Pääsyn salliminen Google Kuviin laitteen oletusgalleriasovellukselle

Kun sallit Google Kuvien myöntää pääsyn laitteesi oletusgalleriaan:

• Annat Kuville luvan jakaa galleriasovellukselle tilitietoja, esim. sähköpostiosoitteen ja Kuvien automaattisen varmuuskopioinnin tilan.
  • Voit päästä kaikkiin Google Kuviin varmuuskopioituihin kuviin laitteesi oletusgalleriasovelluksen kautta.

Jotta voit käyttää ominaisuutta, sinulla on oltava

• laite, joka tukee pääsyä oletusgalleriaan. Tuetut valmistajat:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus tai Realme
  • Google Kuvat ‐sovelluksen uusin versio
  • Android 11 tai uudempi.

Kun avaat Kuvat tai laitteen oletusgalleriasovelluksen, saattaa avautua ponnahdusikkuna, jossa pyydetään pääsyä galleriaan.

1. Jos haluat muuttaa laitteen oletusgalleriasovelluksen pääsyä Google Kuvien käyttäjädataan, valitse Älä salli tai Salli.
  2. Voit muuttaa pääsyä myöhemmin Kuvien asetuksista tai laitteesi oletusgalleriasovelluksen asetuksista.

Laitteen oletusgalleriaan pääsyn laittaminen pois päältä

Laita pääsy laitteen oletusgalleriaan pois päältä näin:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Sovellukset ja laitteet ja sitten Pääsy Google Kuviin.
  5. Napauta laitteen oletusgalleriasovelluksen nimeä.
  6. Valitse Poista pääsyoikeus.

Laitteen oletusgalleriaan pääsyn laittaminen päälle

Tärkeää: Jotta voit jälleen sallia laitteen oletusgalleriasovellukselle pääsyn Google Kuvien käyttäjädataan, sinun on käytettävä laitteen oletusgalleriasovellusta. Laitteen oletusgalleriasovelluksessa Google Kuviin pääsyyn voidaan viitata nimellä "pilvisynkronointi" tai "pilvivarmuuskopiointi".

Jos poistat Kuvien sovellusdatan, poistat Kuvat, palautat laitteesi alkutilaan tai ostat uuden laitteen, sinun on sallittava gallerialle pääsy uudelleen. Laita pääsy laitteen oletusgalleriaan päälle näin:

1. Avaa Android-laitteen oletusgalleriasovellus.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Myönnä Google Kuville lupa jakaa dataa laitteen oletusgalleriasovellukselle näytön ohjeiden mukaisesti.

Lue, miten Google Kuvat integroituu laitteesi oletusgalleriaan

Kuvien ja videoiden varmuuskopioiminen yhdistetyn tilin avulla

Kun Kuvien varmuuskopiointi on päällä, Kuvat varmuuskopioi galleriasovelluksen kuvat. Laitteen oletusgalleriasovellukseen yhdistetty tili on Kuvien varmuuskopiointitili. Jos haluat vaihtaa yhdistetyn tilin, sinun on vaihdettava Kuvien varmuuskopiointitili:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Napauta Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi.
  5. Napauta Tili ja tallennustila ‐kohdasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  6. Valitse Google-tili, jolle haluat varmuuskopioida.

Kun Kuvien varmuuskopiointi on poissa päältä, yhdistetty Google-tilisi on Kuvat-tili, joka oli aktiivinen laittaessasi pääsyn galleriaan päälle. Vaihda yhdistetty tili näin:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Sovellukset ja laitteet ja sitten Pääsy Google Kuviin.
  5. Napauta laitteen oletusgalleriasovelluksen nimeä.
  6. Napauta yhdistettyä Google-tiliä.
  7. Valitse Google-tili, josta haluat tehdä yhdistetyn tilin.

Lue lisää kuvien ja videoiden varmuuskopioimisesta.

Kuvan tai videon poistaminen tai palauttaminen

Kuvien poistamista tai palauttamista osoitteesta photos.google.com tai muulta laitteelta ei välttämättä synkronoida alkuperäisen laitteen oletusgalleriasovelluksen kanssa. Voit korjata tilanteen siirtymällä Kuvat-sovellukseen ja ratkaisemalla synkronointiongelmat:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Tarkista synkronoimattomat muutokset.
  5. Seuraa näytön ohjeita.
Kuvan muokkaaminen

Jos muokkaat kuvaa osoitteessa photos.google.com tai toisella laitteella, muutokset eivät välttämättä synkronoidu alkuperäiseen laitteeseen. Voit korjata tilanteen siirtymällä Kuvat-sovellukseen ja ratkaisemalla synkronointiongelmat:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Tarkista synkronoimattomat muutokset.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Kun muokkaat kuvaa laitteen oletusgalleriasovelluksessa, Kuvat-sovellus saattaa säilyttää vanhan pilvikopion. Erityisissä kuvatyypeissä (kuten muotokuvissa) laitteen oletusgalleriasovellus saattaa tallentaa muokkaukset olemassa olevaan kuvaan.

Lue lisää kuvien muokkaamisesta.

Kohteiden siirtäminen piilotettuun albumiin

Kun siirrät varmuuskopioidun kuvan yksityiseen tai piilotettuun albumiin laitteen oletusgalleriasovelluksessa, galleriasovellus poistaa kaikki tiedoston paikalliset kopiot. Se myös yrittää poistaa pilvikopion Kuvista.

Jos pilvikopion poistaminen Google-tililtä ei onnistunut, saat viestin laitteen oletusgalleriasovelluksesta. Näin voit poistaa kuvan manuaalisesti Google-tililtäsi:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Kosketa pitkään kuvaa tai videota, jonka haluat siirtää roskakoriin.
    • Vinkki: Voit valita useita kohteita.
  4. Valitse Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.

Vinkki: Jos poistat Google Kuviin varmuuskopioidun kuvan tai videon, se pysyy roskakorissasi 60 päivää. Lue lisää roskakorin tyhjentämisestä.

Tiedostojen kopiot laitteella

Jos laitteelta löytyy useita kopioita samasta kuvasta, laitteen oletusgalleriasovellus näyttää kaikki paikalliset kopiot Kaikki kuvat ‐välilehdellä. Kuvat-sovellus näyttää vain yhden kopion.

Kun poistat kuvan Kuvat-sovelluksesta, Kuvat pyytää lupaa poistaa kaikki paikalliset kopiot laitteeltasi. Jos poistat kuvan laitteen oletusgalleriasovelluksesta, valittu paikallinen tiedosto ja pilvitiedosto saatetaan poistaa ja muut kopiot säilytetään.

Lue lisää kuvien ja videoiden poistamisesta.

Albumin nimeäminen uudelleen laitteen oletusgalleriasovelluksessa

Tärkeää: Laitteen oletusgalleriasovelluksen albumit eivät ole samoja kuin Kuvat-sovelluksen albumit.

Jos olet nimennyt albumin uudelleen laitteen oletusgalleriasovelluksessa etkä löydä sitä Kuvat-sovelluksesta, saatat nähdä albumin aiemman nimen laitteen kansioissa.

Google Kuvien poistaminen tai Google Kuvat ‐sovellusdatan tyhjentäminen

Jos poistat Google Kuvat tai tyhjennät Google Kuvat ‐sovellusdatan, laitteen oletusgalleriasovellus ei enää pääse Google Kuvat ‐sovellukseen. Jos et aiemmin korjannut synkronointiongelmia, jotka johtuivat kuvien muokkaamisesta, poistamisesta tai palauttamisesta osoitteessa photos.google.com tai muulla laitteella, Kuvat saattaa ladata alkuperäiset laitteen tiedostot uudelleen Google Kuvien sovellusdatan tyhjentämisen jälkeen.

Lue lisää tallennustilan hallinnasta.

Kuviin liittyvien ongelmien korjaaminen

Puuttuvien kuvien etsiminen
  1. Etsi kadonneita kuvia ja videoita.
  2. Jos uskot, että kuvasi ovat kadonneet laitteen oletusgalleriasovelluksesta Google Kuviin siirron yhteydessä, ota yhteyttä galleriasovelluksen tukitiimiin.
  3. Tarkista, ovatko laitteen oletusgalleriasovellus ja Kuvat-sovellus edelleen yhteydessä. Lue, miten voit laittaa oletusgallerian pääsyn päälle tai pois päältä.
  4. Tarkista, onko varmuuskopiointi päällä. Tarkista myös varmuuskopiointitilisi. Lue lisää kuvien ja videoiden varmuuskopioinnista.