Byta från Mi Cloud till Google Foto

Om du har säkerhetskopierat dina foton till Mi Cloud kan du bli ombedd att migrera din säkerhetskopia till Google Foto. När du har överfört biblioteket till Google Foto aktiverar du säkerhetskopiering om du vill spara nya foton i Google-kontot.

Detta behövs

Om du vill migrera och säkerhetskopiera dina foton med Google Foto behöver du följande:

• Den senaste versionen av Google Foto-appen måste vara installerad på din enhet.
  • Ett Google-konto. Om du inte har ett konto kan du läsa mer om att skapa ett Google-konto.
  • När du uppmanas att göra det godkänner du meddelandet i Mi Cloud om att ansluta till Google-kontot och ge Xiaomi Gallery-appen åtkomst till Google Foto.
    • Du kan få olika erbjudanden om Google One-prenumerationer beroende på din Mi Cloud-prenumeration.
    • Om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme i Google-kontot för att spara biblioteket kan du köpa mer.
    • Det kan ta upp till 24 timmar innan dina foton visas i Google Foto efter att du har migrerat från Mi Cloud. Du får en avisering från Xiaomi Gallery-appen när migreringen är klar.

Så här fungerar Google Foto med Xiaomi Gallery-appen

Viktigt! När du godkänner anslutningen mellan Google Foto och Xiaomi Gallery samtycker du till funktioner för säkerhetskopiering och åtkomst som kan göra det möjligt för Google Foto att säkerhetskopiera dina foton från Xiaomi Gallery. Du samtycker även till framtida förbättringar.

När du ansluter Xiaomi Gallery-appen till Google Foto gäller följande:

Ta bort åtkomst till Xiaomi Gallery-appen från Google Foto

1. Öppna Google Foto-appen Foto på telefonen.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Foto-inställningar.
  3. Välj Åtkomst till Google Fotoföljt av Galleri.
  4. Tryck på Ta bort åtkomst.

Tips! Du kan återansluta Xiaomi Gallery-appen till Google Foto via Xiaomi Gallery-appen.

Åtgärda problem med dina foton

Hitta foton som saknas

Viktigt! Foton som du har säkerhetskopierat till Google Foto men som inte lagras på enheten visas inte i Xiaomi Gallery-appen.

1. Hitta foton och videor som har kommit bort.
  2. Om du tror att dina foton har försvunnit under överföringen från Mi Cloud till Google Foto kan du skapa ett ärende hos Xiaomi.
Läs mer om dubbletter av foton

Om du komprimerade dina foton när du laddade upp dem till Mi Cloud och fortfarande har de ursprungliga kopiorna av fotona på enheten, får du dubbletter av dina foton när du har överfört dem från Mi Cloud till Google Foto.

Google Foto kan inte fastställa att detta är dubbletter på grund av den filtyp som skapades vid Mi Cloud-komprimeringen. Så här tar du reda på om en fil har skapats av Mi Cloud eller laddats upp från din enhet:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på enheten.
  2. Markera fotot du vill ta bort.
  3. Tryck på Mer Mer.
  4. Granska säkerhetskopians källa under Detaljer.

Få mer hjälp