Lagringspolicy för ansiktsgrupper

Du kan enkelt hitta foton på dina vänner med ansiktsgrupper i Google Foto.

Läs mer om hur ansiktsgrupper fungerar

Ansiktsgrupper skapas i tre steg:

1. Vi identifierar om det finns ett ansikte på något foto.
  2. Om funktionen för ansiktsgrupper är på används algoritmer för att skapa ansiktsmodeller som numeriskt representerar bilder på ansikten, förutser likheten mellan olika bilder på ansikten och uppskattar om olika bilder återger samma ansikte.
  3. Foton med mycket lika ansikten som sannolikt är av samma person samlas i en ansiktsgrupp. Du kan alltid ta bort ett foto från en ansiktsgrupp om du tror att det är i fel grupp.

Du kan också lägga till ett namn eller en smeknamnsetikett i en ansiktsgrupp.

Detta händer när du inaktiverar ansiktsgrupper

Om du inaktiverar ansiktsgrupper tar du bort alla

• ansiktsgrupper på kontot
  • ansiktsmodeller som används för att skapa ansiktsgrupperna
  • ansiktsetiketter som du har skapat.

Vad händer när du raderar ett foto eller en video?

Om du raderar ett enskilt foto eller en video raderas alla ansiktsmodeller som härrör från fotot eller videon.

Detta händer när du raderar ditt Google-konto

Om du raderar ditt Google-konto raderas allt ditt Google Foto-innehåll, inklusive alla

• ansiktsgrupper på kontot
  • ansiktsmodeller som används för att skapa ansiktsgrupperna
  • ansiktsetiketter som du har skapat.

Detta händer när ditt Google Foto-konto är inaktivt

Om ditt Google Foto-konto är inaktivt i mer än två år raderas allt innehåll i ansiktsgrupper från Google Foto, inklusive alla

• ansiktsgrupper på kontot
  • ansiktsmodeller som används för att skapa ansiktsgrupperna
  • ansiktsetiketter som du har skapat.

Aktivera säker och fullständig radering

Läs mer om hur Google säkerställer att raderad data tas bort säkert och fullständigt från våra lagringssystem.