Je video's bewerken

In Google Foto's kun je je video's op je mobiele apparaat bewerken met onder andere speciale effecten en filters.

Wat je nodig hebt

Download en installeer de Google Foto's-app.

• Sommige functies voor videobewerking, zoals bijsnijden, recht maken en filters, zijn alleen beschikbaar op Android-apparaten met minstens 1 GB RAM en Android 6.0 en hoger.

Je video bewerken

Je video inkorten, stabiliseren, het geluid dempen of een stilstaand beeld eruit exporteren

1. Open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
    • De video inkorten tot een andere lengte: tik op de handgrepen voor inkorten en sleep ze om het gedeelte van je video te selecteren dat je wilt behouden.
      1. Als je een kopie van de video met je bewerkingen wilt opslaan, tik je onderaan op Kopie opslaan.
    • Het geluid van je video uitzetten: tik op .
    • Je video stabiliseren: Tik op .
    • Een frame uit je video exporteren: tik op Frame exporteren.

Bijsnijden of draaien

1. Open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Bijsnijden.
    • De video bijsnijden tot een andere beeldverhouding, zoals een vierkant: tik op Beeldverhouding .
    • Het perspectief van de video veranderen:
      1. Tik op Transformeren .
      2. Sleep de stippen naar de randen van je video of tik op Automatisch.
    • Als je een video 90 graden wilt draaien, tik je op Draaien .
      • Als je kleine aanpassingen wilt aanbrengen om de video recht te zetten, gebruik je het draaiwiel boven Draaien .
    • Als je de video automatisch recht wilt maken, tik je op Automatisch.
      • Tip: De functie voor het automatisch recht maken is afhankelijk van de video.
  3. Als je een kopie van de video met je bewerkingen wilt opslaan, tik je onderaan op Kopie opslaan.

Je video aanpassen

Belangrijk: Je apparaat moet ten minste 3 GB RAM en Android 8.0 of hoger hebben.

1. Open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Aanpassen.
  3. Selecteer het type effect dat je op de video wilt toepassen en gebruik het draaiwiel om wijzigingen aan te brengen.
  4. Als je klaar bent, tik je op Klaar.
  5. Als je een correctie ongedaan wilt maken, deselecteer je de optie of tik je op Annuleren.

Videoaanpassingen

• Tik op Helderheid om de belichting aan te passen.
  • Tik op Contrast om het verschil in tinten aan te passen.
  • Tik op Witpunt om de helderste waarde aan te passen.
  • Tik op Hooglichten om de details aan te passen in de helderste gebieden.
  • Tik op Schaduwen om de details aan te passen in de donkerste gebieden.
  • Tik op Zwartpunt om de donkerste waarde aan te passen.
  • Tik op Verzadiging om de intensiteit van kleuren aan te passen.
  • Tik op Warmte om de kleurtemperatuur aan te passen.
  • Tik op Tint om de kleurtoon aan te passen.
  • Tik op Huidtint om de verzadiging van huidskleuren aan te passen.
  • Tik op Blauwe tint om de verzadiging van de blauwe tinten aan te passen, zoals lucht of water.
  • Tik op Vignettering om de helderheid aan de randen van de video te verminderen.
  • Tik op het effect HDR om de helderheid en het contrast van de video te verbeteren.

Een filter toevoegen

In het gedeelte voor kleurfilters kun je de gebruikelijke filters toepassen op je video, zoals Palma of Metro.

1. Open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Filters.
  3. Selecteer een filter.
  4. Als je de sterkte van het filter voor de video wilt wijzigen, tik je opnieuw op het filter en beweeg je het draaiwiel.
  5. Selecteer Geen om het filter ongedaan te maken.
Een effect toevoegen

Belangrijk: Je apparaat moet ten minste 3 GB RAM en Android 8.0 of hoger hebben.

1. Open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Effecten.
  3. Selecteer een effect.
    • Tik op Geen om een effect ongedaan te maken.
  4. Tik op Kopie opslaan.

Tip: Typen effecten zijn onder andere:

• Z/W-film
  • Light leak
  • Lomo
  • Dust mix
  • Chromatic
  • Fish eye

Een video markeren of erop tekenen

1. Open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op Bewerken Bewerken en dan Opmaak.
    • Als je wilt tekenen, tik je op Pen Pen.
    • Tik op Markeerstift Markeren om hooglichten toe te voegen.
  3. Als je klaar bent, tik je op Klaar.
  4. Als je een kopie van de video met je bewerkingen wilt opslaan, tik je onderaan op Kopie opslaan.