Bewaarbeleid voor gezichtsgroepen

In Google Foto's kun je makkelijk foto's van je vrienden vinden via gezichtsgroepen.

Meer informatie over hoe gezichtsgroepen werken

Gezichtsgroepering vindt plaats in 3 stappen:

1. We stellen vast of een foto een gezicht bevat.
  2. Als de functie voor gezichtsgroepen aanstaat, maken algoritmen gezichtsmodellen die de afbeeldingen van gezichten numeriek vertegenwoordigen, de overeenkomst tussen verschillende afbeeldingen van gezichten voorspellen en schatten of verschillende afbeeldingen hetzelfde gezicht tonen.
  3. Foto's met sterk op elkaar lijkende gezichten die waarschijnlijk van dezelfde persoon zijn, worden gegroepeerd in een gezichtsgroep. Je kunt een foto altijd uit een gezichtsgroep verwijderen als je denkt dat die in de verkeerde groep zit.

Je kunt ook een label met naam of bijnaam toevoegen aan een gezichtsgroep.

Wat er gebeurt als je gezichtsgroepen uitzet

Als je gezichtsgroepen uitzet, verwijder je daarmee het volgende:

• Alle gezichtsgroepen in je account
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt
  • Alle gezichtslabels die je hebt gemaakt

Wat er gebeurt als je een foto of video verwijdert

Als je een afzonderlijke foto of video verwijdert, verwijder je gezichtsmodellen die specifiek zijn afgeleid van die foto of video.

Wat er gebeurt als je je Google-account verwijdert

Als je je Google-account verwijdert, verwijder je al je Google Foto's-content, waaronder:

• Alle gezichtsgroepen in je account
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt
  • Alle gezichtslabels die je hebt gemaakt

Wat er gebeurt als je Google Foto's-account inactief is

Als je Google Foto's-account langer dan 2 jaar inactief is, wordt al je content voor gezichtsgroepen verwijderd uit Google Foto's, waaronder:

• Alle gezichtsgroepen in je account
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt
  • Alle gezichtslabels die je hebt gemaakt

Veilige en volledige verwijdering aanzetten

Meer informatie over hoe Google ervoor zorgt dat verwijderde gegevens veilig en volledig worden verwijderd uit onze opslagsystemen