Redigera dina videor

I Google Foto kan du redigera videor med specialeffekter, filter och annat från din mobila enhet.

Detta behövs

Ladda ned och installera Google Foto-appen.

• Vissa videoredigeringsfunktioner som beskär, räta ut och filtrera finns bara på Android-enheter med minst 2 GB RAM som körs på Android 6.0 och senare.
  • Andra videoredigeringsfunktioner som trimma och rotera är fortfarande tillgängliga på Android-enheter med minst 512 MB RAM.

Redigera videon

Trimma, stänga av ljudet, stabilisera eller exportera en stillbild från videon

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
    • Så här trimmar du videon till en annan längd: Tryck och dra på handtagen för att välja den del av videon du vill behålla.
      1. Om du vill spara en kopia av videon med dina ändringar trycker du på Spara kopia nere till höger.
    • Stäng av ljudet för videon: Tryck på .
    • Stabilisera videon: Tryck på .
    • Exportera en bild från videon: Tryck på Exportera bild.

Beskär eller rotera

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Beskär.
    • Om du vill beskära videon till andra bildproportioner, till exempel en kvadrat: Tryck på Bildproportioner .
    • Så här ändrar du videons perspektiv:
      1. Tryck på Omvandla
      2. Dra punkterna till videons kanter eller tryck på Auto.
    • Om du vill rotera en video 90 grader trycker du på Rotera .
      • Om du vill göra små justeringar för att räta videon använder du reglaget ovanför Rotera .
    • Tryck på Auto om du vill beskära videon automatiskt.
      • Tips! Tillgänglighet för automatisk rakning beror på videon.
  3. Om du vill spara en kopia av videon med dina ändringar trycker du på Spara kopia nere till höger.

Justera en effekt

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Justera.
  3. Välj vilken typ av effekt du vill använda på videon och flytta ringen för att göra ändringar.
  4. När du är klar trycker du på Klar.
  5. Om du vill ångra en effekt avmarkerar du alternativet eller trycker på Avbryt.

Effekter som du kan justera i videon

• Tryck på Ljusstyrka om du vill justera exponeringen.
  • Tryck på Kontrast  för att justera skillnaden i toner.
  • Tryck på Vitpunkt för att justera det ljusaste värdet.
  • Tryck på Högdagrar  för att justera detaljerna i de ljusaste områdena.
  • Tryck på Skuggor för att justera detaljerna i de mörkaste områdena.
  • Tryck på Svartpunkt för att justera det mörkaste värdet.
  • Tryck på Mättnad för att justera intensiteten hos färgerna.
  • Tryck på Värme för att justera färgtemperaturen.
  • Tryck på Ton  för att justera nyans.
  • Tryck på Hudfärg för att justera mättnaden för de hudfärgade tonerna.
  • Tryck på Blåton för att justera mättnaden för de blå tonerna, som himmel eller vatten.
  • Tryck på Vinjettering  för att minska ljusstyrkan runt videons kanter.

Lägg till ett filter

I avsnittet med färgfilter kan du tillämpa de vanliga filtren, exempelvis Palma eller Metro, i videon.

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Filter.
  3. Välj ett filter.
  4. Om du vill ändra styrkan på filtret i videon trycker du på filtret igen och flyttar reglaget.
  5. Om du vill ångra ett filter väljer du Inget.

Rita på eller markera en video

1. Tryck på videon som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Redigera följt av Markering.
    • Tryck på Penna Penna om du vill rita.
    • Tryck på Markering Markering om du vill lägga till markeringar.
  3. När du är klar trycker du på Klar.
  4. Om du vill spara en kopia av videon med dina ändringar trycker du på Spara kopia nere till höger.