Dölja känsliga foton och videor

Du kan spara känsliga foton och videor i en mapp som skyddas av enhetens skärmlås i Google Foto-appen. Objekt i Låst mapp visas inte i fotorutnät, minnen, sökningar eller album och är inte tillgängliga för andra appar på enheten som har tillgång till dina foton och videor.

Obs!

• Den här funktionen är endast tillgänglig på Pixel 3-enheter och senare.
  • Personer som du har delat enhetens skärmlås med kan låsa upp Låst mapp.

Konfigurera Låst mapp

Viktigt! Första gången du försöker flytta foton och videor till Låst mapp uppmanas du att konfigurera den.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Öppna Bibliotek följt av Verktyg följt av Låst mapp .
  3. Tryck på Konfigurera Låst mapp.
  4. Lås upp enheten genom att följa anvisningarna på skärmen. Om mappen är tom visas Inget här ännu.

Spara direkt från Pixel-kameran till Låst mapp

1. Öppna Pixel-kameraappen.
  2. Tryck på Fotogalleri följt av Låst mapp uppe till höger.
  3. Ta ett foto. Foton som du tar med Låst mapp på sparas automatiskt i Låst mapp.

Flytta foton eller videor till Låst mapp

Viktigt! Molnsäkerhetskopior av dessa objekt raderas.
  1. Välj de foton och videor du vill ha i Låst mapp.
  2. Tryck på Mer Mer följt av  Flytta till Låst mapp uppe till höger.
  3. Tryck på Flytta.
Tips! Om du vill flytta foton och videor från papperskorgen till låst mapp måste du först återställa innehållet från papperskorgen.

Läs mer om Låst mapp

Vad är skillnaden mellan Låst mapp och Arkiv?
Arkiverade foton och videor visas fortfarande när du söker i Google Foto. Med låst mapp döljs de och skyddas av enhetens skärmlås.
Vad kan jag göra med objekt i Låst mapp?

Du kan göra följande:

• Flytta dem från Låst mapp
  • Radera permanent
  • När du har låst upp enheten kan du se dem när som helst

Vad kan jag inte göra med objekt i Låst mapp?

För att förhindra oavsiktlig exponering av dina känsliga foton och videor kan du inte göra följande med innehållet i Låst mapp:

• Lägga till objekt i ett album eller en fotobok
  • Säkerhetskopiera objekt
  • Redigera objekt eller återställ ändringar som gjordes innan ett objekt flyttades till den låsta mappen
  • Dela objekt i Google Foto eller med andra appar, som Instagram eller Facebook
  • Flytta objekt till papperskorgen
  • Visa foton eller videor som enheten inte kan visa i originalformat eller upplösning

Viktigt!

• Foton och videor som du flyttar till den låsta mappen tas bort från dina befintliga minnen och beställningar av fotoutskrifter. De visas inte på Googles Smart Display-enheter som Nest Hub eller Chromecast, men det kan ta upp till en timme innan de försvinner.
  • Objekt i den spärrade mappen överförs inte i USB-USB-enhetsöverföringar och sparas inte när du återställer enheten till standardinställningarna eller rensar appdata.
Var kan jag hitta objekt i Låst mapp?
Objekt som du har flyttat till den Låst mapp finns i Foto-appens bibliotek under Verktyg.

Var kan jag inte hitta objekt i Låst mapp?

Så här skyddar du känsliga foton och videor i Låst mapp:

• De visas inte i sökresultat, album, delade objekt eller nya minnen.
  • De tas bort från befintliga minnen och utkast till beställningar av fotoutskrifter.
  • De kan inte delas via appar från tredje part.

Viktigt! Känsliga foton och videor visas inte på Googles Smart Display-enheter som Nest Hub eller Chromecast, men det kan ta upp till en timme innan de försvinner.

Kan jag visa objekt från Låst mapp någon annanstans på min Pixel-enhet?
Av säkerhetsskäl får ingen annan app på enheten få åtkomst till objekt i Låst mapp förutom Google Foto och enhetens kamera.
Varför finns ett objekt som jag har placerat i Låst mapp på andra ställen i Foto?
När du flyttar ett foto eller en video till Låst mapp flyttas enbart det ursprungliga objektet från platsen där det visas i Google Foto. När ett objekt har flyttats till Låst mapp finns nya kopior kvar där de sparas, inklusive objekt i papperskorgen, om du inte flyttar dem eller raderar dem också.
Varför kan jag inte använda Låst mapp?
Låst mapp är för närvarande inte tillgängligt på fullt hanterade enheter och för vissa kontotyper. Kontakta enhetens administratör eller kontots administratör om du vill veta mer.