Skapa och redigera collage i Google Foto

Du kan skapa och redigera collage med foton i ditt bibliotek i Google Foto-appen eller på webben. Om du vill redigera collage på din mobila enhet kan du använda Google Foto-appen. Vissa funktioner är inte tillgängliga på webben.

Steg 1: Välj dina foton

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj upp till sex foton.
  3. Tryck på Lägg till i Skapa följt av Collage längst ned.

Steg 2: Välj en design och redigera dina foton

Innan du sparar kan du ersätta, redigera, rotera, ändra storlek och ändra ordningen på fotona i ditt collage.

1. Välj en collagedesign.
  2. Redigera fotona.
    • Så här ersätter du ett foto:
      1. Tryck på fotot du vill ersätta följt av Ersätt.
      2. Välj ett nytt foto.
      3. Tryck på Klart.
    • Om du vill redigera ett foto trycker du på önskat foto följt av Redigera.
    • Så här roterar du ett foto:
      1. Tryck länge på fotot.
      2. Vrid tills fotot har önskad position.
    • Zooma in eller ut i ett foto genom att nypa med och dra ihop två fingrar för att zooma ut och föra isär fingrarna för att zooma in.
    • Tryck länge om du vill ändra ordningen på fotona. Dra sedan fotot till önskad position.

Tips: Enheten måste ha minst 3 GB RAM och Android 8.0 eller senare.

Steg 3: Granska och spara ditt collage

När du har valt en collagelayout och gjort ändringar av dina foton trycker du på Spara för att ändra collaget.

Steg 4: Hitta dina collage

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Sök längst ned.
  3. Klicka på Sparade objekt under Skapade objekt.