Redigera foton och videor med Google Foto-appen för Android på Chromebook

Du kan redigera dina foton och videor och skapa videor med höjdpunkter i Google Foto-appen för Android på Chromebook.

Obs!

Redigera och förbättra ett foto eller en video

Viktigt! Vissa funktioner, som magiskt suddgummi, är bara tillgängliga för Chromebook Plus-användare i Google Foto-appen för Android. Läs mer om att använda det magiska suddgummit med Chromebook Plus.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Chromebook.
  2. Välj fotot eller videon som du vill redigera.
  3. Välj Redigera .
  4. Välj ett redigeringsverktyg för fotot eller videon. Exempel på funktioner:
    • Förslag : Ger förslag på förbättringar med redigeringsverktyg som Porträtt och Färgutsnitt.
    • Verktyg : Välj bland andra redigeringsverktyg som Oskärpa i porträtt och Himmel.
    • Justera : Gör manuella ändringar på detaljnivå, till exempel Ljusstyrka, Kontrast och Skuggor.
    • Filter Filtrera: Använd förinställda filter för att göra dina foton eller videor mer levande.
    • Märkning : Lägg till text i foton manuellt genom att skriva för hand eller använda teckensnitt.
  5. Klicka på Spara högst upp när du är klar. Den senaste versionen med nya ändringar sparas och den ursprungliga filen skrivs över.

Tips! Om du inte hittar de extra redigeringsverktygen som det magiska suddgummit gör du följande:

1. Kontrollera att du är ansluten till wifi och har ledigt lagringsutrymme på enheten.
  2. Välj en bild i Google Foto och tryck på Redigera . Du kan få en uppdateringsavisering.
  3. Stäng och öppna appen på nytt efter några minuter.
  4. Välj en bild och tryck på Redigera för att kontrollera redigeringsverktygen igen.

Välj en bild och tryck på Redigera för att kontrollera redigeringsverktygen igen.

Tillgängliga redigeringsfunktioner

Några redigeringsfunktioner i Google Foto:

• Välj Porträttljus om du vill justera positioneringen och ljusstyrkan för porträtt av en person.
  • Välj Oskärpa om du vill justera bakgrundens oskärpa.
    • Om du vill justera vilka delar av fotot som görs suddiga i stället för att vara i fokus kan du även använda Djup .
  • Välj Himmel om du vill välja mellan flera paletter och justera färgen och kontrasten på himlen.
  • Välj Färgfokus om du vill minska mättnaden i bakgrunden, behålla förgrunden i färg.
  • Välj HDR för att förbättra ljusstyrkan och kontrasten i bilden för ett mer balanserat foto.

Tips! Du kan använda ännu fler redigeringsfunktioner. Läs mer om att redigera foton och videor.

Skapa ett filmiskt foto
  1. Öppna Foto på din Chromebook Plus Foto.
  2. Välj Verktyg.
  3. Välj Filmiskt foto under Skapa.
  4. Välj ett foto.
  5. Välj Spara längst ned.
Skapa och redigera collage i Google Foto

Du kan skapa och redigera collage med foton i ditt bibliotek i Google Foto-appen eller på webben. Om du vill redigera collage på din mobila enhet kan du använda Google Foto-appen. Vissa funktioner är inte tillgängliga på webben.

Steg 1: Välj dina foton

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Chromebook.
  2. Välj upp till sex foton.
  3. Välj Lägg till i Skapa längst ned följt av Collage.

Steg 2: Välj en design och redigera dina foton

Innan du sparar kan du ersätta, redigera, rotera, ändra storlek och ändra ordningen på fotona i ditt collage.

1. Välj en collagedesign.
  2. Redigera fotona.
    • Så här ersätter du ett foto:
      1. Välj fotot du vill ersätta följt av Ersätt.
      2. Välj ett nytt foto.
      3. Klicka på Klart.
    • För att redigera ett foto väljer du fotot du vill redigera följt av Redigera.
    • Så här roterar du ett foto:
      1. Tryck länge på fotot.
      2. Vrid tills fotot har önskad position.
    • Zooma in eller ut i ett foto genom att nypa med och dra ihop två fingrar för att zooma ut och föra isär fingrarna för att zooma in.
    • Om du vill ändra ordningen på fotona trycker du och håller nere. Dra sedan fotot till önskad position.

Steg 3: Granska och spara ditt collage

När du har valt en collagelayout och redigerat dina foton trycker du på Spara för att spara collaget.

Steg 4: Hitta dina collage

1. Öppna Google Foto Foto på din Chromebook.
  2. Tryck på Sök längst ned.
  3. Välj Sparade objekt under Skapat.

Skapa en video med höjdpunkter.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Chromebook.
  2. Välj Skapat .
  3. Välj Skapa ny Lägg till följt av Film .
    • Välj ett förinställt tema om du vill få förslag på en video med höjdpunkter.
    • Du kan även klicka på Ny film och välja de foton och videor som du vill inkludera.

Tips! Om du vill skapa videor med höjdpunkter kan du även öppna Appstartaren och söka efter ”film”.

Lägga till foton eller videor i en video med höjdpunkter

Du hittar storyboarden för din video med höjdpunkter längst ned på skärmen. Du kan lägga till foton eller videoklipp i denna storyboard och dra och släppa för att ändra ordningen på dem.

1. Välj Lägg till Lägg till.
  2. Välj ett nytt foto eller en ny video .

Redigera foton och videor i videon med höjdpunkter

1. Tryck på ett klipp för att välja fotot eller videon.
  2. Välj önskat verktyg i redigeringspanelen. Ändringar tillämpas efter hand.
  3. Stäng redigeringspanelen genom att trycka på .

Lägga till musik i videon med höjdpunkter

1. Välj Lägg till Lägg till.
  2. Välj Lägg till ljudspår högst upp.
  3. Välj Min musik eller Temamusik.
    • Om du vill lägga till musik från ditt eget bibliotek väljer du Min musik.
    • Om du vill lägga till musik från appens ljudspårsbibliotek väljer du Temamusik.
  4. Välj den musik du vill lägga till.

Använda det magiska suddgummit med Chromebook Plus

Viktigt! Enheten måste vara en Chromebook Plus med ChromeOS-version 118 eller senare.

1. Öppna fotot som du vill redigera i Foto-appen för Android.
  2. Tryck på Redigera följt av Verktyg följt av Magiskt suddgummi.
  3. Tryck på ett förslag. Du kan även använda cirkeln eller penseln för att ta bort fler störningsmoment från fotot.
  4. Om du vill att något ska smälta in i fotot trycker du på Kamouflage och använder penseln.
  5. Slutför genom att trycka på Klar.