned.
  3. Svep nedåt till Dokument.
  4. Tryck på Visa alla.

Tips! Om du inte hittar automatiska fotoalbum kan du göra följande:

Aktivera eller inaktivera automatiskt arkivering

Viktigt! Fotots ålder räknas från datumet när det skapades och inte när det delades.

När du aktiverar automatisk arkivering döljs foton av dokument som är äldre än 30 dagar från fotovyn och de är bara tillgängliga i automatiska album för dokumenten. Om du inaktiverar automatisk arkivering förblir alla objekt som har arkiverats tidigare arkiverade. Läs mer om att ångra arkivering av objekt.

Så här aktiverar eller inaktiverar du automatisk arkivering:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Sök längst ned.
  3. Svep nedåt till Dokument.
  4. Tryck på en kategori.
  5. Aktivera eller inaktivera Arkivera efter 30 dagar.

Tips! Om du vill arkivera enskilda foton från ett album manuellt kan du trycka länge för att välja fotot. Tryck sedan på Mer Mer följt av Flytta till Arkiv.