Så här skyddas din platsdata i Google Foto

Platser är privata som standard. Google Foto delar bara platser om du väljer att inkludera dem när du skapar en ny konversation eller ett delat album eller när du ställer in partnerdelning.

Med Google Foto kan du göra följande:

• kontrollera vilka foton eller videor som innehåller platsinformation
  • redigera eller ta bort beräknade platser
  • välja att inkludera platsdata när du delar foton.

Så fungerar platser på dina foton

Platsdata kan ingå i ett foto på två sätt. När du tar ett foto eller spelar in en video kan Kamera-appen registrera och spara platsdata. Eller så försöker Google Foto att beräkna en plats baserat på maskininlärning, till exempel landmärken som har identifierats på dina foton och likheter med dina andra foton som har kända platser.

Så skyddar vi din integritet

Viktigt! Även om du inte anger en plats när du delar med andra kanske de kan gissa sig till den utifrån landmärken som finns på fotot eller i videon.
  • Platsdata delas aldrig med annonsörer.
  • Bortsett från partnerdelning innehåller nya album, länkar, konversationer och andra objekt som du delar inte platsinformation som standard.

Du bestämmer själv

• Du kan välja att ta med platsinformation om foton och videor som du delar med andra.
  • Om du inte vill att enheten ska samla in platsdata när du tar ett foto inaktiverar du insamling av platsdata via kameraappen.
  • Du kan styra om din plats beräknas i Foto.
  • Du kan redigera eller ta bort en beräknad plats eller lägga till en plats om den saknas.
  • Beräknade platser delas inte, även när du väljer att dela platsinformation.

Läs mer om hur du hanterar platser för foton.