Editar fotos i vídeos amb l'aplicació Google Fotos d'Android en un Chromebook

Pots utilitzar l'aplicació Google Fotos d'Android al Chromebook per editar les fotos i els vídeos, així com per crear vídeos de moments.

Important:

Editar i realçar una foto o un vídeo

Important: algunes funcions, com ara Goma màgica, només estan disponibles per als usuaris de Chromebook Plus a l'aplicació Google Fotos d'Android. Obtén més informació sobre com pots utilitzar Goma màgica amb Chromebook Plus.

1. Al Chromebook, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Selecciona la foto o el vídeo que vulguis editar.
  3. Selecciona Edita .
  4. Tria una eina d'edició per utilitzar-la a la foto o al vídeo. Aquestes són algunes de les funcions disponibles:
    • Suggeriments : suggereix eines d'edició millorades, com ara Retrat i Color pop.
    • Eines : tria entre altres eines d'edició, com ara Desenfocament de retrat i Cel.
    • Ajustos : aplica manualment canvis més detallats, com ara Brillantor, Contrast i Ombres.
    • Filtres Filtre: aplica filtres predefinits per fer ressaltar les fotos o els vídeos.
    • Marca : afegeix text manualment o escriu a mà alçada a les fotos.
  5. Quan acabis, a la part superior, fes clic a Desa. Es desarà la darrera versió amb els canvis nous i se sobreescriurà el fitxer original.

Consell: pot ser que no trobis les eines d'edició addicionals, com ara Goma màgica . En aquest cas, fes el següent:

1. Comprova que tens connexió a una Wi‐Fi i emmagatzematge disponible al dispositiu.
  2. A Google Fotos, selecciona una imatge i, després, Edita . És possible que rebis una notificació d'actualització.
  3. Al cap d'uns minuts, tanca i torna a obrir l'aplicació.
  4. Per tornar a consultar les eines d'edició, selecciona una imatge i, després, Edita .

Per tornar a consultar les eines d'edició, selecciona una imatge i, després, Edita .

Funcions d'edició disponibles

Aquestes són algunes de les funcions d'edició de Google Fotos:

• Per ajustar la posició i la brillantor de la llum als retrats de persones, selecciona Llum de retrat .
  • Per ajustar el desenfocament del fons, selecciona Desenfocament .
    • Per ajustar quines parts de la foto vols desenfocar i quines enfocar, també pots utilitzar Profunditat .
  • Per seleccionar diverses paletes i ajustar el color i el contrast del cel, selecciona Cel .
  • Per disminuir la saturació del fons però mantenir els colors del primer pla, selecciona Focus de color .
  • Per millorar la brillantor i el contrast de la imatge perquè la foto sigui més equilibrada, selecciona HDR .

Consell: pots utilitzar encara més funcions d'edició. Obtén més informació sobre com pots editar les fotos i els vídeos.

Crear una foto cinemàtica
  1. Al Chromebook Plus, obre Fotos Fotos.
  2. Selecciona Utilitats.
  3. A "Crea", selecciona Foto cinemàtica.
  4. Selecciona una foto.
  5. A la part inferior, selecciona Desa.
Crear i editar collages a Google Fotos

Pots crear i editar collages amb fotos de la teva biblioteca a l'aplicació Google Fotos o al web. Per editar-los al dispositiu mòbil, utilitza l'aplicació Google Fotos. Algunes funcions no estan disponibles al web.

Pas 1: tria les fotos

1. Al Chromebook, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Selecciona 6 fotos com a màxim.
  3. A la part inferior, selecciona Afegeix a Crea i, a continuació, Collage.

Pas 2: tria un disseny i edita les fotos

Abans de desar els canvis, pots substituir, editar i girar les fotos dels collages, així com canviar-ne la mida i l'ordre en què hi apareixen.

1. Selecciona un disseny de collage.
  2. Edita les fotos.
    • Per substituir una foto:
      1. Selecciona la foto que vols substituir i, a continuació, Substitueix.
      2. Selecciona una foto nova.
      3. Selecciona Fet.
    • Per editar una foto, selecciona la foto que vulguis editar i, a continuació, Edita.
    • Per girar una foto:
      1. Mantén premuda la foto.
      2. Gira-la fins que estigui en la posició que vols.
    • Per ampliar o reduir el fotograma d'una foto, pinça la foto per reduir-lo i despinça la foto per ampliar-lo.
    • Per canviar l'ordre de les fotos, mantén premuda una foto i arrossega-la fins a la posició que vulguis.

Pas 3: revisa i desa el collage

Un cop hagis triat un disseny de collage i hagis fet els canvis pertinents a les fotos, selecciona Desa per desar el collage.

Pas 4: cerca els collages

1. Al Chromebook, obre Google Fotos Fotos.
  2. A la part inferior, selecciona Cerca .
  3. A "Creacions", selecciona Creacions desades.

Crear un vídeo de moments

1. Al Chromebook, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Selecciona Creacions .
  3. Selecciona Crea Afegeix i després Pel·lícula .
    • Per veure un suggeriment de vídeo de moments, selecciona un tema predefinit opcional.
    • O bé fes clic a Pel·lícula nova i selecciona les fotos i els vídeos que hi vulguis incloure.

Consell: per crear vídeos de moments, també pots obrir el menú d'aplicacions i cercar "pel·lícula".

Afegir fotos o vídeos al vídeo de moments

A la part inferior de la pantalla, trobaràs la sala de muntatge del vídeo de moments. A la sala de muntatge, pots afegir fotos o clips de vídeo, i arrossegar-los i deixar-los anar per canviar-ne l'ordre.

1. Selecciona Afegeix Afegeix.
  2. Tria una foto o un vídeo nous .

Editar fotos i vídeos al vídeo de moments

1. Toca un clip per seleccionar la foto o el vídeo.
  2. Selecciona l'eina que vulguis utilitzar al tauler d'edició. Els canvis s'apliquen a mesura que avances.
  3. Per tancar el tauler d'edició, prem .

Afegir música a un vídeo de moments

1. Selecciona Afegeix Afegeix.
  2. A la part superior, selecciona Afegeix una banda sonora.
  3. Tria La meva música o Tema musical.
    • Per afegir música de la biblioteca personal, tria La meva música.
    • Per afegir música disponible a la biblioteca de bandes sonores de l'aplicació, tria Tema musical.
  4. Tria la música que vulguis afegir.

Utilitzar Goma màgica amb Chromebook Plus

Important: el dispositiu ha de ser un Chromebook Plus amb ChromeOS 118 (o una versió posterior).

1. A l'aplicació Fotos d'Android, ves a la foto que vulguis editar.
  2. Toca Edita i, a continuació, Eines i, a continuació, Goma màgica.
  3. Toca un suggeriment. També pots utilitzar el cercle o el pinzell per esborrar més distraccions de la foto.
  4. Si vols que els objectes s'integrin amb la foto, toca Camufla i utilitza el pinzell.
  5. Per acabar, toca Fet.