Meer informatie over HDR-foto's (High Dynamic Range)

Met High Dynamic Range (HDR) kun je foto's maken met meer details die meer lijken op wat het menselijk oog in de echte wereld ziet. Dit detailniveau is wellicht niet mogelijk bij SDR-foto's (Standard Dynamic Range). HDR-foto's leggen meer details vast bij buitengewoon donkere en lichte omstandigheden om foto's te maken die authentieker zijn.

Als je foto's in HDR wilt weergeven, heb je een compatibel apparaat nodig. HDR-foto's zijn mogelijk op schermen met een helderheid van meer dan 1000 nits. Check de specificaties van je apparaat voor compatibiliteit.

Belangrijk: Google Foto's ondersteunt de Ultra HDR-bestandsindeling.

Je foto's weergeven in HDR

Belangrijk: Als je uitgelichte herinneringen beschikbaar zijn in HDR, staan deze in HDR in de carrousel met uitgelichte herinneringen boven aan je scherm. Meer informatie over uitgelichte herinneringen.

In het hoofdraster met foto's worden alle foto's en video's in SDR getoond als thumbnails. Foto's die met HDR zijn gemaakt in detail weergeven:

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik op de gewenste foto.

Tip: Sommige foto's worden nog steeds weergegeven in SDR. Waarom sommige afbeeldingen niet in HDR worden weergegeven.

Meer informatie over HDR-foto's

Waarom sommige afbeeldingen niet in HDR worden weergegeven
  • Foto's die zijn gemaakt in SDR, worden altijd weergegeven in SDR.
  • Als je apparaat en scherm geen HDR ondersteunen, worden deze afbeeldingen weergegeven in SDR.

Tip: Als je foto er op internet anders uitziet dan op andere apparaten, zet je de HDR-instelling aan in de weergave-instellingen van je systeem.

Hoe back-ups werken voor HDR-foto's
Je kunt vanaf je computer een back-up maken van HDR-foto's. Van foto's waarvan een back-up is gemaakt, blijven de HDR-instellingen behouden voor elke back-upkwaliteit. Meer informatie over hoe je back-ups maakt van foto's en video's
Meer informatie over wat er gebeurt als je HDR-foto's bewerkt

Als je een HDR-foto bewerkt, blijft de foto mogelijk in HDR als je de bewerkingen opslaat.

Tip: Alleen bepaalde bewerkingen aan HDR-foto's worden ondersteund. Als door een bewerking de HDR-instellingen van een foto verloren gaan, worden bewerkte HDR-foto's opgeslagen als SDR.

Meer informatie over hoe je je foto's kunt bewerken

Meer informatie over wat er gebeurt met HDR-foto's in creaties zoals video's met hoogtepunten

Als je een combinatie van HDR- en SDR-foto's of -video's selecteert:

• Het videobewerkingsprogramma voor hoogtepunten wordt weergegeven en gebruikt je selecties als SDR.
  • De video met hoogtepunten wordt opgeslagen als SDR.

Tip: Sommige creaties zijn niet beschikbaar in HDR. Meer informatie over creaties