Collages maken en bewerken in Google Foto's

Je kunt collages met foto's maken en bewerken in je bibliotheek in de Google Foto's-app of via Google Foto's in de browser. Gebruik de Google Foto's-app om je collages op je mobiele apparaat te bewerken. Sommige functies zijn niet beschikbaar via Google Foto's in de browser.

Stap 1: Je foto's kiezen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer maximaal 6 foto's.
  3. Tik onderaan op Toevoegen aan Maken en dan Collage.

Stap 2: Een ontwerp kiezen en je foto's bewerken

Voordat je de collage opslaat, kun je je foto's vervangen, bewerken, draaien, het formaat ervan wijzigen en de volgorde veranderen.

1. Selecteer een collageontwerp.
  2. Bewerk je foto's.
    • Zo vervang je een foto:
      1. Tik op de foto die je wilt vervangen en dan Vervangen.
      2. Selecteer een nieuwe foto.
      3. Tik op Klaar.
    • Als je een foto wilt bewerken tik je op de foto die je wilt bewerken en dan Bewerken.
    • Zo draai je een foto:
      1. Houd je vinger op de foto.
      2. Draai de foto tot deze de gewenste positie heeft.
    • Als je wilt in- of uitzoomen, knijp je je twee vingers samen om uit te zoomen en beweeg je met twee vingers uit elkaar om in te zoomen.
    • Als je de volgorde van de foto's wilt wijzigen, houd je je vinger op de foto en sleep je deze naar de gewenste positie.

Tip: Als je Google One-lid of Pixel-gebruiker bent, kun je meer stijlen gebruiken. Je apparaat moet minstens 3 GB RAM en Android versie 8.0 of hoger hebben. Ontdek hoe je je aanmeldt voor Google One.

Stap 3: Je collage bekijken en opslaan

Nadat je een collage-indeling hebt gekozen en je foto's hebt bewerkt, tik je op Opslaan om de collage op te slaan.

Stap 4: Je collages vinden

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Zoeken .
  3. Tik onder Creaties op Opgeslagen creaties.