Hoe Google Foto's je locatiegegevens beschermt

Locaties zijn standaard privé. Google Foto's deelt alleen locaties als je ervoor kiest ze op te nemen wanneer je een nieuw gesprek of gedeeld album maakt of wanneer je Delen met partner instelt.

Met Google Foto's kun je het volgende doen:

• Checken welke foto's of video's locatiegegevens bevatten.
  • Geschatte locaties bewerken of verwijderen.
  • Kiezen of je locatiegegevens wilt opnemen als je foto's deelt.

Hoe locaties voor je foto's werken

Er zijn 2 manieren waarop een foto locatiegegevens kan bevatten. Als je een foto of video maakt, kan de camera-app locatiegegevens vastleggen en opslaan. Google Foto's kan ook proberen een locatie te schatten op basis van machine learning, bijvoorbeeld met herkenningspunten in je foto's en overeenkomsten met je andere foto's die wel locatiegegevens bevatten.

Hoe we je privacy beschermen

Belangrijk: Zelfs als je geen locatie opneemt wanneer je items met andere mensen deelt, kunnen ze de locatie misschien raden op basis van herkenningspunten in je foto of video.
  • Locatiegegevens worden nooit met adverteerders gedeeld.
  • Nieuwe albums, links, gesprekken en andere items die je deelt, bevatten standaard geen locatiegegevens, tenzij je ze deelt via Delen met partner.

Jij hebt het voor het zeggen

• Je kunt locatiegegevens toevoegen voor foto's en video's die je met anderen deelt.
  • Als je niet wilt dat je apparaat locatiegegevens verzamelt wanneer je een foto maakt, zet je de verzameling van locatiegegevens uit via de camera-app.
  • Je bepaalt zelf of Foto's je locatie schat.
  • Je kunt een geschatte locatie bewerken of verwijderen, of een locatie toevoegen als deze ontbreekt.
  • Geschatte locaties worden niet gedeeld, zelfs niet als je ervoor kiest locatiegegevens te delen.

Meer informatie over hoe je de locaties van je foto's kunt beheren