Skjul sensitive bilder og videoer

I Google Foto-appen kan du lagre sensitive bilder og videoer i en mappe som beskyttes av skjermlåsen på enheten din. Elementene i Låst mappe vises ikke i bilderutenettet, minner, søkeresultater eller album, og de er ikke tilgjengelige for andre apper på enheten din som har tilgang til bildene og videoene dine.

Låst mappe er beskyttet av Google Foto-standardpraksisen for kryptering. Finn ut hvordan Google Foto holder dataene dine private og trygge.

Viktig:

• Låst mappe er bare tilgjengelig på iOS-versjon 15 eller nyere.
  • Låst mappe kan låses opp av personer som har tilgang til Face ID®, Touch ID® eller adgangskoden til enheten.

Konfigurer Låst mappe

Viktig: Første gang du prøver å flytte bilder og videoer til Låst mappe, blir du bedt om å konfigurere mappen.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto.
  2. Trykk på Bibliotek og deretter Låst.
  3. Velg Konfigurer Låst mappe.
    • Du kan også velge å slå på sikkerhetskopiering for Låst mappe nå.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å låse opp enheten. Hvis mappen er tom, ser du «Ingenting her ennå».
    • Hvis du ikke har konfigurert noen Face ID®, Touch ID® eller adgangskode for enheten din, må du gjøre det før du kan bruke Låst mappe. Finn ut hvordan du angir eller endrer adgangskoder på iOS-enheter.
    • Passordet for Låst mappe er det samme som Face ID®, Touch ID® eller adgangskoden for enheten. Du kan ikke bruke et annet passord for Låst mappe.

Sikkerhetskopier Låst mappe

Du kan slå på automatisk sikkerhetskopiering for Låst mappe.

Når du slår på sikkerhetskopiering for Låst mappe, får du tilgang til Låst mappe fra andre enheter når du er pålogget med Google-kontoen din.

Viktig:

• Hvis du vil sikkerhetskopiere Låst mappe automatisk, må du først slå på sikkerhetskopiering i Google Foto for resten av bildene og videoene dine. Slå på sikkerhetskopiering.
  • Du kan ha sikkerhetskopiering for Låst mappe slått av, men du kan fortsatt sikkerhetskopiere elementer i Låst mappe manuelt.
  • Elementer i Låst mappe som du ikke sikkerhetskopierer, blir bare lagret på den aktuelle enheten. Du kan ikke se disse elementene fra andre enheter der du er logget på og bruker Låst mappe.
  • Du mister elementene i Låst mappe som ikke er sikkerhetskopiert, hvis
    • du avinstallerer Google Foto-appen
    • du mister eller får skader på enheten

Slå sikkerhetskopiering av eller på for Låst mappe

1. Åpne Google Foto-appen Foto.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger og deretter Sikkerhetskopiering og deretter Sikkerhetskopier Låst mappe.
  5. Åpne Låst mappe.
  6. Bruk Face ID®, Touch ID® eller adgangskoden til enheten når du blir bedt om det.
  7. Slå Sikkerhetskopier Låst mappe av eller på.

Tips: Finn ut mer om fordelene ved sikkerhetskopiering.

Sikkerhetskopier Låst mappe manuelt

Du kan velge å sikkerhetskopiere enkeltbilder og -videoer manuelt i Låst mappe.

1. Åpne Google Foto-appen Foto.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Bibliotek og deretter Låst.
  4. Bruk Face ID®, Touch ID® eller adgangskoden til enheten når du blir bedt om det.
  5. Velg bildene eller videoene du vil sikkerhetskopiere, med et langt trykk.
  6. Trykk på Sikkerhetskopiering øverst.

Flytt bilder eller videoer til Låst mappe

Viktig:

• Sikkerhetskopiene av disse elementene i Google Foto slettes hvis sikkerhetskopiering for Låst mappe ikke er slått på.
  • Når du flytter bilder og videoer til Låst mappe, flyttes ikke relaterte elementer. Dette inkluderer kopier, redigerte versjoner og delte bilder og videoer som er lagret av andre.
  1. Trykk på Bilder i Foto-appen.
  2. Velg bildene og videoene du vil legge i Låst mappe.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Flytt til Låst mappe.
  4. Trykk på Flytt.
Tips: Hvis du vil flytte bilder og videoer fra papirkurven til Låst mappe, må du først gjenopprette innholdet fra papirkurven.

Finn ut mer om Låst mappe

Forskjellen mellom Låst mappe og Arkiv

Elementer i Låst mappe holdes skjult og beskyttes av skjermlåsen på enheten eller passordet til Google-kontoen. Arkiverte elementer er fortsatt tilgjengelige.

Elementer i Låst mappe vises ikke når du søker i Google Foto, men arkiverte elementer vises.

Dette kan du gjøre med elementene i Låst mappe

Du kan

• flytte dem ut av Låst mappe
  • slette dem for godt
  • finne dem i Låst mappe etter at du har låst den opp

Dette kan du ikke gjøre med elementene i Låst mappe

For å unngå at sensitive bilder og videoer vises ved et uhell, kan du ikke gjøre dette med innholdet i Låst mappe:

• legge til elementer i album eller fotobøker
  • redigere elementer eller tilbakestille endringer som ble gjort før et element ble flyttet til Låst mappe
  • dele elementer i Google Foto eller med andre apper, for eksempel Instagram eller Facebook
  • flytte elementer til papirkurven
  • se bilder eller videoer som ikke kan vises på enheten i opprinnelig format eller oppløsning

Viktig:

• Hvis sikkerhetskopiering er slått av, overføres ikke lokalt lagrede elementer i Låst mappe når du overfører data til USB-enheter eller til nettskyen.
  • Hvis sikkerhetskopiering er slått av, slettes elementer i Låst mappe hvis du
    • tilbakestiller enheten til fabrikkstandard
    • sletter appdata
    • sletter Foto-appen
  • For å beholde elementer i Låst mappe kan du slå på sikkerhetskopiering av Låst mappe eller sikkerhetskopiere elementene i Låst mappe manuelt.
Slik teller elementer i Låst mappe mot lagringskvoten din
Elementer i Låst mappe som sikkerhetskopieres, bruker av lagringskvoten din. Finn ut mer om hvordan lagring fungerer.
Her har du tilgang til elementer i Låst mappe

Slik finner du elementene du har flyttet til Låst mappe:

• På datamaskiner: Klikk på Låst mappe.
  • På mobilenheter: Trykk på Bibliotek og deretter Låst.

Her får du ikke tilgang til elementer i Låst mappe

For at de sensitive bildene og videoene dine skal holdes private, gjelder dette for elementer i Låst mappe:

• De er ikke synlige i søkeresultater, album, delte elementer eller nye minner.
  • De fjernes fra eksisterende minner og utkast til bestillinger av bildekopier.
  • De er ikke tilgjengelige for deling via tredjepartsapper.

Viktig: Sensitive bilder og videoer vises ikke på Google-smartskjermer, for eksempel på Nest Hub eller via Chromecast – selv om det kan ta opptil en time før elementene forsvinner.

Årsaker til at du kan finne kopier av elementer i Låst mappe i andre deler av Foto
Når du flytter et bilde eller en video til Låst mappe, blir kun det opprinnelige elementet flyttet fra plasseringen i Google Foto. Når et element er flyttet til Låst mappe, blir alle nye kopier eller kopier du har opprettet eller redigert tidligere, værende der de er lagret – inkludert elementer i papirkurven – med mindre du også flytter eller sletter disse.
Årsaker til at en delingsmottaker fortsatt kan ha tilgang
Hvis et delt bilde lagres automatisk eller manuelt av brukeren du delte det med, gjelder ikke ting du gjør i din versjon av det delte bildet, for kopien som den andre brukeren har lagret. Dette inkluderer eventuelle endringer, slettinger eller overføringer til Låst mappe.
Finn ut om du er kvalifisert for Låst mappe
Låst mappe er for tiden utilgjengelig på heladministrerte enheter og for enkelte kontotyper. Ta kontakt med enhets- eller kontoadministratoren din for å få mer informasjon.