Retningslinjer for oppbevaring knyttet til ansiktsgruppering

Med ansiktsgruppering i Google Foto kan du enkelt finne bilder av vennene dine.

Finn ut hvordan ansiktsgruppering fungerer

Ansiktsgruppering gjøres i tre trinn:

1. Vi registrerer om noen bilder inneholder ansikter.
  2. Hvis funksjonen for ansiktsgruppering er på, bruker den algoritmer for å lage ansiktsmodeller som er tallrepresentasjoner av ansiktsbildene, beregne likheten mellom ulike bilder av ansikter og vurdere om ulike bilder er av det samme ansiktet.
  3. Bilder av svært like ansikter som sannsynligvis tilhører samme person, grupperes sammen i en ansiktsgruppe. Du kan når som helst fjerne bilder fra ansiktsgrupper hvis du mener at bildene er feilplassert.

Du kan også legge til etiketter for navn eller kallenavn i ansiktsgrupper.

Hva skjer når du slår av ansiktsgruppering?

Hvis du slår av ansiktsgruppering, sletter du alle

• ansiktsgruppene i kontoen din
  • ansiktsmodellene som er brukt til å opprette de ansiktsgruppene
  • ansiktsetikettene du har opprettet

Hva skjer når du sletter bilder eller videoer?

Hvis du sletter et enkeltbilde eller en enkeltvideo, sletter du alle ansiktsmodellene som er hentet fra det bildet eller den videoen.

Hva skjer når du sletter Google-kontoen din?

Hvis du sletter Google-kontoen din, sletter du alt Google Foto-innholdet ditt, inkludert alle

• ansiktsgruppene i kontoen din
  • ansiktsmodellene som er brukt til å opprette de ansiktsgruppene
  • ansiktsetikettene du har opprettet

Hva skjer når Google Foto-kontoen din er inaktiv?

Hvis Google Foto-kontoen din er inaktiv i mer enn to år, blir alt innholdet ditt knyttet til ansiktsgruppering slettet fra Google Foto, inkludert alle

• ansiktsgruppene i kontoen din
  • ansiktsmodellene som er brukt til å opprette de ansiktsgruppene
  • ansiktsetikettene du har opprettet

Aktiver sikker og fullstendig sletting

Finn ut hvordan Google sørger for at data du sletter, blir sikkert og fullstendig slettet fra lagringssystemene våre.