Få hjälp med namn på dina minnen

Du kan få hjälp med namn på dina minnen med förslag som har skapats av AI.

Läs mer om experimentella funktioner

Namnförslag är en experimentell funktion från Google Labs som använder generativ AI för att hjälpa dig anpassa dina minnen. Den här experimentella funktionen kanske inte alltid fungerar som den ska och den kan föreslå felaktiga eller olämpliga namn som inte motsvarar Googles åsikter. När du ger feedback kan du hjälpa till att förbättra namnen för alla.

Innan du börjar

Om du vill använda namnförslag måste du

• vara över 18 år
  • befinna dig i USA
  • ställa in språket för ditt Google-konto på Engelska (USA).

För att säkerställa hög kvalitet på förslagen är funktionen inledningsvis avsedd för användare som har aktiverat Ansiktsgrupper och Beräkna platser som saknas. De här kraven kan komma att ändras.

Platsen där fotona togs kan användas i Google Foto för att generera mer relevanta och användbara namnförslag. Läs mer om plats i Google Foto.

Användarvillkor

Du godkänner att din användning av namnförslag omfattas av Googles användarvillkor och de ytterligare användarvillkoren för generativ AI.

Namnförslag är för närvarande tillgängliga på de flesta platser i USA.

Aktivera eller inaktivera föreslagna namn

Du kan när som helst aktivera eller inaktivera föreslagna namn på dina minnen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på din profilbild eller initial högst upp.
  3. Tryck på Fotoinställningarföljt av Inställningarföljt av AI-funktioner från Labs.
  4. Aktivera eller inaktivera Hjälp mig med namnet.

Få namnförslag för dina minnen

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

1. Öppna Google Foto Foto på din Android-enhet.
  2. Tryck på Minnen längst ned.
  3. Tryck på Hjälp mig med namnet bredvid det minne du vill anpassa.
    • Om det redan finns ett namn i minnet trycker du länge på namnet och sedan på Hjälp mig med namnet .
  4. Tryck på ett förslag.
    • Redigera ett förslag: Tryck på Redigera Redigera.
    • Få fler förslag: Tryck på Mer inspiration Återställ.
    • Lägga till information eller korrigeringar: Tryck på Lägg till tips .
  5. Valfritt: Tryck på Skicka feedback längst ned om du vill skicka feedback om ett felaktigt eller olämpligt förslag.
Tips! Alla minnen kan inte få namnförslag.