Rediger bilder og videoer med Google Foto-appen for Android på Chromebook

Du kan bruke Google Foto-appen for Android på Chromebooken din til å redigere bilder og videoer og lage videoer av minner.

Viktig:

Rediger og forbedre bilder eller videoer

Viktig: Enkelte funksjoner, som Magisk viskelær, er bare tilgjengelige for Chromebook Plus-brukere i Google Foto-appen for Android. Finn ut mer om hvordan du bruker Magisk viskelær med Chromebook Plus.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Chromebooken.
  2. Velg bildet eller videoen du vil redigere.
  3. Velg Rediger .
  4. Velg redigeringsverktøyet du vil bruke på bildet eller videoen. Her er noen av funksjonene:
    • Forslag : Få forslag til avanserte redigeringsverktøy, for eksempel Portrett og Fargefremheving.
    • Verktøy : Velg mellom andre redigeringsverktøy, for eksempel Portrettuskarphet og Himmel.
    • Juster : Gjør mer detaljerte manuelle endringer, for eksempel Lysstyrke, Kontrast og Skygger.
    • Filtre Filtrér: Bruk forhåndsinnstilte filtre for å gi bildene eller videoene dine et løft.
    • Merking : Legg til frihåndsskrift eller tekst på bildene dine manuelt.
  5. Når du er ferdig, klikker du på Lagre øverst. Da blir den nyeste versjonen lagret med de nye endringene, og den opprinnelige filen overskrives.

Tips: Hvis du ikke finner ekstra redigeringsverktøy, for eksempel Magisk viskelær , kan du gjøre følgende:

1. Sjekk at du er koblet til wifi og har tilgjengelig lagringsplass på enheten.
  2. I Google Foto velger du et bilde og deretter Rediger . Det kan hende du får et oppdateringsvarsel.
  3. Lukk appen og åpne den på nytt etter noen minutter.
  4. Velg et bilde og deretter Rediger for å sjekke redigeringsverktøyene på nytt.

Velg et bilde og deretter Rediger for å sjekke redigeringsverktøyene på nytt.

Tilgjengelige redigeringsfunksjoner

Her er noen redigeringsfunksjoner i Google Foto:

• For å justere lysstyrken og hvor lyset faller i portretter av personer, velg Portrettlys .
  • For å justere uskarpheten i bakgrunnen, velg Gjør uskarpt .
    • For å justere hvilke deler av bildet som skal være uskarpe i stedet for i fokus, kan du også bruke Dybde .
  • For å velge mellom flere paletter og justere fargen og kontrasten på himmelen, velg Himmel .
  • For å dimme ned fargene i bakgrunnen uten å endre fargene i forgrunnen, velg Fargefokus .
  • For å øke lysstyrken og kontrasten i bildet, slik at det blir mer balansert, velg HDR .

Tips: Du kan bruke enda flere redigeringsfunksjoner. Finn ut mer om hvordan du redigerer bilder og videoer.

Lag et filmaktig bilde
  1. Åpne Foto Foto på Chromebook Plus.
  2. Velg Verktøy.
  3. Under «Opprett» velger du Filmaktig bilde.
  4. Velg et bilde.
  5. Velg Lagre nederst.
Lag og rediger kollasjer i Google Foto

Du kan lage og redigere kollasjer med bildene du har i biblioteket i Google Foto-appen eller finner på nettet. Bruk Google Foto-appen for å redigere kollasjer på mobilenheter. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige på nettet.

Trinn 1: Velg bilder

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Chromebooken.
  2. Velg opptil 6 bilder.
  3. Nederst velger du Legg til i Opprett og så Kollasj.

Trinn 2: Velg et design og rediger bildene

Før du lagrer, kan du erstatte, redigere, rotere og endre størrelse og rekkefølge på bildene i kollasjen.

1. Velg kollasjdesign.
  2. Rediger bildene.
    • Slik erstatter du bilder:
      1. Velg bildet du vil erstatte og så Erstatt.
      2. Velg et nytt bilde.
      3. Velg Ferdig.
    • For å redigere et bilde, velg bildet du vil redigere og så Rediger.
    • Slik roterer du bilder:
      1. Trykk og hold på bildet.
      2. Snu bildet til det når ønsket posisjon.
    • For å zoome inn eller ut i en bilderamme, klyp innover for å zoome ut og klyp utover for å zoome inn.
    • For å endre rekkefølgen på bildene, trykk og hold på et bilde og dra det til ønsket plassering.

Trinn 3: Gjennomgå og lagre kollasjen

Når du har valgt oppsett for kollasjen og gjort ønskede endringer i bildene, velger du Lagre for å lagre kollasjen.

Trinn 4: Finn kollasjene dine

1. Åpne Google Foto Foto på Chromebooken.
  2. Nederst velger du Søk .
  3. Velg Lagrede komposisjoner under «Komposisjoner».

Lag videoer av minner

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Chromebooken.
  2. Velg Komposisjoner .
  3. Velg Opprett Legg til etterfulgt av Film .
    • For foreslåtte videoer av minner kan du eventuelt velge forhåndsinnstilte temaer.
    • Du kan også klikke på Ny film og velge bildene og videoene du vil ta med.

Tips: For å lage videoer av minner kan du også åpne appoversikten og søke etter «film».

Legg til bilder eller videoer i videoer av minner

Nederst på skjermen ser du storyboardet for videoen av minner. På storyboardet kan du legge til bilder og videoklipp og dra og slippe dem for å endre rekkefølgen.

1. Velg Legg til Legg til.
  2. Velg et nytt bilde eller en ny video .

Rediger bilder og videoer i videoer av minner

1. Trykk på et klipp for å velge bildet eller videoen.
  2. Velg verktøyet du vil bruke, i redigeringspanelet. Endringene tas i bruk fortløpende.
  3. Trykk på for å lukke redigeringspanelet.

Legg til musikk i videoer av minner

1. Velg Legg til Legg til.
  2. Velg Legg til lydspor øverst.
  3. Velg Min musikk eller Temamusikk.
    • For å legge til musikk fra det personlige biblioteket ditt, velg Min musikk.
    • For å legge til musikk som er tilgjengelig i appens lydsporbibliotek, velg Temamusikk.
  4. Velg musikken du vil legge til.

Bruk Magisk viskelær med Chromebook Plus

Viktig: Enheten må være en Chromebook Plus med ChromeOS versjon 118 eller nyere.

1. Gå til bildet du vil redigere, i Foto-appen for Android.
  2. Trykk på Rediger og så Verktøy og så Magisk viskelær.
  3. Trykk på et forslag. Du kan også bruke sirkelen eller penselen for å fjerne flere distraksjoner fra bildet.
  4. For å få elementer til å gli inn i bildet, trykk på Kamuflasje og bruk penselen.
  5. Trykk på Ferdig for å fullføre.