Redigera dina videor

I Google Foto kan du redigera videor med specialeffekter, filter och annat från din mobila enhet.

Detta behövs

Ladda ned och installera Google Photos-appen. Din enhet måste ha iOS 15.0+.

Redigera videon

Trimma, stänga av ljudet eller exportera en stillbild från videon

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
    • Så här trimmar du videon till en annan längd: Tryck och dra på handtagen för att trimma och välj den del av videon du vill behålla.
      1. Om du vill spara en kopia av videon med dina ändringar trycker du på Spara kopia längst ned.
    • Stäng av ljudet för videon: Tryck på .
    • Exportera en bild från videon: Tryck på Exportera bild.

Beskär eller rotera

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Beskär.
    • Om du vill beskära videon till andra bildproportioner, till exempel en kvadrat: Tryck på Bildproportioner .
    • Om du vill rotera ett foto 90 grader trycker du på Rotera .
      • Om du vill göra små justeringar för att räta videon använder du reglaget ovanför Rotera .
  3. Om du vill spara en kopia av videon med dina ändringar trycker du på Spara kopia längst ned.

Justera videon

Obs! Enheten måste ha minst 3 GB RAM och iOS 15.0 eller senare. Redigeringsfunktioner stöds för närvarande inte på webben.

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Justera.
  3. Välj vilken typ av effekt du vill använda på videon och flytta ringen för att göra ändringar.
  4. När du är klar trycker du på Klar.
  5. Om du vill ångra en effekt avmarkerar du alternativet eller trycker på Avbryt.

Videojusteringar

• Tryck på Ljusstyrka om du vill justera exponeringen.
  • Tryck på Kontrast om du vill justera skillnaden i toner.
  • Tryck på Vitpunkt för att justera det ljusaste värdet.
  • Tryck på Högdagrar för att justera detaljerna i de ljusaste områdena.
  • Tryck på Skuggor för att justera detaljerna i de mörkaste områdena.
  • Tryck på Svartpunkt om du vill justera det mörkaste värdet.
  • Tryck på Mättnad om du vill justera intensiteten hos färgerna.
  • Tryck på Värme om du vill justera färgtemperaturen.
  • Tryck på Ton om du vill justera nyansen.
  • Tryck på Hudfärg för att justera mättnaden för de hudfärgade tonerna.
  • Tryck på Blåton om du vill justera mättnad för de blå tonerna, som himmel eller vatten.
  • Tryck på Vinjettering om du vill minska ljusstyrkan runt videons kanter.
  • Tryck på HDR-effekt om du vill förbättra ljusstyrkan och kontrasten i videon.

Lägg till ett filter

I avsnittet med färgfilter kan du tillämpa de vanliga filtren, exempelvis Palma eller Metro, i videon.

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Filter.
  3. Välj ett filter.
  4. Om du vill ändra styrkan på filtret i videon trycker du på filtret igen och flyttar reglaget.
  5. Om du vill ångra ett filter väljer du Inget.
Lägg till en effekt

Obs! Enheten måste ha minst 3 GB RAM och iOS 15.0 eller senare.

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Effekter.
  3. Välj en effekt.
    • Tryck på Ingen om du vill ångra en effekt.
  4. Tryck på Spara kopia.

Tips! Bland effekterna finns:

• B&W Film
  • Light Leak
  • Lomo
  • Dust mix
  • Chromatic
  • Fish Eye